Kawon ( arbuz ) - część 4
Re: Kawon ( arbuz ) - część 4
ja w poprzednich latach hodowałem CS i pomimo, że to nie jest polska odmiana, to u mnie właśnie one rosły największe, do 5,5 kg:)
Wie ktoś może jakie odmiany arbuzów są najczęściej sprzedawane w sklepach? Może udało by się zidentyfikować moje arbuzy 

Pozdrawiam Radek 

- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzieliście tę stronke ? Fajne odmiany mają
Arbuza o białym albo pomarańczowym miąższu to ja jeszcze nie widziałem
Gdybym miał choć jednego z nich to bym nawet na głowie stanął, żeby się tylko udały
Co o nich myślicie ?
http://www.nasionatropikalne.pl/index.p ... rzyw-arbuz

Co o nich myślicie ?
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
odmiany może i fajne, ale trochę przesadzili z cenami. CS 10 nasion za 3,9, to zdecydowanie za dużo.Marcoo16 pisze:Widzieliście tę stronke ? Fajne odmiany mająArbuza o białym albo pomarańczowym miąższu to ja jeszcze nie widziałem
Gdybym miał choć jednego z nich to bym nawet na głowie stanął, żeby się tylko udały
![]()
Co o nich myślicie ?
-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostatnio w Biedronce widziałem odmiany podpisane Crimson i Sugar baby, w Carefour nie były podpisane ale z wyglądu jak Bingo.Batman pisze:Wie ktoś może jakie odmiany arbuzów są najczęściej sprzedawane w sklepach? Może udało by się zidentyfikować moje arbuzy
u mnie ostatnia, 5 roślina zawiązała 2 owoce, są jeszcze małe ale powiększają się. Czy owoce zawiązane tak późno mają szanse jeszcze dojrzeć?
przy takiej pogodzie to powinny zdążyć. Z tego co pamiętam to w 2010, przy sprzyjających warunkach, owoce które zawiązały zię w połowie sierpnia, zdążyły dorosnąć i przynajmniej w części podojrzewać 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie nawet kwiatków jeszcze nie ma 

u mnie się też dopiero wiążą, ale według modeli GFS na kilka najbliższych dni, to temp. ma dojść na zachodzie Polski do 38 stopni, więc pogoda jak na Węgrzech 

Pogoda jak w Grecji... Tyle, że strasznie sucho. Od dawna nie pada deszcz ani nawet nie ma mgły ani rosy...
U mnie wczoraj zauważyłem pierwszy arbuzek zawiązany "na poważnie". Zmierzyłem obwód - 7 cm
Dziś przed chwilą 8 cm. Przez noc urósł 1 cm w obwodzie. To dobry wynik? Dałem pod niego styropian, jak pisano powyżej. Cały czas utrzymuję ziemię wilgotną, podlewając rano i wieczorem. Mam arbuzy przy domu, więc często do nich zaglądam. A i jeszcze jedno pytanko. Czy dobrze robię odrywając zawiązki, które nie powiększają się ani trochę przez 2 dni?
Dziś przed chwilą 8 cm. Przez noc urósł 1 cm w obwodzie. To dobry wynik? Dałem pod niego styropian, jak pisano powyżej. Cały czas utrzymuję ziemię wilgotną, podlewając rano i wieczorem. Mam arbuzy przy domu, więc często do nich zaglądam. A i jeszcze jedno pytanko. Czy dobrze robię odrywając zawiązki, które nie powiększają się ani trochę przez 2 dni?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 maja 2013, o 08:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janosik PNOS, dzisiaj taki
3 dni temu 

- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja tydzień temu dla żartu wkopałam kilka pestek z jedzonego arbuza w ziemi i wzeszły. Są w tunelu, myślicie, że jest szansa:)??
jak przezimują w gruncie, to tak: