Actusowa kolekcja cz.III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Actusowa kolekcja cz.III

Post »

:wit
Gratuluję pięknych kwitnień ;:138 ;:138 ;:138
Hmm ten Twój cudaczek wydaje się być ciemniejszy i chyba ma więcej tych kropeczek ;:173
Zobaczymy jak całkiem się rozwinie :D Boczne płatki również rozwija na boki jak lilia :D
Twój białasek pięknie przedłużył pędziki ;:138 ;:138 ;:138 Mój wciąż się obija :roll: Jakoś nie mam szczęścia do białych kwiatów, za to, że białe mimo wszystko są dla mnie najpiękniejsze.
Sabotek jak zakwitnie dwoma kwiatami to będzie niesamowity widoczek ;:224 Gratuluję ;:138 ;:138 ;:138
Dziękuję za dedykację ;:196 Dopiero na tym zdjęciu widać jak on się przepięknie wybarwił i jak różnią się jego boczne płatki od pozostałych ;:oj
Ten ostatni jakże piękny ;:138 Taki rozkraczony troszkę ;:306 W dodatku ta piękna warżka dodaje mu dodatkowego uroku :D
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Slicxne te Twoje kwiatuszki Kasiu. Czlowiek wstaje rano, wchodzi do Ciebie i od razu się uśmiecha. Bialego też mam i tak samo szaleje z kwitnieniem
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

O żesz Kasiula, znowu zapieję z zachwytu ;:48 . Krzyżóweczka z Mariae po prostu cud, miód, pokaż proszę roślinkę w całości jeśli możesz ;:180 .
Po raz drugi zapieję z zachwytu nad Phal. Bernice Maskin - jest cuuuudowny ;:138 ;:138 . Piękne ma wybarwienie, intensywne a jednocześnie tyle delikatności.
Wypłoszek też jest śliczny. Nawet jeśli wybarwienie nie jest tak intensywne jak byś tego oczekiwała to jest szansa, że jeszcze się wybarwi. Rośliny przy pierwszym kwitnieniu mogą nie mieć jeszcze w pełni uwydatnionych barw. A nawet jak taki zostanie to i tak możesz się cieszyć, jest taki eteryczny.
Muszę Ci Kasiula powiedzieć, że myślałam sobie o Tobie wczoraj. Otóż jak wróciłam znad wody musiałam namoczyć moje Phal. Miałam w mieszkaniu 33 st. i temp. zaczynał się dawać we znaki nie tylko nam ale też roślinom. Nie mam ich tyle co Ty a pewnie nawet połowy, więc pomyślałam sobie o Twoim namaczaniu, podlewaniu, nawożeniu i na prawdę podziwiam Cię za trud pracy, który wkładasz opiekę nad Twoją kolekcją. A przecież masz też niełatwą pracę zawodową - na prawdę - szacun ;:180 ;:180 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

oj Kasia, u Ciebie jak zwykle, nie można się nudzić ;:215 Ciekawa jestem czy Twój 4N będzie identyczny jak u Mariusza :) Paputka serdecznie gratuluję, kiedys zastanawiałam się by spróbowac z tymi storczykami, ale naczytałam jak trudno je doprowadzić do kwitnienia, więc mi się odechciało, dlatego tym bardziej szacun ;:180 Phal. Bernice jest fantastyczny! ;:oj ale i ostatnia krzyżóweczka bardzo kusi ;:204
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Dziekuje kochani ,jestescie fantastyczni ;:196 .
Tomek ,no widzisz jak nietrudno by kobieta czula sie szczesliwa ;:306
Madziu faktycznie moj cudaczek jest intensywniej i troche inaczej wybarwiony jak Mariusza ale forme platkow bedzie mial raczej taka sama :D .Dziekuje Ci za tyle cieplych slow ;:196
Martusiu ciesze sie bardzo ,ze moge C i dzionek umilic ,oby tak dalej ;:196
Andzia Dzięki moja Pyreczko kochana :D ;:196 .Krzyzoweczka mariae i pulcherki jest mala ,niepozorna,ma 3 liscie i dwa pedy ,w tym jednego kwiatka,bo drugiego zamordowalam ;:14 .Teraz fotki nie zrobie ,bo aparat sie laduje i do pracy musze sie szykowac.U mnie to wyglada tak ,ze w jeden week end kapia sie hybrydki ,w drugi botaniki.Zajmuje to prawie caly dzien,ale przytargalam sobie z kliniki taki duzy niebieski plastikowy zamykany pojemnik ,taka walize jakby i duzo do niego wchodzi na raz ,wiec teraz super mi sie je kapie :D
Aniu,jak widzisz moja"4N"(bo przeciez nia nie jest) jak juz widac jest zupelnie inaczej wybarwiona jak u Mariusza :D Ale to ocenimy dopiero jak sie w pelni rozwinie.Co do Sabotka to akurat Henryanum jest dosc latwe w uprawie w porownaniu z innymi z tej rodzinki,wiec jak trafisz to polecam,na pewno sie uda :D
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Kasiula, spoko na zdjęcia poczekam. Ciekawi mnie to bo mam kilka takich botanicznych malców (raczej krzyżówki pierwszorzędowe) i ciekawa jestem przy jakiej wielkości "toto" zakwita ;:108 . Jak będziesz robić fotki to daj proszę jakieś porównanie np. z pudełkiem zapałek (mam nadzieję, że macie tam takie pudełka, jak nasze krajowe a nie jakieś francuzikowe ;:306 ). Zrób to oczywiście w wolnej chwili zapracowana kobitko ;:cm .
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ależ u Ciebie kolorowo ;:oj
Takie kwitnienia wspaniałe ;:173 ;:173 ;:173
Zawsze potrafisz człowiekowi humor poprawić takimi wspaniałymi zdjęciami ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Kasiu ale ślicznie.. :!: ;:oj Corningiana jednak taka jak moja.. ;:138 Będzie śliczna. ;:215 Nie mogę się doczekać kwitnienia Paphiopedilum.. ;:167 Ale będzie widok.Szkoda tylko że moje chciejstwa Sabotkowe są drogie i muszą poczekać. ;:131 Mariae x Pulchra CUDO :!: ;:167
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Nie ma to jak zaraz po przebudzeniu ogladac takie cuda ;:oj ;:oj ;:oj
Sliczne, piekne, cudowne i zabrako mi slow w moim J.pl :oops:
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p

Post »

Kamcia,Mariusz,Alice super ,ze i wy jestescie ze mna jak zawsze i dziekuje za przemile komentarze ;:196 .
Cudaczek powital mnie rozwinietym kwiatuszkiem po powrocie z pracy i juz zakochana jestem ;:167 ;:167 ;:167 :oops: :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pojecia nie mam z czym byla skrzyzowana ,faktem jest iz uwazam ja za przeuroczai naprawde oryginalna :D .Fotki jeszcze cieple ,bez obrobki wiec sorki za jakosc.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

No i wywinięta. Ciekawe czy też tak się będzie wahać i wyginać jak ta Mariusza :wink:
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Piękny ten Twój cudaczek nie ma co ;:167 ;:215 Może będzie bardziej zdecydowany jak mu Kasia palcem pogrozi :;230
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Piekny jest, ten gorny platek jest cudownie wywiniet ;:oj ;:oj ;:oj
Tylko pozazdroscic takich okazow :wit
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Słodziak ;:138

Mi też kwitnie Bernice, tylko jest po inwazji wciornastków i pędzik jej strasznie ponakuwały. Śliczna jest, to zdjęcie masz nieco prześwietlone, ale my obie wiemy jak cudnie wygląda "na żywo" ;:196
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p

Post »

Dorotko ;:196 ;:196 ;:196 ,dlaczego nic nie wklejasz?I nie pokazujesz nam swoich perelek?
Tomek no fakt ,tez sie wstyudzi ,ale popatrzylam na ta Mariuszka i sa zupelnie inne jeśli chodzi o wybarwienie ,no i moja nie ma takiego fantastycznego noska :D
Wiki milo Cie widziec kochana i dziekuje ;:196
Ala to mial byc zupelnie inny storczyk ,ale bardzo sie ciesze ,ze jest jaki jest :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”