Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu róże jakie piękne a Glorię muszę mieć.
Ostatnio burze są nieprzewidywalne ja się bardzo boję.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
JOASIU Gloria to najstarsza róża w moim ogródku to samo Burgund i Fresja .Są ze mną od początku czyli 8 lat .2 lata temu wymarzły i były ścięte poniżej kopca .Teraz dopiero się odbudowują .Drugie kwitnienie jest zawsze bardziej żywsze niż pierwsze .Też sie boję burzy .Dopiero co przyszłam z ogródka bo komary zaczynają ciąć niemiłosiernie
TOSIA to jest róża o której pisałaś http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.67034 Jak na moje oko to ona jest różowa
.Myślałam też o Ascot ale kto ją wie ,może kiedyś się wyjaśni kim jest .Brrr nie lubię piwa Nawet fotek dzisiaj nie robiłam jakaś apatia mnie złapała

TOSIA to jest róża o której pisałaś http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.67034 Jak na moje oko to ona jest różowa

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- jonatanka
i jeszcze jedna piękność.Jadziu czy znasz nazwę białej Lili.?
- JAKUCH
JOASIU wydaje mi sie ,ze to lilia Regale Album ,ale czy tak ???
TOSIA może ta nasza to PIANO ale muszę sie jeszcze upewnić natomiast coraz bardziej zaciekawia mnie ta różowa terminatorka .Długo trzyma kwiat ,chociaż kwiaty nie są za duże .Fajnie sie rozkrzewia a imię trzeba poszukać
TOSIA może ta nasza to PIANO ale muszę sie jeszcze upewnić natomiast coraz bardziej zaciekawia mnie ta różowa terminatorka .Długo trzyma kwiat ,chociaż kwiaty nie są za duże .Fajnie sie rozkrzewia a imię trzeba poszukać

Jadziu Twiggy,s mnie zauroczyla,napisz jaki to krzaczek i czy rzeczywiście jest taka piękna jak na zdjęciu.Myślalam o niej jesienią by ją kupić.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
Dzięki Jadziu.I wiesz-ja już ją mam
Domyśl się skąd. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu ładnie Ci różyczki kwitną, gorąco mają ale palącego słońca mniej to i w lepszej kondycji
Ta Twiggy ładna bestyjka

Ta Twiggy ładna bestyjka

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- jonatanka
Jadzia kusicielka 

- JAKUCH
JOASIU dlaczego kusicielka
Trochę się pobłyskało i powiał fajny chłodny wiaterek i to na razie wszystko
JADZIU też masz śliczności ,których u mnie nie ma
TOSIA to teraz nie straszne będą Ci upały a i mamsi będzie lepiej .Jakos sie trzymam nawet po południu trochę porządkowałam na ogródku, ale tyle sie wypociłam że hej
MAJKA słonko maja do 16 ,ale nie we wszystkich miejscach tak długo świeci .Najbardziej poszkodowana jest Barcarole ma całe popalone końcówki płatków .Moze ma za mało wody .Dzisiaj jej porządnie dolałam ,ale nie ma to jak podlewanie z nieba byle bez nieprzyjemności .Twiggy's Rose bardzo mi się podoba szkoda ,że słabo woni
ANUŚ czyżby u Kapiasa była ta różyczka
to miałabyś farta albo od Nelki Nie wiem tylko zgaduje
Elżbietka zamiast piąć się w górę ona idzie na szerokość .Dobrze ,ze ma tam aż tyle miejsca ,ale wciąż kwitnie

JADZIU też masz śliczności ,których u mnie nie ma

TOSIA to teraz nie straszne będą Ci upały a i mamsi będzie lepiej .Jakos sie trzymam nawet po południu trochę porządkowałam na ogródku, ale tyle sie wypociłam że hej
MAJKA słonko maja do 16 ,ale nie we wszystkich miejscach tak długo świeci .Najbardziej poszkodowana jest Barcarole ma całe popalone końcówki płatków .Moze ma za mało wody .Dzisiaj jej porządnie dolałam ,ale nie ma to jak podlewanie z nieba byle bez nieprzyjemności .Twiggy's Rose bardzo mi się podoba szkoda ,że słabo woni
ANUŚ czyżby u Kapiasa była ta różyczka

Elżbietka zamiast piąć się w górę ona idzie na szerokość .Dobrze ,ze ma tam aż tyle miejsca ,ale wciąż kwitnie

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jadzieńko - jak patrzę na Twój busz to mi jedno przychodzi do głowy ...jak rośliny nawzajem się przerastają ...to zapewne nie było by gdzie nogi postawić - gdyby nie ścieżki między rabatami .
Mnie podoba się Twiggy's ...ale ona ma pewnie takie małe kwiatki jak Bonica 82 - prawda ? Barcarole - polowałam na nią i ...nie było jej w ofercie - tam , gdzie róże kupowałam . Jak już róże przyszły , wtedy znalazła się w sprzedaży ...we Flo ...
przecież nie będę zamawiać kolejny raz , bo przesyłka była by droższa , niż sama róża .
U mojej Isabel Reneissance też pod koniec przekwitania płatki wyglądały niczym przypalone od słońca ...oberwałam je , bo już nie zdobiły , a raczej szpeciły .
Dzisiaj odrobinę chłodniej ...jednak trochę tylko pokropiło ( jak ksiądz kropidłem
)...sucho - jak na Saharze - ani wbić się nie da tyczek , by rośliny podwiązać ( lilie , krwawnik etc...).
Pozdrawiam serdecznie , z nadzieją na deszcz
.
Mnie podoba się Twiggy's ...ale ona ma pewnie takie małe kwiatki jak Bonica 82 - prawda ? Barcarole - polowałam na nią i ...nie było jej w ofercie - tam , gdzie róże kupowałam . Jak już róże przyszły , wtedy znalazła się w sprzedaży ...we Flo ...

U mojej Isabel Reneissance też pod koniec przekwitania płatki wyglądały niczym przypalone od słońca ...oberwałam je , bo już nie zdobiły , a raczej szpeciły .
Dzisiaj odrobinę chłodniej ...jednak trochę tylko pokropiło ( jak ksiądz kropidłem

Pozdrawiam serdecznie , z nadzieją na deszcz

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziuś, nie odzywałam się, bo ostatnie kilka dni spędziłam we Wrocławiu - byłam na wystawie Brueghlów trzy dni z rzędu
Ogród cudny!! Ta Twiggy`s prezentuje się całkiem nieźle!! Cieszę się, że pokazałaś Pinky Winky - u mnie dopiero w pąkach, ale to jedna z najlepszych odmian bukietówek - moim zdaniem oczywiście 
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie