Najlepszy i niezawodny sposob to zapomniec!Nie zagladac ,postawic na tylach .Moja tak wlasnie stala na polce z tylu i do niej wcale nie zagladalam i nagle buuuuummmmmmmmm,wielkie odkrycie,3 paczuchy
Tak się prezentuje dziś,rozwinęły się prawie 3 kwiaty.
I Cattleya Guttata Alba Field. Pączki rosną bardzo powoli ale to zasługa balkonu północnego bo słońce jest na nim bliżej godz.19.. Teraz boje się przenieść w miejsce bardziej słoneczne żeby pąki nie uschły.Co myślicie,zostawić ją tam gdzie jest ?
Piękny storczyk i ile ma pączków! Efekt końcowy będzie powalający Co prawda róż mi się przejadł, ale Twój jest wyjątkowy i daleki od tych "pospolitych".. a Cattleya.. hmm.. ciężka sprawa.. ja miałam ten dylemat z Dendrobium nobile, bardzo powoli mu szło rozwijanie wypustek, słońce miało od godziny 15:00/16:00.. wniosłam do domu przy oknie południowym i każdego dnia widzę postępy. Może lepiej roślinę przenieść teraz niż jak wypuści już te pąki? Większa ilość światła powinna ją tylko zmobilizować do szybszego rozwinięcia a nie zahamować raczej..
Piękne kwitnienia i zapowiedzi
Też bym przeniosła w widniejsze miejsce teraz, cattleya lubią słońce i powinno je popędzić do szybszego rozwinięcia a potem do wybarwienia.
Mariusz przepieknie wygladaja prawie wszystkie rozwiniete i jak cudownie ze pachna
Paczusie tez sa sliczne, jeszcze kilka dni i bedziesz sie cieszyc kwiatkam, gratuluje