Dzień dobry dla miłych gości
Ewciu-majowa , to chyba od ciebie do mnie ten chłodek przywędrował?..
Mnie aż tak nie przeszkadza, bo mogę sobie spokojnie pracować w ogrodzie ?
Zaraz wstawię dwie nowe nn ?..
Moniczko-Soczewka u mnie Natasha Richardson identycznie się zachowuje. Rośnie również na słonku. Jedno, co mogę dodać, to jest bardzo wigorna i jak do tej pory zdrowa. Ma piękny kolor kwiatów i jak wielu innym muszę wybaczyć, że kwiaty utrzymują się około 3 ? 5 dni.
AniuDS?..

te bladowice bar?dzo mnie pociągają.
Kasiu-robaczku?. aj tam przerwy w kwitnieniu są jak najbardziej, ale zawsze jakaś mi kwitnie na rabatce.
Spirit ? bajeczka, Geoff widzę pierwsze kwiaty i już go bardzo lubię. Przędziorka i ja zauważyłam i już popryskałam. Przeglądam róże i na razie innych zagrożeń nie widzę, poza wygryzionymi dziurkami w listkach, ale sprawcy nie mogę dopaść.
Przetaczniki rozrastają się w ciągu jednego sezonu w ogromne kępy.
Miłeczko??

wciśniesz różyczkę jak będziesz bardzo chciała?.
Ja jeszcze nie mam Cametot dopiero kupię w Floribundzie. Jakoś nie widziałam w tym sezonie róż w kartonikach. Może i dobrze, bo pewnie bym się skusiła.
Gosiu ? Margo dziś zrobiłam kolejne zdjęcia Great North Eastern Rose zaraz wstawię.
Nie to, że kuszę, ale popatrz czy ona nie jest śliczna. Poza tym kwiaty ma już kolejny dzień. Ja lubię takie róże.
Masz rację i ja zważyłam, że mój Pilgrim ma inny kwiat. Przyjrzałam się mu i ponieważ pozostałe detale sie zgadzają, to może fakt, że to pierwsze kwiaty, to on tak ma. Za niedługo zakwitną na kolejnej gałązce, to wstawie jego zdjęcie.
Aga-Agness ten przetacznik jest przesadzony na jesieni w całości. Czyli ma dopiero roczek. Dziękuję za miłe słowa.
Teraz obiecane zdjęcia tych, co dorwałam i nie puściłam?.
Różowa
Kwiaty ma ogromne, grube i napakowane, na jednym z nich wiać zielony środeczek.
Ta róża bardzo mi przypomina Aphrodyte, ale nie ten kwiat.
Oglądając wczoraj róże w necie, widzę bardzo duże podobieństwo kwiatka do Awakening.
cdn , żaba bardzo wolno działa.
Kremowo-zielonkawa
Kwiaty o pięknej barwie, na sztywnym pędzie ma zbudowaną kiść paków.
Odnoszę wrażenie, że gdzieś na forum ja widziałam.
cdn , żaba bardzo wolno działa.