W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Kasia79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2013, o 19:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)

Post »

Odszukałam fotę, no taką sznupę zaklinować nie jest trudno :wink: . Słodziak!
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

On rośnie z każdym dniem :wink: jeszcze tydzień temu swobodnie wkładał tam głowę(ku naszemu niezadowoleniu, ale wybić mu tego z głowy się nie dało ;:14 ), a dzisiaj sobie zapomniał, jaki jest duży.
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

Zapraszam na nowy kwiatowy bazar na dogi ! Hoje, kaktusy i sukulenty , bonsai i wiele innych różności również ogrodowych !
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... 08-g-21-00
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochane dogokolezanki (i koledzy? :wink: ) , jest sprawa! Maly, mlody psiak pilnie potrzebuje domu tymczasowego, bo osoba, która wzięła go do siebie "na tymczas" teraz musi wyjechać i psinkiem nie ma kto sie zająć. Ta osoba wyjezdża do Niemiec, nie dla rozrywki, tylko "za chlebem", mieszka w małej miejscowości, straciła pracę i nie mogła znaleźć nowej, udalo jej się znaleźc w Niemczech. Zaopiekowała sie głodnym i przerażonym psiakiem błąkającym sie po ulicach, ale teraz musi go komuś przekazać pod opiekę.
Bardzo prosze o pomoc dla psiaka! jeśli nic mu nie znajdziemy, może trafić do schroniska, a taki mały, łagodny psiak nie poradzi sobie w zgrai większych od niego i często wojowniczych psów, nie zdoła wywalczyć miejsca w budzie i odrobiny jedzenia z miski - bo tak własnie wyglada rzeczywistość w wielu schroniskach (a raczej "schroniskach" ;:145 ) Dla psiaka, ktory z kanapy trafia do betonowego, przepełnionego boksu jest to najczęściej wyrok śmierci.
Ja niestety nie moge wziąc psiaka do domu tymczasowego, bo własnie przechodzę intensywne leczenie i akurat czeka mnie długa seria kroplówek, badań, rehabilitacji.
Kochani, kto może zaopiekować się psinką do czasu aż znajdzie nowy dom? Dotychczasowa tymczasowa opiekunka deklaruje, że będzie z Niemiec przysyłac środki na utrzymanie psiaka w domu tymczasowym, a ja pomogę w szukaniu mu nowego domu.

Oto wątek psiaka na Dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... ito-POMOCY
Bea
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Nasz WARI skończył dziś pół roku ;:173 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a moje kociaste patrza na to z bezpiecznej odległości Obrazek
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

I pies i koty świetne! ;:167 Piękne i dostojne takie :D
Bea
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

koty to po prostu zabawki pluszowe na parapecie ;:oj
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Violunia
200p
200p
Od: 30 sie 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wink: tez dałam się nabrać ;:oj

-- 27 sie 2013, o 10:49 --

:wink: tez dałam się nabrać ;:oj
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

przecudowne te zwierzaczki a właściwie nasi przyjaciele

a teraz opowiem co przeżyliśmy z naszym dzwońcem Reksem lubi polować, taki odruch - łapie wszystko co się rusza - upolował ropuchę w grządce z ogórkami, czy ją zjadł czy nie wiem, ale coś gryzł, piana w pysku jak cholewcia, padł - odleżał i niby wszystko wróciło do normy ale wieczorem tragedia - wył z bólu nie mógł się załatwić itp. byłam sama a to jest spore psisko, dyżur miał pogotowie weterynaryjne na końcu miasta. Udało mi się dać p/bólowy środek a rano szybciutko do weterynarza - wyczyścili ile mogli w odbycie, dostał zastrzyki, antybiotyki, dodatkowo jeszcze wlali parafinę czy olej rycynowy - już z nerwów nie pamiętam, tak naprawdę od miesiąca coś nie taki.
Niby miało być zapalenie pęcherza teraz nie - zdecydowanie tylko ostre zatrucie organizmu czym nie wiadomo, coś musiał złapać na podwórku czy cuśśśśś. Nie stosuję żadnej chemii na działce, ale jest małe coś okazuje się, że sąsiadki pies też przez 2 tygodnie miał zatrucie - może to jest trop ale co mi tam, chcę tylko aby był zdrowy.

Dziś to już wesołe psisko apetyt nawet wrócił ze zdwojoną siłą, spokojniejszy, ale grządki z ogórkami omija hahahaha
muchy i coś tam latającego dalej :;230 goni

Obrazek

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całkiem możliwe ,że to ropucha narobiła tyle bałaganu.One mają na skórze gruczoły wydzielające toksyny.Dziwne ,że w ogóle ją zjadł.Te toksyny są właśnie po to żeby żadne zwierze po dotknięciu ropuchy choćby nosem nie starało się jej skonsumować.Dobrze ,że piesio wyzdrowiał.Mnie spotkała przygoda we Francji z ropuchą.Nie boję się żab więc chciałam ją sobie obejrzeć z bliska ,bo u nas tak rozmiarowe raczej nie bywają.Potem dowiedziałam się ,że miałam wielkie szczęście,że ropucha nie była agresywna i nie napluła mi w oczy.Ponoć od tego jadu się ślepnie.

-- Wt 27 sie 2013 15:14 --

Całkiem możliwe ,że to ropucha narobiła tyle bałaganu.One mają na skórze gruczoły wydzielające toksyny.Dziwne ,że w ogóle ją zjadł.Te toksyny są właśnie po to żeby żadne zwierze po dotknięciu ropuchy choćby nosem nie starało się jej skonsumować.Dobrze ,że piesio wyzdrowiał.Mnie spotkała przygoda we Francji z ropuchą.Nie boję się żab więc chciałam ją sobie obejrzeć z bliska ,bo u nas tak rozmiarowe raczej nie bywają.Potem dowiedziałam się ,że miałam wielkie szczęście,że ropucha nie była agresywna i nie napluła mi w oczy.Ponoć od tego jadu się ślepnie.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

o tym, że trzeba chronić oczy przed żaba wiedziałam.
Dziś zauważyłam, że ta przygoda wcale nie nauczyła "rozumu" Reksa krążył na działce w tym samym miejscu, węszył, musimy być dalej czujni.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Zgodnie z obietnicą przedstawiam moje zwierzaki. Oczywiście na początek najważniejsze i najukochańsze, czyli pieski a raczej sunie.

Oto Hera
Obrazek
Obrazek Obrazek

i jej młodsza koleżanka Koka

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 jeszcze ,,MARYŚKI..brakuje :wink: :wink: Cudne psiny.Pychole nic tylko całować :D :D
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Trafiłaś w "10" Pestko, to właśnie zdrobnienia od "tych" nazw ;:215
Fraszka_1
1000p
1000p