Iwonko,miło mi gościć w moim skromnym wątku

Jęczmień grzywiasty. Iwonko, osobiście u mnie przezimował, ale obok starej rośliny, także dosiałem kłosów.I wyrosły elegancko

Nasionka jęczmienia oczywiście wyślę-nie ma problemu. Proszę jedynie o informacje adresowe (wszystkich zainteresowanych) na PW

Konwalnika,osobiście bym już teraz nie nawoził. No może humusem w płynie...Zawsze to wzmocni roślinę przed zimą.
Jolu,to nie tylko miniaturki.Sa tam hosty grupy
small,dorastają do nawet 25cm.Ale i większejak Midnight at the oase czy Juha .Widoczna na zdjęciu Curly Fries rośnie od 25 do 30 cm.
Gosiu i Dorotko,swoje hosty kupuję od Jana van den Top lub Marco Fransena (obaj są holendrami).Mają zdrowy,dorodny materiał i przede wszystkim nie do zdobycia na naszym rynku.A jeśli już u nas są, to, albo zdecydowanie zadrogie albo z dużym prawdopodobieństwem tego,że są zarażone VHX.U nas ,,hostomaniactwo'' niestety, nie jest tak rozpowszechnione jak np w Stanach, czy Holandii. A o wirusach nasi szkółkarze często nie mają pojęcia lub uważają, że ich problem nie dotyczy. Rzeczywistość jest inna i czasami lepiej zapłacić więcej, ale mieć z renomowanej szkółki w której sprawdza się hosty na obecność wirusów.
pielengnico,witam u siebie