chyba pierwszy raz odzywam się w Twoim wątku, więc witam serdecznie i zapewniam, że jestem stałym gościem
gratuluję ślicznie takich pięknych kwiatów, w tym również nowych nabytków są prześliczne, ale jeszcze ich nie masz, dopiero zamówione?
będę również czekać z niecierpliwością na dostawę, a potem rozwój sytuacji
a mogę się nieśmiało zapytać, jaki to sklep? również takie śliczne cuda bym chciała!
witam cieplutko w moim storczykowie adres sklepu wędruje na PW.
Kwiaty zamówiłam wczoraj i przyjdą niekwitnące więc będę musiała się dobrze uwijać żeby wyglądały z czasem jak ze zdjęcia
taa bo ja cierpię na jakąs formę zbieractwa .... i co rusz na coś się zafiksowuję - na szczęście storczyki są tańsze (przyjemniej te które kupuję) od kart tarota czy torebek i butów ;P
Już są jestem mile zaskoczona szybką wysyłką. Przyszły nawet dobrze zapakowane, ale chyba niezbyt dobrze się zajmowano cambriami bo duża część listków ma jakieś defekty - np. uschnięte, czy ucięte końcówki do tego wszystkie pseudobulwy są mocno pomarszczone. Najlepiej ma się chyba dendrobium - przynajmniej jeśli chodzi o liście Dobrze, że nie zapłaciłam dużo. Wszystkie cambrie już kwitły, ale mam nadzieję, że tak się im u mnie spodoba, że szybko doczekam się włąsnyca kwitnień
dzięki dziewczyny
za tymi pędzikami to nieźle będę teraz przebierać nogami, ale i mnie najbardziej interesuje to dendrobium no i oczywiście mam nadzieję, że z niespodzianek jedno okaże się tą śliczną miltonią
Martuś śliczna ta mini, warżkę ma niesamowitą
No i gratuluję zakupów ) hah wiesz, ja zamówiłam jedną tą samą niespodziankę co Ty, tzn Cambria/Miltonia oby nam zakwitły i zobaczymy co nam się trafiło
Dzięki
Najbardziej liczę na miltonię bo ma szałowe kolorki. Czy twoja niespodzianka też miała stare pędy po kwitnieniu? Bo moje obie mają z tym, że jedna suchy a druga zieloniutki więc pewnie z tej drugiej to sporo poczekam na kwitnienie
Moja ma pomarszczone, troszkę zmasakrowane listki ;) ale mam nadzieję, że odżyje
W końcu do życia ruszyła się ta moja Miltonia, którą Ty też masz (Twój prezent) wypuściła nowy przyrost )