Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2
Co prawda to prawda
I pomoże nam rozwiązać rulonkowy dylemat ;)
Pokażę wam dzisiaj mój balkon ale... ale widok od strony sąsiadów. Czyli to czego ja nie widzę ;) Widać też balkon sąsiadów.

Dostałam też nowego chabazia
Dość długo szukałam takiego. Fotki później.

Pokażę wam dzisiaj mój balkon ale... ale widok od strony sąsiadów. Czyli to czego ja nie widzę ;) Widać też balkon sąsiadów.

Dostałam też nowego chabazia

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I mój nowy nabytek
Takie cudo dostałam od przemiłych sąsiadów 
Fikus dębolistny (Ficus lirata)

Proszę powiedzcie mi czy z nim jest wszystko OK. Jak oglądam zdjęcia to wydaje mi się, że powinien mieć wzniesione liście.

Fikus dębolistny (Ficus lirata)

Proszę powiedzcie mi czy z nim jest wszystko OK. Jak oglądam zdjęcia to wydaje mi się, że powinien mieć wzniesione liście.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
O matuchno
,wspaniały!!!Piękny okaz!
One tak mają,że liście troszkę zwieszają...na moje oko mało doświadczonej posiadaczki liraty klasycznego i liraty bambino(Twój właśnie na ten drugi okaz mi wygląda,choć mogę się mylić) jest w doskonałej kondycji.
Tak w ogóle to tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=fikus na samym dole masz dębolistnego "klasycznego".Najlepiej sama porównaj
A w ogóle fikusowym specjalistą jest M Anolki.
A swoją drogą tacy sąsiedzi to skarb!Nie chciałabyś się nimi zamienić?

One tak mają,że liście troszkę zwieszają...na moje oko mało doświadczonej posiadaczki liraty klasycznego i liraty bambino(Twój właśnie na ten drugi okaz mi wygląda,choć mogę się mylić) jest w doskonałej kondycji.
Tak w ogóle to tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=fikus na samym dole masz dębolistnego "klasycznego".Najlepiej sama porównaj

A w ogóle fikusowym specjalistą jest M Anolki.

A swoją drogą tacy sąsiedzi to skarb!Nie chciałabyś się nimi zamienić?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
Nieeeeeee....
Jeszcze jakiegoś mi obiecali ale nie potrafią go nazwać. 
No popatrz... nawet nie wiedziałam, że dębolistny ma odmiany. Zaraz lecę studiować obrazki

No popatrz... nawet nie wiedziałam, że dębolistny ma odmiany. Zaraz lecę studiować obrazki

Ten wędrowniczek to też lirata?
Kasiu... powiedz mi w jakich warunkach trzymasz fuscatę? Cobym nie popełniła błędów
Kasiu... powiedz mi w jakich warunkach trzymasz fuscatę? Cobym nie popełniła błędów

- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Marto tego fikusa co dałam Kindze to trzymałam na klatce z oknem zachodnim > miał dużo wolnego miejsca :P wcześniej stał u M w pokoju też zachodnim > ale dostawał czarne plamy
i jak wygubił już dość dużo iści oddzieliłam najmniejszą odnogę i wystawiłam na klatkę :P reszta poszła do kosza > tak że teraz już tylko Kinga ma Drzewo chlebowe > jak u nas na to mówią :P
Dlatego jestem ciekawa jak jej rośnie :P bo po przestawieniu na klatkę te czarne plamy już się nie pokazywały :P dlatego tylko jej dałam :P bo gdyby coś było z nią nie tak to bym jej nie dała chorej roślinki
Czytałaś pw

Dlatego jestem ciekawa jak jej rośnie :P bo po przestawieniu na klatkę te czarne plamy już się nie pokazywały :P dlatego tylko jej dałam :P bo gdyby coś było z nią nie tak to bym jej nie dała chorej roślinki

Czytałaś pw

Już czytałam. I teraz jestem głodna
;)
Fikus fikusem... do jutra się nie rozchoruje a jutro spokojnie poczytam o jego potrzebach wszystko co znajdę
Na razie wyszło mi, że to faktycznie odmiana bambino.
Kasiu... pytałam o siderasis fuscata. Co będę kombinować skoro u Ciebie pięknie rośnie. Zdradź tajniki

Fikus fikusem... do jutra się nie rozchoruje a jutro spokojnie poczytam o jego potrzebach wszystko co znajdę

Kasiu... pytałam o siderasis fuscata. Co będę kombinować skoro u Ciebie pięknie rośnie. Zdradź tajniki