Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Post »

Masko, jeżeli karmazynowy to taki, to go w tym roku bardzo skojarzyłam i wyciągnęłam z krzaków. Jak mogłam nie widzieć jego walorów? Pysznogłówki pewnie mamy identyczne, tak wielu odmian przecież nie ma. Zastanawiam się, czy ten mączniak pysznogłówkowy nie przeniesie mi się na inne kwiaty ;:oj

Marzko, postawiłabym, przynajmniej na razie, na kwiaty, które same się wysiewają, nagietki, kosmosy, rudbekie. To byłoby ładne uzupełnienie rabat, także różanych. Jak kolorowo i bezobsługowo byłoby :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jestem zachwycona tą malwą, w tej bieli jest minimalna ilość różu. Biel i zieleń zawsze robi na mnie wrażenie. Wnętrze biało-zielone ;:108

Obrazek Obrazek

Sissi coraz piękniejsza, nie spodziewałam się, że będzie tak czarowała, nie mogę od niej odejść, ma kilkanaście zdjęć. Starałam się wybrać dla niej miejsce mniej nasłonecznione, by zachowywała kolor i chyba udało się :)

Obrazek Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko - z opóźnieniem dziękuję ;:196 za różyczki dedykowane, mnie się najbardziej podoba to zdjęcie z pączusiami :)
Maska pisała o terakotowym liliowcu... ja też mam takiego od Ciebie i rozrósł się w tym roku w piękną kępę i ma dużo pąków kwiatowych... oj będzie szalał!

Irminko - zachwyca mnie Twoja uwaga dla szczegółu, to jednak trzeba mieć do tego jakiś specjalny charakter i umiejętności. Myślę, że dużo jeszcze pracy przede mną, żeby to osiągnąć. Mimo, że zmieniłam się tu bardzo, tak jak bardzo zmieniło się moje życie, to wciąż jeszcze wszystko za szybko, za szybko...
Zielone z białym też mi się podoba w różnych kwiatach (tulipany zielonkawe takie z białym lub z lekkim różem - oj muszę kupić w tym roku, koniecznie!) I też bym chętnie ZANABYŁA takie różne mdłe jeżówki. Jak zobaczysz w sprzedaży gdzieś w naszych okolicach, to proszę, daj znać :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ja mam raczej chyba zaburzone postrzeganie. Widzę wybiórczo, zauważam wyłącznie określone barwy, linie, paski i kropki, nie widzę rzeczy 'oczywistych' (zdaję sobie z tego sprawę i nigdy nawet nie pomyślałam o prowadzeniu samochodu), przykuwają moją uwagę rzeczy ładne, ale też i 'brzydkie'. Kiedy jestem u kogoś, pamiętam niewiele, atmosferę miejsca, pojedyncze obrazki, światło w korytarzu, kolor ściany, ciekawą dekorację, ale raczej żadnych detali. Podobnie w ogrodach, uparcie coś mi się podoba, widzę jedynie to i niewiele więcej. To określony rodzaj widzenia, ale i mocno ograniczający :|

Małgosiu, jeżówki znajdziesz u na na starym rynku, na końcu stoisk kwiatowych, pod samą ścianą. Za tą różową z zielonym okiem przepłaciłam, ale była bardzo duża. Trochę można potargować. Muszę zadbać o nią i zmienić ziemię na bardziej przepuszczalną, bo jak na razie jeżówkom nie pasuje u mnie. Te z tamtego roku powypuszczały po jednym długim pędzie i mają góra dwa kwiatki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Takiego gościa mam na tygodniowe przechowanie. To Luli. Wprowadził niezły zamęt, Szara uciekła z domu, na trzeci dzień dopiero się pokazała, a Ira pilnuje panicznie swojej miski. Luli to wiecznie podróżujący, mały dzielny pies, niezwykle inteligentny. Właściciele zapłacili za niego jak za rasowego psa (kto zgadnie wybraną rasę? ;:306), ale spójrzcie w te oczy, warto było
Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko, nagietki właśnie pięknie mi się wysiały i cieszą mnie ogromnie. Rosną na rabacie gdzie chcę dosadzić róże bladożółte i żółte. Rosną już tu CHopiny, ale coś zaduszone są bodziszkiem przytarganym z rowu , a drugi gożdzikami.
Zapraszam na spacer po siedlisku
Proszę o nasionka bialej malwy ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A powiedz mi, czy Ty sobie zostawiłaś Bishopy w tym roku? Kwitną Ci?
Ja się stanowczo domagam o zdjęć dalii!!! ;:173

Widzę, że Franza Kafkę masz! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko, mam Chopina także i jest to piękna róża, choć na początku wydawała mi się zbytnio elegancka. Malwy zapisz, proszę, w kajeciku czy komputerze? :D

Miłko, każda dalia jest niespodzianką, kilka nie przetrwało. Jakiś 'bishop' jest, ale dużo jeszcze w pąkach. Pompony są u mnie obowiązkowe :)

A poniżej Luli na wywczasach 'Tu, na wsi, jest jakieś powietrze inne niż we Wrocławiu, spać się chce....' ;:3

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta rasa to Jack Rusel Terier? Jak w filmie "Maska"? Oczywiście malwy białe już dopisałam do listy życzeń, którą do Ciebie skieruję. Widziałam, że byłaś na spacerze po siedlisku ;:196 . Jakoś tak mało ludzi na FO, chyba urlopują... U mnie w firmie spokój to na FO zaglądam w pracy, w domu to już w ogóle nie mam czasu, choć wczoraj wieczorem zajrzałam, bo synek szybciej poszedł spać, ja ogarnęłam kuchnię i na FO ;:65
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko (edytowałam, bo napisało mi się 'Masko'), to właśnie miała być ta rasa!!! Najśmieszniejsze jest to, że Luli ma tu identycznego wiejskiego kolegę, ale nie w tej cenie :D
Obrazek

Jak się nie podeprze, to później 'takie kfiatki'
Obrazek
Piękna Ascot
Obrazek
Tojad, który wychyla się z chaszczy
Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, :wit rasę zgadłam ja : Sosenki4/Marzka/Marzenka :wink:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko, Ty, właśnie Ty odgadłaś rasę psa, co nie było łatwe ;:138 Nie będę już edytowała, dobrze?

Wolałabyś pewnie różę? Ale ona nie dodałaby tyle energii co maczki :D

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

IRMINKO,przeglądowe fotki z ogrodu podpatrzyłem u Ciebie ;:333
Ta ostatnia /piękna :!: / chyba by lepiej wyglądała w większym formacie...
Spróbój / :?: /,to nie kosztuje drożej :!:
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko nie każda Maska to Maska ;:306 , a Lul jest cudny zaraz bym go wzięła!
Obrazek

a to jest liliowiec od Ciebie i ciekawa jestem czy go nam oddałaś czy masz go jeszcze, jak nie to podzielę. Moje maczki już wycięte, bo przypominały miotłę wierzbową , ale liczę na to że się rozsiały. Irminko a masz pysznogłówkę taką niską (ok 20 cm wys.) intensywnie różową, bo jak nie to dostaniesz ode mnie bo jest cudna!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku, właśnie nie mogę od pewnego czasu w Fotosiku uzyskać pełnego rozmiaru zdjęcia ( jedynie miniaturkę i 500 pixeli) bo wychodzi obraz monstrualny, nie do ogarnięcia wzrokiem i wypacza też pozostałe. Może ktoś mi podpowie, jaka jest przyczyna?

Co zakwitło dzisiaj? Premiera dwóch lilii, dalii i New Dawn, której patyk włożyłam kiedyś do ziemi

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Masko, sama nie wiem. Masz go Ty i Gosia, ten liliowiec sfotografowany jest inny według Ciebie?(jest na 78 stronie, dwa zdjęcia) Ale to nie mój pierwszy raz, zabiegałam kiedyś, w zamierzchłych czasach, (a nie było wtedy szkółek ani centrów ogrodniczych ani internetu, czy jest to możliwe, że nie było?) przez trzy lata o dzwonki niebieskie i kiedy mi zakwitły, wydałam je sąsiadce 'przez płot', myśląc, że daję białe. Zostało mi tylko śmiać się z siebie, bo co innego? Asertywna nigdy nie byłam, a poza tym 'kto daje i zabiera...' Zdaje się, ze już Gosia chciała mi oddać żółte malwy :;230

Masko, ale czy Twoja pysznogłówka, choć śliczna, nie jest jeszcze za młoda do dzielenia?
Mam teraz pod indywidualną pieczą psa Luliego, psa Irę, dwa koty własne, kota sąsiada, cztery gęsi, dużo kur małych i dużych. A najgorsze jest to, ze wylęgły się dwa kurczaczki, a są trzy potencjalne mamusie, wielkie i napuszone, i za łby się biorą, kto ma się którym maluchem opiekować. Muszę to jakoś przeżyć ;:145
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

IRMINKO,mam to samo :!: Myślałem,ze komputer się rozstroił;nawet syn mi coś poprawiał ...
Od jakiegoś czasu przesyłam duże poziome przy pomocy ImageShack,czyli żaby :!:
Może nas przeczyta moderator i coś zadziała w Fotosiku...
SŁA
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko a zmniejszasz zdjęcie do 800 pixeli ? i potem pełny rozmiar w fotosiku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”