Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Post »

Fantastyka :D "Ogrody księżyca" z cyklu "Malazańska Księga Poległych" S.Eriksona i "Wielkie Polowanie" R.Jordana. I jeszcze listy i eseje Lovecrafta :D
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ja ostatnio znowu przerabiam Joanne Chmielewską ;:215 Lekka ,łatwa i przyjemna....martwi mnie tylko fakt że niedużo ich w bibliotece zostało.
No i wertuję książki o kwiatach ;:224
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

A "Lesia" Cmnielewskiej wez na warsztat. Nagromnadzenie absurdu jak u Monty Pythona, ale w polskim wydaniu i umiejscowione bardziej swojsko. A potem polecam "Upiorny legat" tej samej pani Joanny.
Przedni ubaw.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Najbardziej "odjechane" jest jednak "Całe zdanie nieboszczyka". Czytać w samotności, bo inaczej karetkę z kaftanem bezpieczeństwa rodzina wezwie :;230
Pozdrawiam - BabajAGA
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

Dostalem w ostatnim czasie od cörki "Kroniki wariata z kraju i ze swiata" pana Wojciecha Manna - pierwszorzedna lektura. Polecam, chociaz nie kazdemu ten typ humoru moze odpowiadac. Ale mnie juz wstep do ksiäzki wydal sie byc doskonalym, a potem jest tylko lepiej.

Na biurku lezy juz w pogotowiu, gotowa do otwarcia "Jeden moze, drugi nie" autorstwa pana Janusza Weissa. Fragmenty juz przeczytane, ale na calosc przyjdzie czas pod koniec lata.

Cholerny swiat, ledwo czlowiek wyjechal i juz mu przywozä z Polski ksiäzki autoröw o germanskobrzmiäcych nazwiskach. ;:224 :wink:
Gdyby nie wyszperany stary egzemlarz "Bez piör" Woody Allena, mozna by tak sädzic.
Oooo nie ;:oj . Przeciez Woody Allen nazywa sie Konigsberg. Czuje sie osaczony. :roll:

Prosze o polecenie jakiejkolwiek pozycji autorstwa Kowalskiego, moze byc szmira, moze byc ramota, moze byc nawet artykul w "Poradniku majsterkowicza". Trzeba wracac do korzeni bo inaczej przyjdzie mi pic z Wedrowyczem.
Tylko jak jest po niemiecku Wedrowycz? I czy on moze tutaj chodzic po lasach? Czy mu w skladnikach Umweltschutz nie namiesza?

I mam do oddania za totalnä darmoche dwuskladnikowy tomik "Czlowiek do wynajecia" "Wyspa" autorstwa pana Marka Gaszynskiego. Jak on pieknie prezentuje w Tröjce muzyke. Wydawalo mi sie ze go rozumiem, a teraz widze ze nie do konca. Nie przebrnälem mimo duzej dozy samozaparcia.
Moze ktos zechcialby przeczytac, polubic, zrozumiec i napisac mi potem "Pietrek balwan jestes, bo to doskonaly kawalek literatury, tylko nie od tej strony podszedles." I moze nawet wejdziemy w konstruktywny spör wzbogacajäcy obie strony?

Ide na sniadanie, za duzo sie duma na niemieckim asfalcie wyscielonym pieczolowicie na bruku.
Milej lektury wszystkim czytaczom - i tym papierowym i tym ebucznym :wink:

AGA, to "Cale zdanie nieboszczyka" to jest to co ona jacht porwala w Ameryce Poludniowej i uciekala do Europy?
Bo ja to czytywalem ze trzydziesci lat temu i juz mi sie ciut potastaly miejsca i postaci.
Matka moja kupowala wszystko Chmielewskiej i czytajäc wydawala z siebie huraganowe salwy smiechu z towarzyszeniem konwulsji cielesnyc, a ja z ojcem czekalismy z kaftanem na podoredziu gdyby sytuacja zaczela byc niebezpieczna.
Potem w wielkiej tajemnicy zabieralismy te ksiäzki do siebie i ryczäc tubalnie ze smiechu czytalismy te "niemeskie" kawalki. Oczywiscie nie przyznajäc sie przed swiatem ze nam sie podoba. :wink:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Tak, to ta książka właśnie :) "Wasza królewska mość!!" :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Boxx
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 maja 2011, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"Pluton Wyrzutków" niesamowicie wciągająca :) Polecam lubiących książki o wojnie :)
gmart68
100p
100p
Od: 5 maja 2011, o 10:11

Post »

A mi coś Chmielewska nie podchodzi....
Mój ogród
Pozdrawiam
Gośka
Awatar użytkownika
anna_w
50p
50p
Od: 18 sie 2010, o 15:05

Post »

Chirurg Tess Gerritsen :)
Polecam wielbicielom thrillerów medycznych :)
Awatar użytkownika
sylwia75
100p
100p
Od: 19 lut 2012, o 22:49

Post »

Gosiu mi też Chmielewska nie wchodzi,a jest uwielbiana przez wszystkie moje koleżanki(faceci jakoś nie przyznają się do czytania jej)
Pozdrawiam Sylwia
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

A ja tam uwielbiam Chmielewską i koniec. Ostatnio miałam okazję być na wakacjach na Jej ukochanej Mierzei i w opisywanych wielokrotnie Piaskach, a nawet kilka razy odwiedziłam opisywaną przez nią restauracyjkę i porozmawiałam z kelnerka, która znała ją osobiście. Rewelacja. Siedziałam na plaży czytałam Dużą Polkę i Złotą Muchę i byłam wniebowzięta ;:108

Poza tym ostatnio koleżanka podrzuca mi książki Moniki Szwaji i też nie powiem na wakacje lekko wchodzą.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Polecam książki Khaleda Hosseini min "Chłopiec z latawcem".
Awatar użytkownika
Plumi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2011, o 14:53

Post »

Kończę właśnie "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy",dziewczyny polecam :wink: wychodzi,że jestem zołzą ;:215

"W kolejce czeka "Bez nóg,bez rąk,bez ograniczeń"-Nicka Vujicica

"Skrzywdzona"-Cathy Glass.
Kwiaty to resztki Raju.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hmm... "Prawo karne" Zolla :lol:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

,,Morderstwo w klasztorze'' Donna Fletcher Crow.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”