Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Choć lilii nie lubie ze względu na zapach to popatrze chętnie ;:138 piękne
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p
Od: 15 maja 2013, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piekne kalie :) po prostu cudo ! muszę sie przyczaić gdzies :)
Zapraszam na ---->>> Mój balkonik
Pozdrawiam Kasia :)
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Lilie są cudowne. I jaka masz różnorodność. A zapach, wyobrażam sobie. Pełnych nigdy nie widziałam, nawet nie wiedziałam, że są ;:306 . Sliczne calie!
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

:wit

Przycupnęłam u Ciebie i także się zachwyciłam lilia ELODIE! ;:oj ;:167
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Dołączam się do poprzedniczek lilie cudowne! :) Ależ u Ciebie w ogrodzie musi pachnieć.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

tesia39 - Lilia Elodie jest na prawdę śliczna i nie przekwita tak szybko jak inne lilie ;:215

Paulii -
Fajnie że ci się podoba , w liliach się zakochałam i jest ich u mnie w tej chwili najwięcej a i jeszcze tulipany a już widziałam że w sieci zaczyna się szał tulipanowy i upatrzyłam już sobie kilka fajnych cukiereczków , których w mojej cebulowej kolekcji mi brakuje . Nie sposób mieć ich wszystkich ale te które mi się podobają najbardziej na pewno kupię.

anym -
Widzę że większości forumowiczek i nie tylko najbardziej podoba się lilia Elodie , co prawda jest u mnie pierwszy rok ale będzie na prawdę piękna jak się już cebula wzmocni i rozrośnie ;:108

Amara - Nie wszystkie lilie pachną azjatyckie nie pachną pachną trąbkowe , orientalne ale nie azjatyckie . Azjatyckie też są piękne zwłaszcza te pełne . A ja właśnie chodzę i szukam tych pachnących ogród wtedy pachnie przepięknie .

M-alinka - Kalie są piękniusie zwłaszcza te z cebul które są kilku letnie ,te które są z cebuli z ubiegłego roku maja 5 kwiatów a z cebulek tego rocznych po jednym więc cebula musi się rozrosnąć aby obficiej kwitnąć zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.

nemezja - Tez kiedyś nie wiedziałam że lilie to tak rozległy gatunek . Na przykład lilia żółta jedna ma u mnie 1m 82 cm czyli jest wyższa ode mnie i to dużo ;:306 inna też zółta zaledwie 20 cm taka odmiana doniczkowa w szoku byłam jak tą wysoką zmierzyliśmy z mężem :shock: A pełne też są tez mi się bardzo podobają ale lilia jak ja to mówię standard też jest piękna ;:108

Lucy36 - Miło że zajrzałaś i przycupnęłaś zapraszam częściej ;:303

Nikus - Jeszcze raz dziękuje lilie ;:167 a zapach jest ;:224 ale tylko niektóre pachną a mogły by wszystkie ;:108
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu kalia niesamowita... ;:oj
Lilijki też wspaniałe, masz śliczne odmiany, uwielbiam te kwiaty.... praktycznie całkowicie bezobsługowe, a takie piękne :D
Niektóre azjatyckie też pachną..... mają delikatny i subtelny zapach, ale śliczniutki :D np Koures wciąż mnie zachwyca :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu :wit
Z liliami nigdy nie jest nudno :D Piekne je masz ;:167
Kalia Purpurowa śliczna,sadzisz widzę po więcej sztuk,ja mam tylko żółtą ;:173
óżyczki,tawułka śliczne :)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

AGNESS - Kalia już powoli przekwita liście jej żółkną , ale wczoraj znalazłam w gruncie kalie które gdzieś włożyłam do ziemi i nie wiedziałam gdzie , może lepiej bo nie podglądałam i rosną , ładnie wyglądają więc i może zakwitną ;:138 lilie w zasadzie bezproblemowe ale potrzebują zasobnego podłoża wtedy mają większe kwiaty i widzę że służy im zimowa warstwa torfu ;:108

anabuko1 -
Lilie to mój obecny bzik bardzo je lubię i cieszę się z nabytej każdej cebulki . A co do kali to purpurową mam od wzeszłego roku i kwitła najopficiej 5 kwiatów inna kupiona w tym roku jeden kwiat pozostałe tego roczne jeszcze nie kwitły w cale ;:145 czyli 2 zółte i czerwona ale może jeszcze zakwitną ;:170

Teraz kilka dzisiejszych wczesno - rannych pstryczków i uciekam robić obiadek :wit życzę wszystkim słoneczka ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta żółta lilia z tyłu jest najwyższa jak mierzyliśmy z mężem 1m i 82 cm ;:215

Obrazek

Widok ze ślizgawki na zielony zakątek dzisiaj rankiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fiołek Alpejski w domku szleje mam go już 10 miesięcy i prawie na okrągło kwitnie mniej lub bardziej obficie

Obrazek

Nowy nabytek specjalnie zdjęcie zrobione w takich ustawieniach dla lepszego postarzającego efektu

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gosiu fiołeczek ma cudną donicę....zauroczyło mnie to zdjęcie ;:167
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Masz talent dziewczyno ;:180 zdjęcia rewelacyjne, druga fotka powala na kolana ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

no no no prawdziwy zielony zakątek ;:138
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gosiu czytałam, że lubisz zmiany w domku urządzać, przestawiać ale w ogrodzie to penie rok musisz wytrzymać aby coś zmienić :wink: rośliny tak łatwo nie przeżywaja zmian jak meble. Ja mam tyle do przesadzania a boję się, że to zszkodzi zwłaszcza teraz gdy ciepło. Twoje lilie są piękne i ten kącik wypoczynkowy z hamakiem - do zgapienia :)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

aage - tak donica jest śliczna stylizowana na starą świetnie u mnie pasuje ;:108

anym - jestem amatorką ale podobają wam się moje zdjęcia , mnie też się podobają ;:170 czasem coś nie wyjdzie ale nie jestem fotografem i pstrykam do woli ;:306

Amara - zakątek faktycznie teraz jest zielony taki podoba mi się najbardziej ;:108

ewa w - Tak roślinki to nie mebel czy bibeloty które można przestawiać na szczęście dosadzać można do woli ;:306 w tym roku jeszcze nie jest najgorzej co jakiś czas popaduje ale jak susza i upał to trzeba się wstrzymać bo potem mogą być straty . Zielony kącik wypoczynkowy powstał pierwotnie w wersji huśtawki dla dzieci teraz wisi hamak ale i huśtawki na jesień wrócą dla dzieci . Świetnie jest się chociaż na 5 min położyć w tej soczystej zieleni i już jest człowiek jak nowo narodzony ;:170
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Gosiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:167
Masz piękna kolekcję lilii!! Zwróciłam też uwagę na doniczkę, w której rośnie fiołek alpejski :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”