Zoic bardzo przypomina mi Scarlet Moss
Już pierwsze zdjęcie na 1 stronie zachęca do zwiedzania. Wygląda to jak wejście do pałacu! A im dalej podziwiam tym więcej piękna ukazuje się moim oczom. A dodatkowo znalazłem chyba nazwę dla mojej lilii. Podejrzewałem, że to Night Flyer, ale teraz zaczynam się zastanawiać.edulkot pisze:
Wczoraj młody kocur Lucky złowił takiego zwierza
Grażynko aż tak szybko tej trzeciej setki nie osiągnękogra pisze:ale liliolandia......
![]()
No pięknie wyglądają te kolekcjonerskie twoje zapędy.![]()
Niedługo do trzeciej setki dobijesz z różami.
Z jednej strony można Ci pozazdrościć tak olbrzymiej ilości róż, ale z drugiej nie zazdroszczę roboty z nimi.
Ja mam blisko setki a cięłam je po pierwszym kwitnieniu przez kilka dni.
Dobrze, że chociaż niedużo muszę kopczykować na zimę, bo reszta ma być samowystarczalna - przynajmniej teoretycznie.
Wkleiłam Binkę z kilkoma kwiatkami.
Anetko to takie stare maleństwo które rośnie mi po całym ogrodzie a jakieś dwa lata temu myślałam że całkiem mi się straciła. Tak wygląda cała lilia_ninetta_ pisze:Majka, ale masz kolekcję lilii!!! Ale musi pachnieć!
Bardzo podoba mi się pomarańczowa, tygrysia chyba, ósma od góry.
Dorotko te bordowe ciemne to Azjatycka Hiawatha kupowane wiosną w Lilypolu, a te ceglaste to azjatyckie kupione okazjonalnie i dziwnie nazwane bo takich lilii nie ma, ale są ładne.Dorota_P pisze:Jesoooo... jakie piękności..... strasznie mi się podobają te twoje cudeńka, w szczególności te ciemne, bordowe i ceglate.. cudne!
-- 19 lip 2013, o 23:43 --
Ps. przepraszam za literówkę.. miało być "Twoje" - przez duże T*
Jaguś ach te pustaczki, prawda że śliczneJagusia pisze:chyba się zakochałam.... w tych Twoich "pustakach"
Ewuś doczekasz się takiego przerażenia i to nawet prędzej niż myśliszewamaj66 pisze:Niesamowite lilieA ilość róż aż przerażająca
Pragnę być za jakiś czas podobnie przerażona, pracuję nad tym
Tosia pewnie już masz wszystko gotowe i odpoczywasz na działeczce. Dla Ciebie kolejna rozkwitnięta lilijkaTosia1 pisze:Majka, lilie i róże pewnie w tej samej ilości!!! Coś pięknego!!
Ja teraz jestem gościem w swoim ogródku, bo mam remont. Niby tylko łazienka, a w całej chacie bałagan.
Aniu lubimy takie malutkie, słodziutkie cukiereczkiAniaDS pisze:Hej Majeczko, czarujesz tymi różami, Zoic do mnie baaardzo przemawia, troszkę podobny do mojej małej Scarlet Moss
Słodka Aniu Tobie też Zoic przypadła do sercasweety pisze:230 różA ile innych roślin, jak choćby lilii... Zoic coraz bardziej mi się podoba. Chyba wyląduje na mojej liście
Aniu miałam obiecaną u Ewuni ale ostatnio mi pisała że nie umie jej zdobyć, szukam na własną rękę ale jak byś tak przypadkiem trafiła na nią to chętnie bym ją przygarnęłanena08 pisze:Masz takiego? http://www.lens-roses.be/html/zoom.dhtm ... 3126564223
Aguś a tak jakoś się uzbierałoaguniada pisze:Majutek, witam sobotnio!
Zaskoczyłaś mnie ilością lilii i ich odmian, jakie masz w swoim ogrodzie! Jedna piękniejsza od drugiej - już sobie wyobrażam ten różano-liliowy zapach otaczający Twój ogród...
Mnie (raptem kilkanaście sztuk) moje lilie też na tyle zauroczyły, że będę mieć ich więcej!
Dobrego weekendu
Kasiek a no troszkę odpoczęłam a od jutra ostro do roboty w ogrodzie bo czekają wykopki, przekopki i szykowanie nowych miejscówek, najwyższy czas wysadzać róże z donic do gruntu żeby się wyrobić czasoworobaczek_Poznan pisze:Majeczko, kolekcja lilii imponująca! A Souveniry...brak slow. Twój ogrod to bardzo wyspecjalizowany botanik![]()
230 róż to gigantyczna kolekcja, u mnie podobnie i wiem ile z tym roboty....tym lepiej, ze znajdujesz czas na spokojny weekend i zasłużenie odpoczywasz
Gosiu jest bardzo podobna choć to tak różne róże. Równie podobna jest Eye Opener czyli EricaMargo2 pisze:Teraz czas lilii, więc trzeba je pokazywac![]()
Zoic bardzo przypomina mi Scarlet Moss
Agnes też mi się podoba kolor Pearl Jessica choć czytałam opinię że są zawiedzeni tym kolorem. Dla Ciebie kolejne pachnidlo rosnące przy klatce OT Nymph , ach ten zapach liliowyAGNESS pisze:Maju lilie to moje ukochane kwiaty i bardzo się ciesze, ze pokazałaś nam swoje piękności..... każda z nich jedyna w swoim rodzaju i niepowtarzalna...... Czekam w miarę kwitnienia na kolejne![]()
Ostatnio bardzo zwraca moją uwagę Pearl Jessica , jest taka delikatna, ma taki ciekawy kolor..... taki przybrudzony róż....
Przemek miło mi bardzo że aż tak podoba Ci się w moim ogrodzie. Wizyty w różnych ogrodach zawsze owocują jakimiś nowymi wiadomościami. Dla Ciebie popisowa w tej chwili ściana z kwitnącym milinem.Priam pisze: Już pierwsze zdjęcie na 1 stronie zachęca do zwiedzania. Wygląda to jak wejście do pałacu! A im dalej podziwiam tym więcej piękna ukazuje się moim oczom. A dodatkowo znalazłem chyba nazwę dla mojej lilii. Podejrzewałem, że to Night Flyer, ale teraz zaczynam się zastanawiać.
A ten owad to Rohatyniec nosorożec (Oryctes nasicornis).
Asiu witaj z domkucamellia pisze:Pięknie u Ciebie Majeczko jak zwykle. Wpisuję się, żeby mi Twój wątek nie przepadł. Souvenir d'Adolphe Turc bardzo ciekawa. Lubię stare polianty