Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagodko-nie ma pory by Twój ogród kwieciem nie zadziwiał!Przeglądnęłam kilka stron wstecz szukając geranium...Z balkonów zwiesza się obfitość pelargonii,oleandrów naście i jeszcze ciekawa latarenka czyżby nowość?
Jagódko, witam w ulubiony dzień pracujących (ale mój w dalszym ciągu też
)!
Czas spędzany z Oliwką, mnóstwo kwiecia wokoło, piękna pogoda - czegóż więcej chcieć do szczęścia?
Nie dziwię się Twoim zachwytom nad Isabelle Renaissance... mam tę różę i ma chyba najgłębszą z posiadanych (a trochę ich już mam) purpur... wyobraź sobie, że w tym roku, do tego momentu, jeszcze mi nie zakwitła! Ale czekam cierpliwie.
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Czas spędzany z Oliwką, mnóstwo kwiecia wokoło, piękna pogoda - czegóż więcej chcieć do szczęścia?
Nie dziwię się Twoim zachwytom nad Isabelle Renaissance... mam tę różę i ma chyba najgłębszą z posiadanych (a trochę ich już mam) purpur... wyobraź sobie, że w tym roku, do tego momentu, jeszcze mi nie zakwitła! Ale czekam cierpliwie.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Tak na szybko ...wpadłam na chwilkę , by coś pokazać ...bo przecież w zimie , czy jesienią nie wypada pokazywać np. lilii , liliowców , czy też róż . Wtedy będzie się " odkurzać " wspomnieniowe fotki
.
Oliwunia jeszcze śpi ...jak dobrze być dzieckiem
...
Ewuniu ...dziękuję
. Masz rację - te maleńkie latarenki solarne - to świeży zakup ...Przedtem , w tym miejscu wisiały kosze z pelargoniami . Jakiego Geranium szukałaś ?
Miłego leniuchowania
Dla Ciebie ...moje Clerodendrum Thomsoniae

A..
...niech stracę ..Iochroma takoż dla Ciebie ...

Jadzieńko...nie kuś , nie kuś ...bo z torbami pójdę ...a M na pewno mnie wydziedziczy ...zaraz , zaraz - nie może ...bo on do mnie przyszedł , a nie ja do niego
. Chociaż ...między Bogiem , a prawdą ...zapewne dokupię jakieś ...ale nie wiem , czy akurat będą to Lincoln , czy też Pink Peace ?
Dziękuję za sugestie ...Pink Peace ma ciekawe ułożenie płatków ...kto wie ...może się skuszę .
Dziękuję za miłe słowa ...uściski przekazane
.
Dla Ciebie ...kwiat Cattleyi

Co to za dama ..." wiem , że nic nie wiem " ...kupiona jako Chopin u Bogd...ale nie wiadomo czy nią jest
.

Nie mogę się nasycić tą Isabell Renesaince ...jak trudno uchwycić jej barwę aksamitną .
Dedykuję Tobie Aguniu ...oj , tak ...nie trzeba nic więcej ...pełnia szczęścia ...Mam to , co najbardziej kocham ; Oliwkę , kwiaty , pogodę i ...święty spokój ...czuję się jakbym ja miała też wakacje ..
Wczoraj piekłyśmy placki drożdżowe ...ze śliwkami i z rabarbarem ....mniam , mniam , pychota .
Pozdrawiam i ja słonecznie
i serdecznie
.

Buziaczki

Oliwunia jeszcze śpi ...jak dobrze być dzieckiem

Ewuniu ...dziękuję

Miłego leniuchowania

Dla Ciebie ...moje Clerodendrum Thomsoniae

A..

Jadzieńko...nie kuś , nie kuś ...bo z torbami pójdę ...a M na pewno mnie wydziedziczy ...zaraz , zaraz - nie może ...bo on do mnie przyszedł , a nie ja do niego

Dziękuję za sugestie ...Pink Peace ma ciekawe ułożenie płatków ...kto wie ...może się skuszę .
Dziękuję za miłe słowa ...uściski przekazane

Dla Ciebie ...kwiat Cattleyi

Co to za dama ..." wiem , że nic nie wiem " ...kupiona jako Chopin u Bogd...ale nie wiadomo czy nią jest

Nie mogę się nasycić tą Isabell Renesaince ...jak trudno uchwycić jej barwę aksamitną .
Dedykuję Tobie Aguniu ...oj , tak ...nie trzeba nic więcej ...pełnia szczęścia ...Mam to , co najbardziej kocham ; Oliwkę , kwiaty , pogodę i ...święty spokój ...czuję się jakbym ja miała też wakacje ..
Wczoraj piekłyśmy placki drożdżowe ...ze śliwkami i z rabarbarem ....mniam , mniam , pychota .
Pozdrawiam i ja słonecznie

Buziaczki

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko,nic dodać,nic ując,bajka.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A ja od 15.30 jestem na urlopie
Popołudnie spędziłam w ogrodzie. Urobiłam się okrutnie, ale jakie to piękne uczucie takie zmęczenie fizyczne... Czytam jak fajnie być babcią i choć moja córka 5.08. skończy dopiero 18 lat, to wiem jak szybko mija czas i ... już się cieszę.
Ile Ty masz rzadkich, cudownych roślin
Cieszę się, że już niedługo to wszystko zobaczę na własne oczy 

Ile Ty masz rzadkich, cudownych roślin

Isabell - cudowna róża... liczę, że moja też się zdecyduje zakwitnąć w tym roku, a tymczasem ponapawam się Twoją królewną
Jagódko, udanego weekendu!

Jagódko, udanego weekendu!

- Jagodka
Gosieńko ...a cóż tak Cię zachwyciło ...wszak u Ciebie dopiero jest feeria barw i kształtów
.
Pół żartem - pół serio ...coś by się zdało dodać i takoż zdało by się ująć ...ale najpierw coś trzeba ująć - by móc co nieco dodać
.
Anulko ...jakże się cieszę
...to kiedy wdepniesz w moje progi
...zawsze gościnne i otwarte ...
. Masz w pełni rację pisząc , że chociaż wraca się z ogrodu pokręconym i pada na twarz ...to jednak szczęśliwym z dobrze wykonanej roboty . Oj , to nawet nie obejrzysz się ( jak te lata lecą )...i będziesz babcią ...wspaniałe uczucie ...zawsze uważałam , że rodzice są od wychowania ...a dziadkowie od rozpieszczania ...chociaż trudno to razem połączyć ...Babcia od zawsze kojarzyła mi się z niedzielną szarlotką ...chociaż nie doświadczyłam tego - to jednak miałam ukochaną Babcię .
Serdeczności
i ...ustalamy termin odwiedzin - prawda ?
Aguniu...popatrz , jak szybko róża potrafi zdobyć nasze serca ...a facet ile musi się natrudzić ...by wejść w nasze łaski
...
Na pewno doczekasz się aksamitnej , głębokiej czerwieni ...Isabelle ...mon amour / Ch. Aznavour - znasz tę piosenkę ?...uwielbiałam jego piosenki , podobnie jak i Edith Piaf , Mireille Mathieu , nie wspomnę tutaj o słynnej parze wykonawców ...Jane Birkin & Serge Gainsbourg ...w kontrowersyjnej piosence " Je t'aime " ...popularnej " pościelówie " naszej młodości . Ech, zebrało mi się na wspomnienia , aż łezka w oku się kręci .
Tobie również ...udanego , a nade wszystko słonecznego leniuchowania ...bo nic nie musisz ...
- jakie to wspaniałe uczucie ..."to paddle one's own canoe" - nieprawdaż ?

Pół żartem - pół serio ...coś by się zdało dodać i takoż zdało by się ująć ...ale najpierw coś trzeba ująć - by móc co nieco dodać

Anulko ...jakże się cieszę

Serdeczności

Aguniu...popatrz , jak szybko róża potrafi zdobyć nasze serca ...a facet ile musi się natrudzić ...by wejść w nasze łaski

Na pewno doczekasz się aksamitnej , głębokiej czerwieni ...Isabelle ...mon amour / Ch. Aznavour - znasz tę piosenkę ?...uwielbiałam jego piosenki , podobnie jak i Edith Piaf , Mireille Mathieu , nie wspomnę tutaj o słynnej parze wykonawców ...Jane Birkin & Serge Gainsbourg ...w kontrowersyjnej piosence " Je t'aime " ...popularnej " pościelówie " naszej młodości . Ech, zebrało mi się na wspomnienia , aż łezka w oku się kręci .
Tobie również ...udanego , a nade wszystko słonecznego leniuchowania ...bo nic nie musisz ...

Jagódko, dzień dobry w sobotę
Wszystkie piosenki znam, a lubię najbardziej tę pościelówę właśnie ;-)
Isabell obdarzyła mnie swoim kwitnieniem już rok temu, kiedy to z zachwytu nie mogłam dojść do siebie obserwując jej cudowne aksamitne płatki w głębokiej czerwieni... wiosną ją przesadziłam i może dlatego zakwitnie później? Oby
Masz rację, nic nie muszę i chwilowo cieszę się tym stanem... ale najdalej na koniec roku powinnam mieć już nową pracę. Kasa, kredyt, sama rozumiesz. Mimo wszystko czasu jest sporo, więc się nie spinam, tylko szukam na spokojnie...

Wszystkie piosenki znam, a lubię najbardziej tę pościelówę właśnie ;-)
Isabell obdarzyła mnie swoim kwitnieniem już rok temu, kiedy to z zachwytu nie mogłam dojść do siebie obserwując jej cudowne aksamitne płatki w głębokiej czerwieni... wiosną ją przesadziłam i może dlatego zakwitnie później? Oby

Masz rację, nic nie muszę i chwilowo cieszę się tym stanem... ale najdalej na koniec roku powinnam mieć już nową pracę. Kasa, kredyt, sama rozumiesz. Mimo wszystko czasu jest sporo, więc się nie spinam, tylko szukam na spokojnie...
- Jagodka
Witaj Aguniu
....właśnie teraz jestem " wolna " - Oliwka wykąpana i po kolacji śpi ....a ja wyciągnęłam z piekarnika świeżo zrobione gołąbki - będą jak znalazł ...trochę na teraz ...reszta do zamrażarki pójdzie - tylko ostygną . Sos pomidorowy zrobię jutro ...najbardziej lubię liście właśnie z takim sosem ...mmm...pychota .
Przyznam Ci się , że ją bardzo lubię ...mam na CD francuskie piosenki ...
Powiedz , proszę ...czy Isabel Renaissance kwitła tylko raz , czy też cały sezon ...bo moja ma jeszcze jeden pąk ... chyba , że powtarza później . Zauważyłam , że płatki w trakcie przekwitania wyglądają niczym pudrowe , matowe spódniczki .
Powoli , masz czas na przemyślenia - masz doświadczenie , a przede wszystkim ambitna z Ciebie kobieta - więc nie będziesz miała problemu ze znalezieniem odpowiedniej pracy
- , która będzie przyjemnością , a nie przymusem ...cenić siebie i udowodnić , że to właśnie Ty - i nikt inny - będzie odpowiednią osobą na odpowiednim stanowisku .
Z całego serca Ci życzę znalezienia takowej
...wierzę w Ciebie , bo dasz radę
Serdeczności niedzielne
...

Przyznam Ci się , że ją bardzo lubię ...mam na CD francuskie piosenki ...
Powiedz , proszę ...czy Isabel Renaissance kwitła tylko raz , czy też cały sezon ...bo moja ma jeszcze jeden pąk ... chyba , że powtarza później . Zauważyłam , że płatki w trakcie przekwitania wyglądają niczym pudrowe , matowe spódniczki .
Powoli , masz czas na przemyślenia - masz doświadczenie , a przede wszystkim ambitna z Ciebie kobieta - więc nie będziesz miała problemu ze znalezieniem odpowiedniej pracy

Z całego serca Ci życzę znalezienia takowej

Serdeczności niedzielne

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko tyle śliczności pokazujesz, że nie wiadomo czym się zachwycać
Róże, lilie, liliowce, jeżówki, cudna biała pysznogłówka...... no tylko podziwiać
U Ciebie wciąż tak pięknie kwitną róże.... u mnie większość już odpoczywa....

- Jagodka
Agusiu ...witaj moje słoneczko
...moje róże mają sporo pąków , a Grand Mogul , Aida i Shogun jeszcze nie rozwinęły ani jednego ...za to Klastrrrose Uetersener stoi w miejscu
...
Buziaki
...już niedzielne ...

Buziaki

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Isabelce do twarzy w Lobeliach nie powiem śliczny duecik stworzyłaś Jagodko ,ale i dama jest tego warta .Pięknie wyszła na fotkach .Czyż czerwone róże nie są najładniejsze .Pin Peace wygląda czasem na fotkach jakby miała bielą oprószone końcówki płatków 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyżbym zauwazyła białego liliowca?
Czy to tylko tak zrobione zdjęcie.
Powiem szczerze, że nigdy takiego nie widziałam

Czy to tylko tak zrobione zdjęcie.
Powiem szczerze, że nigdy takiego nie widziałam
- Jagodka
Wczoraj z Oliwką trochę filcowałyśmy ...bo pomimo upału nie umiałam jej odmówić , gdy poprosiła ...abym ją nauczyła .
Wspólnie układałyśmy wzór do kwiatka ...a potem ...nie uwierzycie ...Oliwka zrobiła okrągłą kulkę filcując na mokro ....mnie wyszła rozkraczona ...a jej no - jasna choinka - szablonowo ...tak się zawzięła , że zrobiła jeszcze jedną .
Kupiłam ( na zamówienie ) ...glinę rzeźbiarską ...będziemy coś lepić ...może się trochę ochłodzi ...bo w ten upał to ledwie zipie człowiek ...
A widzisz ..Gosiu ...mój jest ...prawie biały ...bo czysto białego po prostu nie ma ...każdy wyglądający na biały ma poświatę ...seledynu , ew.kremową . Mój zwie się Gentle Shepherd ...nawet liliowiec Arctic Snow nie jest czysto biały .
Jednak fotki oddają jego kolor rzeczywisty ...w środku jest kolor jasno zielony ...
Jadzieńko sadząc obie ..różę i szałwie - tak do końca nie wiedziałam jak wyjdzie to połączenie . Miło , że Ci się spodobało
. Czerwone róże ...mam trzy sztuki ...każda inna odmiana ...Grand Hotel , Paul Scarlet i Isabel Renaissance ...mają po prostu zjawiskową czerwień i widać je z daleka .
Popatrzcie na małe co nieco ....
Moje ukochane ...motylki - Clerodendrum ugandense - Szczęślin ugandyjski

A tutaj obficie kwitnący ....Clerodendrum Thomsoniae - Szczęślin Thomsona

Róża n/n...może ktoś rozpozna co to za dama ?

Catleya
w pełnym rozkwicie ...

Hibiscus syriacus ' Leopoldii ' & Hymenocallis - Ismena

Agapanthus Blue & Lantana z serii Calippo ' Pink Passion '

Róża ' Double Delight ' & Róża Gartenträume

Bieluń surmikwiat & Róża Camelot

Róża Gartenträume & New Dawn

Róża Gartenträume & Aachener dom ( Maicapinal )

I to na razie ....na tyle ...
pozdrawiam
Wspólnie układałyśmy wzór do kwiatka ...a potem ...nie uwierzycie ...Oliwka zrobiła okrągłą kulkę filcując na mokro ....mnie wyszła rozkraczona ...a jej no - jasna choinka - szablonowo ...tak się zawzięła , że zrobiła jeszcze jedną .
Kupiłam ( na zamówienie ) ...glinę rzeźbiarską ...będziemy coś lepić ...może się trochę ochłodzi ...bo w ten upał to ledwie zipie człowiek ...
A widzisz ..Gosiu ...mój jest ...prawie biały ...bo czysto białego po prostu nie ma ...każdy wyglądający na biały ma poświatę ...seledynu , ew.kremową . Mój zwie się Gentle Shepherd ...nawet liliowiec Arctic Snow nie jest czysto biały .
Jednak fotki oddają jego kolor rzeczywisty ...w środku jest kolor jasno zielony ...
Jadzieńko sadząc obie ..różę i szałwie - tak do końca nie wiedziałam jak wyjdzie to połączenie . Miło , że Ci się spodobało

Popatrzcie na małe co nieco ....

Moje ukochane ...motylki - Clerodendrum ugandense - Szczęślin ugandyjski

A tutaj obficie kwitnący ....Clerodendrum Thomsoniae - Szczęślin Thomsona

Róża n/n...może ktoś rozpozna co to za dama ?

Catleya
w pełnym rozkwicie ...

Hibiscus syriacus ' Leopoldii ' & Hymenocallis - Ismena

Agapanthus Blue & Lantana z serii Calippo ' Pink Passion '

Róża ' Double Delight ' & Róża Gartenträume

Bieluń surmikwiat & Róża Camelot

Róża Gartenträume & New Dawn

Róża Gartenträume & Aachener dom ( Maicapinal )

I to na razie ....na tyle ...

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lip 2013, o 10:36
wszystkie rośliny piękne, ale róże najśliczniejsze