Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

Aguś chętnie przyjmę na klatę co przywieziesz ;:138
Mariolko bardzo dziękuję ;:108 Szczególnie, że ostatnio mam jakiś niedowład ogrodowy i jakiś krytyk mi się włączył...Nic mi się nie podoba i wszystko co posadziłam ostatnio wydaje mi się do kitu. Ale mam nadzieję, że to minie.
Majeczko ogrodówki potrafią wzbudzić zazdrość u tych u których nie kwitną. Czekałam cierpliwie trzy lata. Trzy które kwitną były straszone przez ostatnie dwa ;:306 Więc kolejne trzy ogrodowe, które w tym roku są bez kwiatów są co parę dni straszone :lol: w kwestii róż będę zatruwać ci żywot :oops: na email za co już od razu ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Kasia czyli sugerujesz, żebym je kolejny rok straszyła, a może w trzecim mi zakwitną :;230 :;230
Zanudzaj..... ile tylko chcesz. Daleko masz do Placu Szembeka :roll: tam dziś widziałam w donicach tanie róże po 20 plnów
;:108 były ładne i te gorsze. Ale można tam znaleźć i cacuszka. Czasami warto się ruszyć i na własne oczy zobaczyć co można kupić :uszy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu,wszystko robi wrażenie,a najbardziej ogrodówki.Nie wiem co robie nie tak ze swoimi,ze na 10 sztuk kwitnie mi tylko jedna dwoma kwiatami.Mam wrażenie,ze za szybko swędzą mnie ręcę i obcinam po zimie patyki.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Majka tak chyba to właśnie miałam na myśli ;) Do Placu mam spory kawałek :( i w ten kierunek raczej się nie wybiorę ;:131 Ruszam się Majeczko, ruszam a jakże, ale nie wiem czy co mądrego z tego wynika :;230 Nabyłam Artemis i Chipka /tego ostatniego kocham nad życie/ i już wylądowały na poszerzonej rabacie ;:224 Czekam na cięgi...

Małgosiu przez trzy lata zadawałam sobie to samo pytanie ;:306 I dalej sobie zadaję, otóż nie wiem co zrobiłam na tak ;:306 Fakt, że bardzo długo stały u mnie badyle. Aż wypuściły liście. Trzy które nie kwitną też niby wypuszczały na zeszłorocznych badylach, ale są bez kwiatów :? I powiedz mi jak tu być mądrym ?

W tempie błyskawicznym powstała rabatka na której rosła już First L. i Oueen of Sweeden i teraz powiększyła się o Artemis i Chipka ;:138 W towarzystwie lawendy , będzie im chyba dobrze ;:108 Taką przynajmniej mam nadzieję.

Takie tam serduszko mi wyszło heheh. W miejscu kijka ma rosnąć Pashminka :)
Obrazek

tu troszkę inna perspektywa
Obrazek

Moja ulubiona rabatka, częściowo różana
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Artemis
Obrazek

Q of S
Obrazek

WC
Obrazek

Białe są cudne :)
Obrazek

Obrazek

Rooguchi i limelight
Obrazek

Golden C.
Obrazek

peruka jak się patrzy :)
Obrazek

jestem w szoku :shock: (czy ta noga mu urośnie?)
Obrazek

taras
Obrazek

wylewają się ze skrzyń
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :D ależ się pięknie u Ciebie zrobiło ;:oj
Zazdroszczę tak bujnie kwitnących hortensji ogrodowych. U mnie tylko ta kwitnie , którą mam w donicy i na zimę chowam do garażu. Pozostałe okrywm , opatulam i nic. Chyba je zostawię na pastwę śniegu i mrozów. Jak mi nie zakwitną w przyszłym roku, to sobie zrobię miejsce na róże.
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Serduszko wyszło Ci bardzo sympatyczne :D Tylko nie rozumiem, dlaczego miałabyś zbierać cięgi Za poszerzanie? ;:oj Róże fajne i świetnie wyglądają w obwódce z lawendy. A komu rośnie owa noga?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu uwielbiam widok Twoich wysmakowanych rabat.... nowa świetnie się prezentuje, jak i wszystkie inne :D
Zawsze zaglądając do Ciebie liczę na fotki z tarasu 8-) jestem nim zauroczona :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mnie też bgardzo podoba się serduszko. Ta rabatka i ciurkadełko podoba mi się bardzo.
Ile ja bym dała za takie hortensje :roll:
To prawie jak widoki pokazywane przez Agę z Portugalii
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, dzisiaj dałam sobie labę ogrodową, bo byłam po dwóch dniach czynnego działania w ogrodzie mega zmęczona ;:219 Jedynie podlałam najbardziej potrzebujące rośliny....Marzy mi się deszcz, ale podobno to marzenie ściętej głowy :lol:

Witaj Krysiu, z ogrodówkami nigdy nic nie wiadomo ;:219 Moje w tym roku szaleją. Są ze mną od początku ogrodu i jakoś ciężko było mi się z nimi rozstawać....Teraz nie żałuję, że je oszczędziłam ;:173

Aniu, dziękuję. Ciężko główkuję nad rozsądnym rozmieszczeniem tych odmian, które bardzo chcę mieć u siebie. Bo do tej pory same pomyłki. Dlatego podpytuję ekspertów ;:173 a potem czekam na cięgi ;:306 Ogród mały i niewiele mam możliwości ale dzielnie walczę :lol: Noga powinna urosnąć eukomisowi. Miałam trzy cebule już od trzech lat i dopiero teraz jedna (posadzona w złości byle jak) wydała kwiat. Tylko powinna mieć go ok 50 cm nad ziemią ;:306 Dlatego pytam się gdzie noga :twisted: ? Wcale nie urośnie?

Agnieszko Agness dziękuję ;:196 Taras ma się dobrze, ze strachem myślę co to będzie jak go opuszczę w sierpniu ;:202 na dziesięć dni. Oby przetrwał...

Małgosiu serduszko dopiero zauważyłam, że powstało jak zrobiłam to zdjęcie ;:306
Dziękuje w imieniu hortensji ;:180 Mimo, że kwiatów jest cała kupa, ciągle produkuje nowe ;:oj sama jestem w szoku :shock:
Fotek dziś nie udało mi się zrobić, ale może jutro :)

Dobrej nocy życzę :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Tak mi się wydawało, że to eukomis. Czytam o Twoim i ja chyba jestem dzieckiem szczęścia. Mam cebulę eukomisu pierwszy rok i kwitnie. No i ma nogę ;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No widzisz Aniu, a wydawałoby się, że klimat u ciebie sroższy, a to roślina raczej z ciepłych rejonów :shock: I jak tu trafić za naszymi roślinkami? :lol: Lecę do Ciebie zobaczyć tego eukomisa i ci pozazdrościć :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, pięknie urządzasz swój zielony pokój w ogrodzie. Wszystko poukładane i pasuje do siebie. U mnie sporo wolnej przestrzeni na rabatach, ale sadzę drugi rok. Pocieszam się, że Ty juz 6 lat projektujesz swój ogród. Póki co jestem zachwycona efektami ;:180
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, myślałam, że u Ciebie nie można upiększyć, bo masz już idealnie, ale jak widać myliłam się. Nowa rabatka cudna! Paschminkowa oprawa prześliczna.
Ale jakie Ty masz hortensje zjawiskowe ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Chyba każdy z nas tak ma, że z czasem nasze ogrodowe poczynania jakoś tak nie wydają nam się szczytem ideału ;)
Ale to chyba po to, by po "kryzysie" przystąpić do prac ze zdwojoną siłą :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Kasiu nowe rabaty prezentują się świetnie, perukowiec masz godny pozazdroszczenia :shock: , u mnie na razie mały i bez peruczek. Pięknie wyszło miejsce z ciurkadełkiem, sam widok zachęca do odpoczynku ;:108 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”