Tereniu!./TerDob/..dziękuję za miłe słowa...
Dzięki temu ,ze mam staw to moje roślinki mogą zaczerpnąć trochę wody w te upały ...niesamowite upały.
Podlewam dwa razy dziennie ...rano i wieczorem...
Na ostatnim zdjęciu...szałwia jednoroczna ...ale wysiewa się i ...jest u mnie w ogrodzie już kilka lat.
Hortensje ogrodowe..te wielkie różowe kwiaty...po raz pierwszy mi tak zakwitły od 4 lat.
Wczoraj rano było pochmurnie, myślałam że co nieco spadnie z góry...niestety było "lanie" ....ale z węża i konewki.
Pozdrawiam serdecznie!
Michale!...

w kolejny ...piekielnie gorący poranek...
Roślinki podlewam...zatem w miarę 'trzymają się".Wczoraj dwie taczki wyrwałam przekwitniętych ...nagietki, malope, nasturcja , lewkonia...i jeszcze jakieś tam.
Bociek ...dzielnie stoi w słońcu i nawet " ruchome ślepka" ....mu nie odpadły.Nazwy hortensji nie znam, sa to ogrodowe ...nie bukietowe...mam je od 4 lat....po raz pierwszy raczyły zaszczycić tak dorodnym kwieciem.
Zatem czekamy razem na upragniony deszcz...a tymczasem idę z wnuczką pomoczyć się w basenie.
Miłko/Takasobie./..witam serdecznie w moich progach!
Dalie sadziłam od dawna...ale ich urokiem zaczęłam zachwycać się od chwili wstąpienia na Forum, gdy zobaczyłam bogactwo urzekających odmian.Można zatem powiedzieć ,że jestem nowicjuszką w sprawach dalii.
Eluniu!/ElleBelle/

...miło,ze byłaś...
Zapraszam ponownie...zrobiłam gołąbki...i faszerowane kabaczki!
Mariolu!/ kropelka/

serdecznie...
Jesienią wezmę się ponownie za " rękodzielnictwo'
Żal mi tak szybko przekwitających kwiatków... w tym roku jest to tempo niesamowite
Aniu!/ wielkakulka/

....dziękuję
Upał niesamowity...