aage - Dziękuje serdecznie i zapraszam ;) Własny ogród to moje największe marzenie
nemezja - dziękuję pięknie

Właśnie chcę mieć taki ogród - kolorowy i by cały czas coś kwitło w nim ;) Gailardia oścista - to akurat niska odmiana Kobold, kupiłam ją w szkółce. Rośliny kwitną bardzo długo, ale same nie są bylinami długowiecznymi. We wrześniu najlepiej ściąć wszystkie kwiaty ponad liśćmi. Roślina potraktowana w ten sposób zmuszona jest do wytworzenia nowych pędów u nasady starych, przez co lepiej przygotowana jest do przezimowania.
anym - dziękuję pięknie za życzenia

Mieczyki nabyłam spontanicznie w biedronce - były bardzo tanie i kupiłam kilka paczek ;)
Zakwitły ślicznie.
anabuko1 - dziękuję bardzo

Właśnie z cyniami w tym roku zaszalałam, bo rozkoszowałam się nimi widząc je w wiejskich ogródkach.
Kupiłam kilka paczek nasion i wzeszło 99%. Mam je poupychane wszędzie
kogra - Grażynko Ty mnie nie strasz

40 stopni - to nie dla mnie

Ja zdecydowanie lubię chłodniejsze klimaty chyba najbardziej wyspiarskie

U mnie w ogrodzie jest naprawdę strasznie sucho. Na 100%wiem,że w moim przyszłym ogrodzie założę instalacje nawadniające.
Edyta1 - 'Free Wheelin' tez należy do moich ulubionych liliowców

Jest cudowny i ma ogromny kwiat
AGNESS - dziękuję ślicznie, dla mnie liliowce same w sobie są bajkowe

Zazdroszczę ci kilku dni chłodu. U mnie cały czas termometr wskazuje temperatury afrykańskie
Jagusia - U Ciebie tez ? Ja bym chciała, żeby było troszkę chłodniej, upały mnie męczą. Zdecydowanie najbardziej lubię białe lilie, dlatego mam ich najwięcej

W tym roku już tez sobie kilka nowych upatrzyłam i mam nadzieję, że w Lilypolu one będą