,ale się za Wami stęskniłam ,nawet sobie tego nie wyobrażacie ,ale ogród po wakacjach to nie wiem czy ktoś mi zielsko rozsadzał ???
latam i porządkuję ,M zabrał się za reanimację trawnika -żebyście widziały ten metraż : boki ze śmiechu zrywać;230
tutaj jeszcze widok z balkonu ,podczas pobytu nad morzem
oraz na stateczku wycieczkowym i takie tam
i wracamy do rzeczywistości
pierwsze owocowanie moich winogron -sama wyhodowałam sadzonki oraz moj warzywniak ,brzeg rabaty obsiałam mieszanką kwiatów jednorocznych wabiących motyle
zakwitł też biały liliowiec,oraz juka ugina się pod ciężarem kwiatostanu
Warzywnika Ci zazdroszczę! Ma dość fajny rozmiar i dobrze utrzymany. Ja zawsze mam problem, bo posadzę albo za ciasno (mam mało miejsca) albo coś, co mi nie wychodzi (wszelakie korzeniowe).
Cudowne lilie!
Marzenko, lilie prześliczne, juka i hortensja ekstra, no i warzywniczek też super, zdjęcia z wakacji bombowe, normalnie nie mogłam Cię poznać, ale Ty się zmieniłaś od zeszłego roku, chyba zapuściłaś i rozjaśniłaś włosy, prawda? Gdzie byliście czyżby w Ustroniu Morskim, jeśli tak to byliście w tym samym czasie, co moi młodzi, to znaczy syn z synową i dziećmi, którzy jutro wracają, może się nie raz mijaliście. My w tym roku jedziemy nieco później, bo 7 sierpnia, mam nadzieję, że pogoda też nam dopisze.
Ilonko zmieniłam się - chyba w obwodzie ,włosów nie rozjaśniałam ,przypuszczam że to przez te częste wizyty na basenie są tego przyczyną takasobie Miłko warzywniak jakoś taki mi wyszedł-sama nie wiem jak to się stało,że jest taki duży,teraz bym chciała mieć sad ,planuję go założyć na działce za ogrodzeniem - tylko martwię się czy coś z tego wyjdzie czy damy radę ziemia jest piaszczysta ,trzeba by było wykopywać doły i wymieniać ziemię koszty ogromne a o odlewaniu nie wspomnę -zobaczymy czas pokaże beatab Renata1962 faktycznie wakacje były super -szkoda że tak szybko mijają maika uwielbiam lilie ,a one chyba to odwzajemniają pomidorzanka Aguś mój taka lubil fotografować -mam to po nim Gosia123A a śmiej się śmiej z buraka na mojej buzi,na najbliższy tydzień mam skwarki do obiady pod ręką wielkakulka Aniu
a teraz lecę na przegląd Waszych ogrodów
Marzenko, przybywam z rewizytą i donoszę, że przepis na sałatkę z ogórków pochodzi z wątku "Przetwory z działki" z naszego forum, strona 45-ta, 3-cia pozycja, autorką jest Romaszka, ja dodałam jeszcze łyżeczkę pieprzu mielonego bo lubię. Łatwa, szybka i przyjemna
I jeszcze donoszę uprzejmie , że na stronie 81 w/w wątku wstawiłam przepis na fajną sałatkę z ogórków z papryką
Marzenko świetne zdjęcia z wczasów Widać, że jesteś wypoczęta , zadowolona i zrelaksowana..... miłe wspomnienia zostaną na długo
Ogrodowe widoczki śliczne, czy znasz nazwę tej drugiej lilii??? Mam chyba taką, ale niestety jest nn...
Ale masz wymuskaną działeczke, wszytko wyplewione i od linijki - cudnie. Kwiaty piekne. Widziałam kapuste na warzywniaku? Ja od kilku dobrych lat nie sadziłam.
Wypoczęłaś Kobietko więc teraz pewnie wymyślisz sobie jakąś robotę na działce
Jest tak czysto,że proponuję siąść i podziwiać ... i nic więcej . To jakby przedłużenie wczasów.
W naszej "sprawie " nic nie ruszałam bo takie upały,że od siedzenia pot się leje czyli o podkopywaniu się mowy nie ma .... czekamy na ochłodzenie.
Pozdrawiam