Witam dnia następnego
Chyba wszyscy forumowicze moczyli się w wodzie , bo na forum pustki
Aktualna pogoda zmusza mnie do zweryfikowania roślinności i pod względem tolerancji na chwilowe braki wody. Niestety w taką pogodę podlewanie na piaskach nie daje wielkich rezultatów.
Z obserwacji wynika ,że hortensje bukietowe są roślinami z serii "nie do zarżnięcia" i wyglądają lepiej niż żylistek, dereń i kaliny.
Zaskoczyło mnie to lekko choć cieszy ogromnie ,bo zamierzam nabyć je we wszystkich możliwych kolorach.
Różyczki im większą patelnie mają tym lepiej zawiązują pąki a małe prośby o wodę wykazuje tylko Teasing Georgia lekko zwieszając końcówki łodyg.
Jestem bardzo zadowolona z zachowania moich róż. Niedawno kupione,zdążyły być już u nas przesadzone jednak to absolutnie im nie przeszkodziło by dalej rosnąć jak szalone.
Teasing Georgia rośnie w siłę nie tracąc fasonu. Zagęszcza się i rośnie tworząc cały czas zwarty i gęsty krzaczek.
Jest bardzo reprezentacyjną różą szkoda tylko ,że ciężko jej utrzymać swoje wielkie kwiaty
James Galway idzie chyba na rekord przyrostu! W ciągu kilku dni po przesadzeniu kiedy to poczuł na sobie słońce w dowolnej ilości wydłużył swoje gałązki o około 50 cm.
Początkowo skupiał się tylko na przyroście lecz teraz widzę zawiązał sporo pąków kwiatowych. Cudowna róża choć ładniej wygląda podsadzona czymś od dołu.
Lady Emma Hamilton rosnąc ślicznie się zagęszcza i tworzy zgrabny, mały krzaczek. Wolno zawiązuje pąki ale jak już obdarzy nas kwiatem to ...
Chopin jest piękną różą choć rośnie dużo wolniej niż nasze Austinki. Wyprostowany i majestatyczny krzak z cudownie błyszczącymi liśćmi.
Nasza
nnka jest po prostu cudowna i niezmordowanie kwitnie i zawiązuje pąki i kwitnie