...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zakątki Joli i Adama cz. 3
Jolu
Ogród w promieniach słońca ... cudny.
Widzę kwitnące hosty , powiedz mi Jolu czy pozwalasz im bezkarnie kwitnąc ? Bo mi ktoś naopowiadal że jak się kwiaty poscina to liście dłużej są ładne... prawda li to???
Ogród w promieniach słońca ... cudny.
Widzę kwitnące hosty , powiedz mi Jolu czy pozwalasz im bezkarnie kwitnąc ? Bo mi ktoś naopowiadal że jak się kwiaty poscina to liście dłużej są ładne... prawda li to???
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
...Sobotnie popołudnie, u nas żar leje się z nieba, mamy nadzieję, że znaleźliście choć odrobinkę ochłody i w tak upalne weekend nawet w domowym zaciszu można spędzić miło popijając coś schłodzonego?
dzisiaj to chyba tylko zmrożone piwko przyniesie troszeczkę ochłody...
Ewka0124 dziękuję Ewuś...ten upał i słoneczko dadzą się we znaki moim hostom oj dadzą...będą marniutkie...
aage Agnieszko piękinie to ujęłaś...
ogród to prawdziwa zabawa jak z dziecięcych lat...a my wciąż bawimy się ...i bawimy... i wciąż szukamy nowych zabawek...
i nowych scenerii...
E-mienta Ewuś ja nawet nie mam najmniejszego zamiatu ścinać tego co piękne...przecież kwiaty funkii są cudne... Moje liście są już "wiekowe" i dorodne bez dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych ale przyznam , że nigdy nie ścinałam ich zanim przekwitły... właśnie teraz po tych wielkich upałach będę to musiała uczynić, bo jak wiesz w moim ogrodzie mało jest cienia i takie ostre słoneczko smaży ich delikatne liście...
już nie będę miała się czym pochwalić w tym sezonie...
teraz to i zeschnięte kwiaty i przypalone liście mam do wycięcia...
Pozdrawiam Jola

Ewka0124 dziękuję Ewuś...ten upał i słoneczko dadzą się we znaki moim hostom oj dadzą...będą marniutkie...
aage Agnieszko piękinie to ujęłaś...
aage pisze:Uczymy się przecież całe życie a zabawa w ogród ...
ogród to prawdziwa zabawa jak z dziecięcych lat...a my wciąż bawimy się ...i bawimy... i wciąż szukamy nowych zabawek...

E-mienta Ewuś ja nawet nie mam najmniejszego zamiatu ścinać tego co piękne...przecież kwiaty funkii są cudne... Moje liście są już "wiekowe" i dorodne bez dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych ale przyznam , że nigdy nie ścinałam ich zanim przekwitły... właśnie teraz po tych wielkich upałach będę to musiała uczynić, bo jak wiesz w moim ogrodzie mało jest cienia i takie ostre słoneczko smaży ich delikatne liście...

Pozdrawiam Jola
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Jolu za kolejny piękny spacer. Pozdrawiam cię serdecznie z równie suchych i upalnych stron. Nie mam już siły ani ochoty podlewać, a deszczów jakoś nie zapowiadają u mnie.
Powidz mi jedną rzecz. Masz dużo kamieni. Czy nie macie problemów z mrówkami? Pod moimi kamulcami bez przerwy znajduję nowe siedliska.
Powidz mi jedną rzecz. Masz dużo kamieni. Czy nie macie problemów z mrówkami? Pod moimi kamulcami bez przerwy znajduję nowe siedliska.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To prawdziwy raj dla oczu, jest co podziwiać i podziwiać bez końca.
Mam pytanie odnośnie ścieżek wysypanych żwirkiem, czy wcześniej były wyłożone czymś, aby trawa nie przerastała? ( trochę to głupie pytanie, ale zastanawiam się nad wyłożeniem takiej alejki)
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie ścieżek wysypanych żwirkiem, czy wcześniej były wyłożone czymś, aby trawa nie przerastała? ( trochę to głupie pytanie, ale zastanawiam się nad wyłożeniem takiej alejki)
Pozdrawiam

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
wanda7 Wandziu witaj w moim "usmażonym" ogrodzie... pali niemiłosiernie i podlewanie nic tu nie pomoże...podlewam tylko doniczkowe, a mimo to ich kondycja jest coraz gorsza ...żółkną i usychają w oczach...nawet podlewanie kurzakiem nic nie pomaga
A co do mrówek to mam ich tysiące...prawie pod każdym kamieniem i pod każdym kwiatkiem mrowisko...ale nie walczę z nimi
nie mam szans...próbowałam kiedyś i poległam...
123katex Witaj miło Ciebie gościć... dziękuję, pochwały podnoszą na duchu i dają energię do dalszych ogrodowych zmagań...
A tutaj o moich ścieżkach, zapraszam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Zapraszam na dzisiejszy spacerek:

Pozdrawiam Jola.

A co do mrówek to mam ich tysiące...prawie pod każdym kamieniem i pod każdym kwiatkiem mrowisko...ale nie walczę z nimi

123katex Witaj miło Ciebie gościć... dziękuję, pochwały podnoszą na duchu i dają energię do dalszych ogrodowych zmagań...
A tutaj o moich ścieżkach, zapraszam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Zapraszam na dzisiejszy spacerek:
Pozdrawiam Jola.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Dziękuje za odpowiedź. Pięknie uformowana jest ta sosna- cudo. Lawenda musi pięknie pachnieć. 

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Jolu
no nie moge się na patrzec na ten rozpław... powiedz mi czy on w wodzie rośnie czy w jakimś podmokłym gruncie? czy jeszcze jakoś inaczej?. Mam jedna sztukę i chciałabym dać jej dobre warunki do wzrostu, o takiej kępie jak Twoja to nawet nie marzę, ale może choć 1/3 lub 1/4...

Pozdrawiam Ewa
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, już kiedyś Ci pisałam, e elewacja Twojego domu przywodzi mi na myśl ciepły, toskański klimacik, który tak uwielbiam...szkoda, że chcesz zmieniać, ale to Twoje miejsce na ziemii i urządzaj je jak Ci w sercu gra!
Ja w każdym razie wychodzę urzeczona, jak zawsze
Pozdrawiam serdecznie
Ja w każdym razie wychodzę urzeczona, jak zawsze

Pozdrawiam serdecznie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Cudowne fotki a klimat jaki u Ciebie panuje tak bardzo bliski memu 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Jolu,napiszę krótko. Kocham Twój ogród...poezja...
Witaj Jolu, zapisuję się aby nie zgubić wątku bo słyszałam ze masz piękny ogród, przejrzałam parę stron i to prawda co mówią.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witam.
Dech mi zaparło. Pięknie!!! Cudownie!!! Ja też chcę!!!
Dech mi zaparło. Pięknie!!! Cudownie!!! Ja też chcę!!!
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Jejku ale widoki
Jolu powiedz mi co to za roślinka na trzecim zdjęciu od tyłu??? Pięknie się prezentuje
Ogród wręcz majestatyczny
Miłego dnia!

Jolu powiedz mi co to za roślinka na trzecim zdjęciu od tyłu??? Pięknie się prezentuje

Ogród wręcz majestatyczny

Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu po prostu pięknie..... jestem oczarowana każdą odsłoną Twojego ogrodu i pełna podziwu, że potrafiłaś stworzyć tak niesamowicie piękne miejsce