Leśny ogród Moni68 cz.10
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Naprawdę niesamowity masz ten ogródek.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia,jak zwykle pieknie u ciebie.Fuksje przechowujesz czy traktujesz je jako jednoroczne?
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Morze kwiatów , morze kolorów . Piękne lilie
liliowce i begonia w wiklinie 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
U mnie nareszcie pogoda znowu zaczyna przypominać letnią. Rano pokręciłam się trochę po ogrodzie i niebawem wybieram się po ostatnie niezbędne zakupy przed piątkowym wyjazdem P na wakacje. Po raz pierwszy będzie aż tak długo bez mamusi, bo ponad dwa tygodnie
Wszystkie swoje doniczkowce traktuję jako jednoroczne. Kiedyś usiłowałam przezimować pelargonie - nic z tego nie wyszło, więc już nie próbuję.
Rozkwita coraz więcej lilii.

Na pierwszym zdjęciu moje ulubione Holland Beauty

W tym roku spodobały mi się rudbekie. Posadziłam jakieś dwie odmiany, na razie kwitnie jedna.

Miłego dnia

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

Wszystkie swoje doniczkowce traktuję jako jednoroczne. Kiedyś usiłowałam przezimować pelargonie - nic z tego nie wyszło, więc już nie próbuję.
Rozkwita coraz więcej lilii.

Na pierwszym zdjęciu moje ulubione Holland Beauty

W tym roku spodobały mi się rudbekie. Posadziłam jakieś dwie odmiany, na razie kwitnie jedna.

Miłego dnia

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś prześliczne lilie i liliowce uwielbiam i jedne i drugie
rudbekia też super, fajna odmiana....
Zachwycam się Twoimi doniczkowcami ..... fuksja cudo..... mam cieniste miejsce pod dachem, posadziłam tam surfinie Million Bells ale za ciemno im tam i słabo kwitną, musiałam zabrać.... może fuksje to byłby lepszy wybór, one lubią cień....tylko one zawsze u mnie tak bardzo łapały mączlika

Zachwycam się Twoimi doniczkowcami ..... fuksja cudo..... mam cieniste miejsce pod dachem, posadziłam tam surfinie Million Bells ale za ciemno im tam i słabo kwitną, musiałam zabrać.... może fuksje to byłby lepszy wybór, one lubią cień....tylko one zawsze u mnie tak bardzo łapały mączlika

-
Aguś, dziękuję
Mam zadaszony taras - jedynie begonie i fuksje dają radę, prztetestowałam prawie wszystko
I szczęśliwie nigdy nie miały żadnych szkodników.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
U mnie w cieniu najlepiej sprawdzają się niecierpki i to dowolnej odmiany. Kwitną cały czas, nieprzerwanie. Bardzo polecam.
Ja dla odmiany zachwycę się hostami. Ta jasnozielona z ciemniejszym brzegiem to moje marzenie. Jest kilka podobnych odmian. A jak się Twoja nazywa? Szybko rośnie?
Ja dla odmiany zachwycę się hostami. Ta jasnozielona z ciemniejszym brzegiem to moje marzenie. Jest kilka podobnych odmian. A jak się Twoja nazywa? Szybko rośnie?
Moniko, dzień dobry w środku tygodnia
Mam nadzieję, że ekipa idzie do przodu z pracami?
W tym tygodniu jeszcze nie dam rady się spotkać - zresztą, Ty wyprawiasz Pawełka na wakacje - ale może w przyszłym się uda, jeśli obie zdołamy się wyrwać.
Lilie kwitną Ci przepięknie... ja wiosną posadziłam swoje pierwsze kilkanaście sztuk i jestem zachwycona - na pewno będę dosadzać kolejne.
Pozdrawiam Cię serdecznie!

W tym tygodniu jeszcze nie dam rady się spotkać - zresztą, Ty wyprawiasz Pawełka na wakacje - ale może w przyszłym się uda, jeśli obie zdołamy się wyrwać.
Lilie kwitną Ci przepięknie... ja wiosną posadziłam swoje pierwsze kilkanaście sztuk i jestem zachwycona - na pewno będę dosadzać kolejne.
Pozdrawiam Cię serdecznie!

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniko
Cieszę się, że znalazłaś czas, w ferworze walki z remontem, na odwiedzinki w moim wątku i nadałaś imię tej ciekawej odmianie
Już sobie ją dodałam do listy posiadanych w tabazie, więc w razie czego będę miała ściągawkę pod ręką.
Podają w opisie, że krzew osiąga wys. 150 cm, to chyba bujda, w google na zdjęciach pod tą nazwą widać, znacznie wyższe krzewy
Pozdrawiam cieplutko

Cieszę się, że znalazłaś czas, w ferworze walki z remontem, na odwiedzinki w moim wątku i nadałaś imię tej ciekawej odmianie

Już sobie ją dodałam do listy posiadanych w tabazie, więc w razie czego będę miała ściągawkę pod ręką.
Podają w opisie, że krzew osiąga wys. 150 cm, to chyba bujda, w google na zdjęciach pod tą nazwą widać, znacznie wyższe krzewy

Pozdrawiam cieplutko

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No cóż Monisiu może nie mam ręki do powojników .Niektóre kwiaty rosną dobrze bez żadnej opieki ,a niektórym gdybyś nawet słodziła i tak Cię nie pokochają .Może prosty z tego wniosek ,że nic na siłę
Jeden kwitnie na pewno szaleńczo to tangucki mc Kenzie ,żeby wszystkie tak chciały rosnąć .Funkie jak jedna śliczne bez śladu ślimaków .Liliom też sie podoba u Ciebie 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Moniczko masz przepiękne odmiany lilii.
Wszystkie takie dorodne i wyrośnięte. Liliowce także ślicznie kwitną.
Pawełek coraz bardziej się usamodzielnia, z pewnością z Dziadkami także będzie szczęśliwy.
Mój wnuczek cztero letni spędził ze mną miesiąc nad morzem, wprawdzie z początku trochę tęsknił za mamą , ale córka musi pracować niestety.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Wszystkie takie dorodne i wyrośnięte. Liliowce także ślicznie kwitną.
Pawełek coraz bardziej się usamodzielnia, z pewnością z Dziadkami także będzie szczęśliwy.
Mój wnuczek cztero letni spędził ze mną miesiąc nad morzem, wprawdzie z początku trochę tęsknił za mamą , ale córka musi pracować niestety.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moniu, wcale nie mam tak dużo hortensji.2 Anabeli, 2 Limelight, Vanilla, Darts little dot i teraz Bobo.
Jeszcze w donicy, bo nie przygotowałam rabaty gdzie ma zamieszkac
Jeszcze w donicy, bo nie przygotowałam rabaty gdzie ma zamieszkac
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja swoje fuksje trzymam w piwnicy ale tylko stare odmiany przetrwały , piękne baletnice padły , tez ich dokupuję bo pięknie wyglądają na kwietniku . śliczne kolory lilii teraz u mnie kwitną i pachną trąbkowe i tygrysie .. , zaczynają też kwitnąć dalie te z karpy i te z parapetu , tylko miały być karłowe pełne a są pojedyncze ale już zaczynają kwitnąć ..
-
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Dziecię rano wyjechało, ja uroniłam łezkę, czyli wszystko w normie
Nie wiem, ile uda mi się napisać, bo ciągle szwankuje neostrada - będę więc odpowiadać w Waszych wątkach.
Dzisiejsze zdjęcia.

Liliowiec z ostatniego zdjęcia zakwitł po raz pierwszy w trzecim sezonie po posadzeniu - myślę jednak, że to pomyłka, bo takiego świadomie nie kupiłabym
Miłego wieczoru

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy

Nie wiem, ile uda mi się napisać, bo ciągle szwankuje neostrada - będę więc odpowiadać w Waszych wątkach.
Dzisiejsze zdjęcia.

Liliowiec z ostatniego zdjęcia zakwitł po raz pierwszy w trzecim sezonie po posadzeniu - myślę jednak, że to pomyłka, bo takiego świadomie nie kupiłabym

Miłego wieczoru

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Moniczko witaj .
Teraz będziesz tęskniącą Mamusią.
Lilie masz przepiękne, nie mogę zrozumieć jednak, dlaczego ten falbankowy liliowiec Ci się nie podoba?
Czyżbyś nie lubiła takiego koloru?
Pozdrawiam Cię serdecznie .

Teraz będziesz tęskniącą Mamusią.

Lilie masz przepiękne, nie mogę zrozumieć jednak, dlaczego ten falbankowy liliowiec Ci się nie podoba?
Czyżbyś nie lubiła takiego koloru?
Pozdrawiam Cię serdecznie .