Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Elu gdzie się podziewałaś? Jedną z ukorzenionych hortensji na próbę posadziłam do ziemi i cztery dni sterczy dzielnie! Muszę spisać nazwy które ładnie, które tak sobie, a które wcale!
a co tam u Ciebie masz już jakąś grządkę? może pokażesz :lol:
Agnieszko kiedyś opowiadałam sąsiadce (skądinąd sympatycznej) że robię gnojówkę z pokrzywy, a ona do mnie no dobrze ale skąd wziąć pokrzywy ? a ja już miałam odpalić pod płotem masz pełno :;230
Dalije są siewu z nasion od Zosi zwkwiat u której wypatrzyłam te śliczności rok temu! :D
Kureczki dzisiaj cały dzień zażywały kąpieli w przesianym tynku i drinkowały :heja
Asiu, bo kontakt z takimi roślinami w letni dzień to wręcz uszlachetnia! :lol:
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy pod liliowcem RUN AWAY ... to są kosmosy czy coś innego :?:
Piękne fotki ;:333
SŁA
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Nie wiem dlaczego ale czarnuszki nigdy nie siałam a jest taka ładna ale człowiek uczy się całe życie i nie do końca wszystko wie ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, nie mogę za Tobą nadążyć. Zadyszki dostanę, jak nic. ;:306
Zawsze mam zaległości w czytaniu i oglądaniu. :wink:
A tu takie cuda! ;:oj
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, teraz kwitną anemony? :shock: Moje kwitły pod koniec maja zdaje się, a potem zaginęły pod liśćmi hosty ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sławku tak to kosmos dostałam nasiona i jedna z roślin jest pełna! śliczne prawda?
Elu a ja kiedyś siałam i potem raz się nie udała i przestałam, ale teraz wracam - ta ma takie dorodne te kwiaty!
Marysiu odpocznij zdążysz po ogrodzie nie da się biegać, bo nic nie zauważysz ;:196
Milenko kupiłam w którymś sławnym markecie na B albo na L. długo nie chciały wyjść w końcu wyszły i długo nie chciały zakwitnąć aż tu patrzę dwie kropki i chyba na 10 roślin są 2 kwiatki, jeszcze tak czekam na frezje :lol:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!witam serdecznie !
...śliczne te liliowce...a hortensja ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Nasiona zbierzesz czy nie :?:
Zgaduję - nie :!:
SŁA
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Bogusiu dziękuję! Hortensje w tym roku wszędzie wyglądają pięknie chyba dzięki łagodnej zimie!
Sławku no co Ty oczywiście że zbiorę i mam nadzieję jeszcze na wiele kwiatków. Ja u siebie nie wierzę w wysiewanie, bo jak jest zima odpowiednia to nic nie przetrwa. Nie wiem czy Ci się należy nagroda ale zapisz ;:306
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu kilka dni byłam na działce, potem ogarniałam ogródek przydomowy czasu mi brakuje, jeszcze jakieś wizyty u lekarza (strata czasu ). A na moich patyczków niektórych ,
są malutkie pączki kwiatowe tzn że pewnie się ukorzeniły ale te pączki to zakodowane miały chyba - do gruntu nie sadziłam czekam do końca sierpnia . Marysiu gatunki
wszystkie piękne i każdy inny, ale cierpliwość wskazana, walka z octanowcami trwa , jest nadzieja na grządkę słoneczną,u mnie za dużo cienia i problem na słoneczne rabaty
więc przesadzam i przesadzam, żeby dogodzić tym moim roślinkom .Marysiu w zeszłym roku pamiętam (jeszcze) wysiewałaś nasiona liliowców ciekawa jestem jaki los Twoich siewek ? pa..pa.. ;:19
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu trzy nasiona wykiełkowały i rosną mają już po kilka listków, kwitnąć powinny za dwa lata ale kto wie?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ciekawe, czy moje przeżyją, skoro schowała je dobrze hosta :? Muszę je przesadzić, podobno kiepsko zimują (choć swoje sadziłam jesienią, ale zima była łaskawa), więc może lepiej je wykopać jesienią? Frezji "Jaś nie doczekał", cebule chyba za bardzo przeschły i nic nie wzeszło. Ale może i dobrze, bo kosmosy posadzone obok okropnie się rozrosły :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu z wielką przyjemnością podziwiam Westerlanda...... moje 2 dorodne rozrośnięte krzaki zginęły zeszłej zimy, a jest to jedna z moich ukochanych różanych odmian..... strasznie mi ich żal..... Twój taki cudny....
No i ten pająk....... ostatnio na nie choruję......cudo ;:oj W ogóle masz śliczne liliowce.....
Super kolory pysznogłówek..... to też kwiatuszki które stoją na czele listy moich ulubieńców :D
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zatkało mnie zupełnie po obejrzeniu relacji z wizyty u Emila. Toż to oczopląs gotowy. :roll: Jednak kwiaty w takiej masie robią niesamowite wrażenie. Dzisiaj widziałam taki łan rudbekii, widok też niezwykły. I tu właśnie się rodzi problem, przynajmniej u mnie. Chciejstwo powoduje, że w ogrodzie powstaje miszmasz, a tymczasem najpiękniej prezentują się na rabacie rośliny jednorodne. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko moje są w doniczce to zabiorę je do domu, a na frezje mam jeszcze nadzieję :D
Agnieszko ja Westerlanda rozmnożyłam z patyczka i mam mamę i dziecko. Bardzo mnie to zachęciło do dalszego rozmnażania. Jeżeli znajdziesz miejsce chętnie wyślę Ci potomka byłoby to spełnienie mojego marzenia wciśnięcia Ci cokolwiek ;:306 Pająki to moja choroba również teraz chciałabym bardzo takiego cytrynowego!
Helenko jestem w tej lepszej sytuacji, że wiejski to miszmasz! Ja uwielbiam taką kwiatową orgię ;:306
W niczym nie toleruję (u siebie) grzecznego porządku, zawsze coś zaburzę :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”