Witam wczoraj na mojej Kobea zauważyłem małą zieloną larwę jak pełza po listkach kobey i je zjada nie zdążyłem jej zrobić zdjęcia bo szybko wygnałem z mojej posesji , ja chyba u ciebie Madziu widziałem na jednej z fotek kiedyś taką larwę listki kobey zaczynają wyglądać jak kapusty liście co mam zrobić?
Janku nawożę kobeę co drugi dzień nawozem o składzie NPK 15-10-15 lub Plantonem do pelargonii. a na te larwy kup jakiś środek w sklepach jest na pewno, chociaż ja opryskałam czym miałam i pomogło Trzymam kciuki sasanko witaj I dziękuję Amaro taki busz to będziesz miała za rok, zobaczysz Moniu dzięki Na fuksjach od Ciebie są malutkie pączki M-alinko Zarosło zarosło..Ale pewnie będę się żegnać z begoniami..Strasznie grymaszą Grażynko służy kobei pogoda, to widać..Już ma 3 rozwinięte kwiaty, a następne w drodze:) Jestem bardzo mile zaskoczona
Przepiękna Madziu kobyłka jest chyba pojadę do ciebie i popatrzę na nią na żywo ,mam oprysk do mszyce to swoją popryskam ją nawozić tez będę nawozem do pelargonii bo akurat mam.
Gratuluję kwiatów na kobei! Pamiętam, jak się martwiłaś zimą, że żadne nasionko nie wykiełkowało. To jest ta roślina od koleżanki, tak? Moja wyprodukowana własnoręcznie jeszcze nie kwitnie.
I też mam dziurki w liściach na różnych roślinach, aksamitki zupełnie obgryzione - szperam między liśćmi i niczego nie widzę. Może to i lepiej, bo jakbym jakiego robala zobaczyła to brrr...
Witaj Mdziu Pięknie ci się wybarwia Twoja ulubienica
Pięknie Ci się pną pnącza
Śliczna smagliczka
OO jakie duże już pączki ma kobea już coraz bliżej
Ale różnorodne barwy Nemezji
Prześliczne te necierpki z nasionek
Bluszczolistna płożąca prześliczny bordowy kolorek ma
Gratuluję Udanej walki z przędziorkami
OOO kobea za chwileczkę pokaże, jaki ma kolorek
Przepiękny ten Twój Busz balkonowy
OOO Piękna fioletowiutka Kobea
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"