Czy veriegata ma zapach hmmm... początkowo myślałem że tak, a ostatnio nie czułem(oczywiście wąchałem pod wieczór), czyli nie jestem do końca pewien, zobaczymy przy następnych kwitnieniach ;)
Taka aktualizacja :
Tym razem fotki z balkonu. Jestem w trakcie "eksperymentu", mam dynie na balkonie
zobaczę co z tego wyjdzie
Moje ziółka chyba nie trzymają się tak źle. Mam też stewię ;)
Oto ona:
Mięty:
i inne:
Kupiłem także liścia laurowego
A tutaj daktylowiec:
I granat:
No tak, w tym roku z ziołami zaszalałem (Mam: 3 rodzaje mięty, melisę, bazylię, bazylię czerwoną, szałwię, rozmaryn, stewię, majeranek, oregano, tymianek, cząber, estragon) A owoce dyni rosną póki co, przynajmniej jeden robi się coraz większy....
Stewia- z sadzonki
Granat:
W lato normalnie podlewam "według mnie"- jak czuję że potrzebuje wody, to podlewam. Znajduje się na południowym balkonie.
Wraz z zbliżającą się zimą ograniczam podlewanie, czekam aż liście opadną i opakowuję go styropianem/folią bąbelkową, czyli różnymi materiałami zapewniającymi izolację. Tak przygotowanego granata zostawiam na balkonie na całą zimę, pilnuję jednak by ziemia zbytnio nie przeschła, by zapobiec przemarznięciu.
Troszkę mnie nie było i powierzyłem opiekę nad moimi roślinami mamie, która także ma ich trochę
Projekt "dynia w doniczce" :
Upały + doniczka dały popalić jednej z roślin, która zaczęła więdnąć, zobaczymy, może wróci do formy.
A teraz fotki: