Różane impresje 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane impresje 2

Post »

Justynko, zdjęcia ogólne pokazują cały urok Twoich kompozycji, jest pięknie ;:63
Natasha tez u mnie pierwszy sezon, ale spisuje się dobrze ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pięknie poukładane, czyściutko wszędzie że mnie aż zazdrość bierze ;:131 ale podziwiam ze spokojem ;:215
Powiedz mi co to masz za bylicę :?: fajne popielate kupki ;:333
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majutek,
To jest bylica Szmidta 'Nana'. Ma teraz pączki kwiatowe....w ogóle super poduszeczki. Niestety non stop coś jest wyłamywane przez moich, abo ich piłkę :roll:
Nie zadrość, nie ma czego, staram się robić zdjęcia tak, źeby nie było widać zielska :;230

Robaczku, dziękuję Ci ;:196
Pozdrawiam
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz dopieszczone te rabaty Podobają mi się bardzo
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

U mnie nigdy nie będzie tak dopieszczone ;:223
Pięknie ;:138
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko piękne zdjęcia widoczków, bardzo starannie dobierasz kompozycje i taki porządek ;:138 widziałam że masz trawke Red Baron długą ja masz ? ja na razie jeden sezon ale kepka mało mi sie rozrosła w tym roku.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu Kochana,
Mam ją przynajmniej od 4 lat. Kupiłam jedną kępkę do kompozycji w pojemniku, a potem poszla rozdzielona do gruntu. Za rok znowu dzieliłam, ostatnio w tamtym roku. To oznacza, że z jednej kępki juz mialam spory przychówek....jak chcesz - bo moja jest chyba dobrym i plennym egzemplarzem, to..... Prześlę Ci ;:196

Anka, jak to nie będzie? Ale czy to o to chodzi? Za to ja mam niezbyt "dopieszczone" w domu ;:223 w domu mam wszystko ok zimą :;230

Moniś, ja mam w realu normalnie. Nie wszystkie zdjęcia nadają się do netu. U Ciebie, to dopiero jest dopieszczone ;:108 taką powierzchnię ogarnąć ;:oj ;:180
No i mamy podobną estetykę.....dlatego Tobie się podoba ;:173

Nie mogę zrobić zdjęcia Fryderykom w tym ostrym świetle, a cudnie wyglądają z Szekspirkiem. Jestem mega zadowolona z tego połączenia, polecam ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Nie mogę zrobić zdjęcia Fryderykom w tym ostrym świetle, a cudnie wyglądają z Szekspirkiem. Jestem mega zadowolona z tego połączenia, polecam ;:108

Poproszę o zdjęcia jak tylko dadzą się sfocić :;230
Justynka masz w ogrodzie wszystko na swoim miejscu, to widać? ;:333 jest pięknie ;:180 , a jakieś tam chwaściki, to jest nie ważne.... ;:168
Ładnie dobierasz formy i kolory ;:333
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

justi177 pisze:Priam, Przemku, zatem jak mówi Majutek ;:196 , lilijka żółta nn jest twoja. ;:173
I widzę, że powinnam wpaść z wizytą do Twojego wątku :oops:
;:196 za kwiatki się nie Dz...... wiec tego nie robię, ale jest mi bardzo miło.
W sierpniu będę dzielił skalnicę Arendssa (biała) i czyściec wełnisty więc mogę podesłać w ramach wymiany :lol:
A do odwiedzin mojego wątku zapraszam, tym bardziej, że ostatnio rzadziej jest odwiedzany :roll:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Widziałam dziś Mary Ann ;:167 w realu..... w Końskowoli.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Justyś, miejsca po cyprysikach wyglądają rewelacyjnie.
A Twoje cyprysiki u mnie też wyglądają rewelacyjnie ;:306
Dlaczego, Ty nie pokazujesz więcej ogólnych widoków. Przecież masz cudownie urządzone rabatki.
Można przecież zrobić zdjęcie tak, żeby pokazać tylko to co się chce :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No właśnie.....dlaczego nie pokażesz innych rabatek, nawet tych nie dopieszczonych..... ;:306
Ja to bym musiała w porównaniu z twoimi zamknąć w ogóle wątek.... :;230 , bo u mnie to nic nie jest dopieszczone. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Justynko, ależ u Ciebie ślicznie na rabatkach ;:oj
Pięknie wygląda lobelia w gruncie ;:215 Ja również w tym roku posadziłami jestem zadowolona. Nie spodziewałam się, że będzie tak dobrze rosła.
Czy pod żwirkiem masz folię p/chwastom? Jaka jest gruba warstwa żwirku? Nie masz kłopotu z utrzymaniem go w dobrej kondycji?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Powiem ci tak. Ogródek jest śliczny, taki cukiereczek :)
W porównaniu z moim bałaganem wygląda jak uczesany gęstą szczoteczką :wink: Bardzo mi się podoba.
Niebieskości wspaniale ci się udały. Moje lobelki na słoneczku jeszcze jeszcze, ale te w bardziej cienistych miejscach juz po nich. Ślimaki dokończyły dzieła zniszczenia.
Jak tam urlop? Szykuje się?
Chciałam donieść, ze skusiałam się na "czekoladkę". Zobaczyła w realu i nie oparłam się.
Mary Ann na polach różanych robi wrażenie :shock: , będzie moja jesienią :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hohohoho :wit ilu Gości ;:oj
Majeczka, już zaraz wstawiam zdjęcia Frycków i Szekspirka. Ten duet trwa przynajmniej trzy tygodnie.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Przemku,
Nie mam tych dwóch rośłinek, chętnie skorzystam z wymiany. mam za Fryckami "ciężki" teren, nie do końca zagospodarowany i może to będzie rozwiązanie....szczególnie ten czyściec, bardzo dziękuję
dla Ciebie żółta lilijka
Obrazek

Małgoś, ja właśnie tak robię, zasada jest jedna: nie pokazuję budynków i sąsiadów...a, że ogrodek mały i cztery rabaty na krzyż, to właściwie niewiele zostało do pokazania, np to, akurat chyba znasz, z miejscem po cyprysikach między kulkami. Chciałam, żeby było widać rosnące w środku róże, więc jest, jak jest....:
Obrazek

Grażynko Kochana,
wyjaśnienie wyżej, a rabatki nie są perfekcyjne, i rzecz w tym, że nie chodzi tylko o chwasty, chociaż głównie o nie, ale o brak rabat :;230 więcej po prostu nie mam ;:306 ;:306 ;:306
dla Ciebie nieperfekcyjne zakończenie trawnika przed Knirpsem, olałam kanty..... wstawię obrzeża, jak tylko złapię trochę cashu i czasu.
Obrazek

Monika,
Lobelie w gruncie, to fajna sprawa, zatem dla Ciebie bardzo dużo moich lobelii w gruncie....wysadziłam w tym roku około 70 sadzonek, własnej roboty. No to po kolei, lobelki są w kilku miejscach:
miejsce, o które pytałaś:
Jest to łupany kamień, stabilny, ponieważ sie klinuje......który stanowi przedłużenie dla kostki, na łuku. Jednocześnie łapie trochę wody z deszczy, spadek kostki w tę stronę. Jest tego około 20 cm, lub więcej, pod spodem jest mata szkółkarska, żeby można było ewentualnie kiedyś zdemontować i łatwo wybrać kamień.....niestety całe to zamieszanie jest z przeznaczeniem na manewry samochodów....coś musiałam wymyślić :wink: teraz mam bezpieczne rośliny.
nie mam żadnego kłopotu z utrzymaniem tego w normalnym stanie. powiem więcej, kamienie przetrwały w tamtym roku budowę i nie wiem juz ilukrotne mycie kostki po budowlańcach :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Lobelie z dwóch innych miejsc:
Obrazek Obrazek

Dorotka,
Taaaaaa, cukiereczek.....to takie przeciwieństwo mojego charakteru.....widziałam twój bałagan, no proszę Cie, nie żartuj, jaki bałagan ;:306

Miałaś cudowną wycieczkę i cudowne widoki, ja miałam tak w tamtym roku ;:170 to teraz juz wiesz, o co chodzi z tymi różami....

Czekolady i Mary Ann w jednym
Obrazek

a tutaj same czekolady, ostatnie kiście i przerwa
Obrazek

Nenko,
ależ Cię pognało daleko....żeby zoabczyć Mary Ann, czy przy okazji? prawda, że to piękna sztuka?
to jeszcze jedno zdjęcie:
rozbraja mnie ten jej zielony środek ;:167 ;:167 ;:167
Obrazek
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”