Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, zazdroszczę wycieczki i spotkania ze znajomymi. Zawsze mile wspominam spotkania miłośników ogrodów, na które jeździłam.
To są niezapomniane chwile. :D Mój KM zawsze się dziwi, że można tak długo gadać o roślinach. ;:306
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Marysiu, byłam na Święcie Róż w Końskowoli.
Kupiłam tam żurawki :;230 jak to na Święcie Róż. Teraz wiem, że jedzie się oglądać, a nie kupować.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Linetko no właśnie to jest to że stale chciałoby się więcej! ZACHŁANNOŚĆ ale to wada :oops:
Basiu Barb nie czytaj leć do przodu.... witam wypoczęta ;:168
Irenko jakbyś zobaczyła nie zza ramienia to by Cię zaskoczyła to ilość i różnorodność!
Krysiu on nie jest czysto biały tak jak czarna róża nie jest czysto czarna. Jest bardzo jasny z żółto-zielonkawym środkiem, który przechodzi na płatki i nie wiem kiedy go będę miała bo jest do rozmnożenia, więc pewnie na wiosnę.
Basiu Ra dobrze że się odezwałaś bo już dzisiaj myślałam co z Tobą - nie widać Cię? na jagody :?: , a ja poszłabym na borówki :lol:
Jacku pewnie jestem nienormalna ale ja nie mierzę, bo nie ma we mnie woli rywalizacji, to jest chyba cecha jedynaków, bo nie muszą z nikim konkurować ;:218 i pewnie jakbym miała tego 40 centymetrowego to cieszyłabym się z jego wyglądu, ale nie ciągnęłabym go za uszy ;:306
Pati mam to samo ten cholerny rozsądek - zawsze taka byłam ! nigdy nie wpadałam w długi po uszy ale i nigdy nie zakochiwałam się po uszy - zawsze jakiś stał nade mną i szeptał uważaj a jak.......
Tak samo rozsądek nie pozwoli mi się zar....... i wyjść za ogrodzenia tzn ja już tak jestem mam krzewy drzewa, ale żadne grzeczne grządki. Zawsze mogę trochę poszerzy te w ogrodzeniu, tylko że M będzie wrzeszczał, że nie ma przejścia. Najbardziej brakuje mi słonecznych rabat! :(
Marysiu bardzo lubię te spotkania i gdybym jeździłam sama samochodem to na pewno byłoby ich dużo więcej, a ta to cóż uzależnienie :oops: Tak samo ile można się gapić na rośliny - prawda? biegać do nich, rozmawiać ;:306
Aniu ale nie da się tak nic nie kupić ! ja miałabym więcej w skrzyneczce gdyby nie to, że wybrałam liliowce chyba z wyższej półki, bo siewki były do wzięcia od razu, a moje będą później. Poza tym zapomniałam, że siedzenia tylne były złożone, bo jechaliśmy potem zwrócić dwie paczki styropianu i nie było gdzie wsadzić kwiatków. Tą skrzyneczkę Emil upchał mi z przodu jak już siedziałam w aucie :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ileż liliowców ;:oj Ale miałaś widoki!
A zakupy ciekawe ;)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu to Emil mi dał tę pelargonię, powiedział że od Ciebie. Gdyby nie On pewno by została przy aucie.
Ja też mam nadzieję, że przyjedziesz razem z mężem na moje włości. Zapraszałam również Emila, zawsze co fachowe oko zauważy, znawca podpowie bardzo mile widziane.
Mój mąż już przyzwyczaił się do moich znajomych, jego kwiaty nie za bardzo interesują, ale nie protestuje, akceptuje moje pasje. Dobrze, że miał kotka, później stwierdził, że zwierzęta do niego lgną bo jest dobry człowiek ;:306 A po powrocie swoim kotkom od razu powiedział, ze mógł im przywieźć koleżankę.
Tej nocy ;:19 widziałam cały czas pole liliowców, co jeden kwiat to piękniejszy. Rankiem od razu pooglądałam swoje, miałam wątpliwości czy wybrałam te naj...., ale stwierdziłam mój wybór trafiony.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Priam jak tam konkursy czy nie startujesz w kolejnych? Tam zrobiłbyś piękne zdjęcia!
Dorotko bo jak przyjechaliśmy to wyjęłam sekator, który Emil u nas zapomniał i tą pelargonię i powiedziałam że to mam dla Ciebie więc chwali mu się że zapamiętał, bo przy naszym zaaferowaniu mogła zostać i ja się najbardziej bałam że została przejechana, a to wiesz co to jest za pelargonia? przywieziona z Węgier u nas takiej u nikogo nie spotkałam (z wyjątkiem tej od której wzięłam szczepkę i tych którym dałam).
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Będę dbała o pelargonię bardzo, postaram się jesienią z niej porobić szczepki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Może parę zdjęć?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[]http://images62.fotosik.pl/10/1e8c2654595b203c.jpg[/img]
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-- 22 lip 2013, o 21:00 --

Dorotko niech Ci się mnoży! ;:196
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Marysiu, masz tak pięknie wokół siebie, że chyba nie chce Ci się opuszczać swojego domu, co? :D
Wspaniałe te liliowce, lilie i hortensje. A zestawienie róży z czarnuszką to mistrzostwo świata i na pewno to skopiuję. ;:138
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

No masz Ci....następna porcja bajkowych roslin u Marysi
Marysiu borówek jeszcze nie ma ....tez będe zbierać, nawet zapomniałam o chorobach bo rano na jagody a potem po drwa ;:65
Piękności u Ciebie rosną, cudności ;:167
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Linetko dziękuję ;:180 jesteś kochana, ale u nas wszystkich teraz jest tak pięknie że aż się nie chce nigdzie wyjeżdżać :lol: Skopiuj róże z czarnuszka bo ja to z FO skopiowałam zauroczona widokiem! z różowymi też cudnie wygląda!

Baśku, Baśku nie zaskoczyłaś po mojemu borówki to Twoje jagody, a Twoje borówki to u mnie brusznice. U nas się je pierogi z borówkami a nie jagodami ;:173
A wiesz, że mnie ktoś ostatnio pytał a jak tam Twoje ciśnienie? a ja mu a nie wiem nie mam czasu o tym myśleć, ale chyba dobrze bo czuję się nieźle! Ciekawa jest jakby było gdyby człowiek cały rok ogród uprawiał? no i do lasu chodził ;:65
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Marysiu, jaką masz ogromną hortensję! Ile lat ma ten krzew?
Bukiecik nasturcji śliczny, no i oczywiście itoitoito
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj trochę nadrobiłam i jak zawsze cudowne zdjęcia a liliowce cudo ;:215 Hortensja pewnie ze starych odmian bo krzak wielki i kwitnący ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu wpadam, oglądać będę jutro.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko I do not know! obydwie hortensje są zastane! niestety nie zawsze tak się pięknie prezentują!
Tą nasturcję bardzo lubię bo ma ładny pokrój !
Eluś zastałam ją 8 lat temu i pewnie wtedy miała może koło 10 a może więcej. Dwa lata temu zmarzła i musiałam ją obciąć na krótko, ale w tym pokazuje swój urok! liliowce moja miłość ;:167
Justynko jesteś w domu? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”