...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zakątki Joli i Adama cz. 3

Post »

Mow co chcesz, Jolu... ja odnajduje w Twoim ogrodzie wielka harmonie i mariaz zieleni z kolorami... pieknie jest! Oczywiscie zmieniaj jeśli cos Cie meczy, ale dla mnie Twoje krolestwo to poezja dobrego smaku...
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Aguś ja u Ciebie w odwiedzinkach , a Ty u mnie... Dziękuję i ślę buziaczki...

A może jeszcze kilka letnich obrazków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka, pa
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Cudne fotki , na takie właśnie liczyłam... :D co to jest na dwu ostatnich zdjęciach, czy to rozpraw sercowaty ? Jeszcze takich lanow nie widziałam i urzekly mnie.... ;:oj
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś to właśnie rozpław sercowaty ma ogromne rozmiary ;:108 zarósł na połowę oczka. W tym roku koniecznie musimy go podzielić ...tylko jak to zrobić kiedy on taki ogromny ;:306 chyba trzeba wynająć dźwig albo koparkę ;:306

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla mnie twój ogród to harmonia ;:138
Zawsze podziwiam wyczycie smaku i gustu patrząc na ten ogrom pracy który wykonaliście...jak dla mnie ogród cudowny ;:138
Jednak zawsze tak jest że chcemy coś udoskonalać i poprawiać....życzę abyś kiedyś osiągnęła okręśloną przez siebie harmonię kolorystyczna. Ogrodnik to niespokojna dusza i widzę że i Wy nie odpoczywacie tylko działacie doskonaląc i tak już piękny ogród.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,kazda z nas robi zdjecia raz zza jednego krzaczka,to zza drugiego krzaczka,ale u ciebie obojetnie z której strony,nawet jakby połozył sie pod krzaczek to i tak bedzie pieknie.Masz niepowtarzalny,jedyny w swoim rodzaju,piekny ogród.
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

No właśnie. Ja też oglądnęłam, przeczytałam i z wrażenia oniemiałam ;:oj Ludzie, nasza koleżanka forumowiczka Jola po prostu się marnuje!! Dąży do osiągnięcia wyższego stopnia idealnej idealności, no nie?
Wpadłam więc na pomysł nowego programu, coś takiego jak "OGRODOWE REWOLUCJE" lub "PERFEKCYJNA PANI OGRODNIK". Prawda, że genialne? My bylibyśmy uszczęśliwieni, że ktoś nam pomoże doprowadzić chociaż kawałek ogrodu do perfekcji, a Jola by miała kasy jak lodu i jeszcze ogromną satysfakcję. Czasu by jej tylko brakowało, więc może zostawiłaby ten swój przecudowny, wypieszczony ogród w spokoju i nie zmieniała go.

Serdecznie pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, może na tym bałaganie (jak ja chciałabym mieć t a k i b a ł a g a n) posadź hortensje, one widzę radzą sobie u CIebie świetnie, co roku się je przycina, więc zachowasz pokrój.
Siewki klonów takich zwykłych mam u siebie, więc jak chcesz się z nimi bawić, to podeślę chętnie.
Poza tym , Twój ogród to piękny harmonijmy majstersztyk i nie pisz tu o b a ł a g a n i e, proszę ;:196 .
Pokażesz zdjęcia młodych, bez buzi oczywiście. Może dali Ci jakąś pozę ze swojej sesji a może możesz uchylić rąbka tajemnicy i ujawnić te co sama zrobiłaś?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu zawsze przewijam zdjęcia z góry na dół i z dołu do góry i podziwiam wielokrotnie Twoje bajeczne zakątki..... jest po prostu pięknie.....
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Jolu :wit
Wasz ogród powala mnie na kolana, jest piękny i wyrafinowany ;:167 Pan Bóg obdarzył Was ogromnym talentem do tworzenia... Podziwiam i życzę miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Joluś, strasznie podoba mi się u ciebie!!!
Masz bajkowy ogród. Panuje w nim taki nastrój i harmonia.............. ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny słoneczny dzionek się zapowiada... witam wszystkich cieplutko i słonecznie :wit

aage Aguś dziękuję ... ;:196 takie słowa utwierdzają, że to co kochamy i lubimy robić również i Wy Forumowi Przyjaciele chętnie odwiedzacie...i za to Wam dziękuję.... ciągłe przerabianie i udoskonalanie w naszym przypadku wiąże się z tym ,że wszystkie roślinki, które sadziłam były bardzo malutkie, sporo sobie sama ukorzeniałam, a wszystko co dostałam dzieliłam na drobne , by mieć więcej... a teraz rośliny ogromne , włażą jedna na drugą, wyższe zasłaniają niższe ale tak to jest jak sadzi się wszystko na opak i bez wyobraźni i wiedzy ogrodniczej... ;:7 ale cóż ja bym dzisiaj robiła gdyby mój ogród już przed laty był starannie zaprojektowany... ;:7

malgocha1960 wiesz Małgosiu... jak skończymy przerabiać skarpę to nasze zakamary podejrzysz jeszcze z góry... Na szczycie skarpy będzie stała ławeczka i będzie to punkt widokowy. A skarpa jest naprawdę wysoka i fotka będzie jak z lotu ptaka ;:108 dzisiaj takie zdjęcie pokazuje zbyt duży ogrodowy miszmasz , więc zwyczajnie ich nie robię... Wszystko z góry jakieś małe ...

bunia79 Boguniu witaj :wit ubawiłaś mnie strasznie swoim wpisem...czytałam go dwa razy... dziękuję , fajnie że tak myślisz :tan A swoją drogą to już wiele razy mówiłam, że w telewizorni jest wiele kanałów sportowych, przyrodniczych, kulinarnych itd. to i powinien być jeden kanał ogrodniczy... taki zwyczajny o ogrodnikach amatorach i ich ogrodach , które powstają latami z pracy rąk właścicieli, a nie firm zajmujących się projektowaniem ogrodów i wsadzaniem wieloletnich często już roślin... może kiedyś Ktoś wpadnie na taki pomysł ;:306

Sosenki4 Marzko hortensje bardzo lubię i one też widać dobrze czują się u mnie. Właśnie zrobiłam sobie sporo sadzonek hortensjowych białych kulek i trzy krzaczki wylądowały za altanką, by móc cieszyć się ich urokiem przez całe lato leniuchując na hamaczku, a pięć będzie tworzyło "alejkę hortensjowo- hostową" pod orzechem, będą świetnie rozświetlały cienisty zakątek...
Tak jak postanowiłam spróbuję trzymać się zasady nasadzeń grupowych i roślin ,które w moim ogrodzie są już sprawdzone...
Dziękuję za chęci ;:168 ale umyśliłam sobie wzdłuż schodków na skarpie jakieś niskie drzewka może szczepione o kuluistym lub strzelistym pokroju...klony to ogromne drzewa ...
Fotek młodych jeszcze nie widziałam, a z tych co ja robiłam jak przerobię to później pokażę...

AGNESS dziękuję Aguś ;:196

Grazka226 Grazia...to nie talent ...to dar i cierpliwość do wieloletniego przerabiania i układania kamoli ;:306

reniuniekReniu dziękuję ;:168

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka obrazków z mojego ogrodu w czasie zachodzącego słoneczka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrowionka, :wit
Awatar użytkownika
Ewka0124
200p
200p
Od: 4 cze 2013, o 18:03
Kontakt:

Post »

Ale ślicznie, z resztą jak zawsze. Ale to słoneczko... tak magicznie się zrobiło ;:180
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Uczymy się przecież całe życie a zabawa w ogród przysparza nam tyle szczęśliwości że możemy do późnej starości cieszyć się z tej naszej szcześliwości ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”