Zielony Zakątek !!!
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek !!!
Choć lilii nie lubie ze względu na zapach to popatrze chętnie
piękne

Piekne kalie
po prostu cudo ! muszę sie przyczaić gdzies 

- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Lilie są cudowne. I jaka masz różnorodność. A zapach, wyobrażam sobie. Pełnych nigdy nie widziałam, nawet nie wiedziałam, że są
. Sliczne calie!

Przycupnęłam u Ciebie i także się zachwyciłam lilia ELODIE!

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Dołączam się do poprzedniczek lilie cudowne!
Ależ u Ciebie w ogrodzie musi pachnieć.

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
tesia39 - Lilia Elodie jest na prawdę śliczna i nie przekwita tak szybko jak inne lilie
Paulii - Fajnie że ci się podoba , w liliach się zakochałam i jest ich u mnie w tej chwili najwięcej a i jeszcze tulipany a już widziałam że w sieci zaczyna się szał tulipanowy i upatrzyłam już sobie kilka fajnych cukiereczków , których w mojej cebulowej kolekcji mi brakuje . Nie sposób mieć ich wszystkich ale te które mi się podobają najbardziej na pewno kupię.
anym - Widzę że większości forumowiczek i nie tylko najbardziej podoba się lilia Elodie , co prawda jest u mnie pierwszy rok ale będzie na prawdę piękna jak się już cebula wzmocni i rozrośnie
Amara - Nie wszystkie lilie pachną azjatyckie nie pachną pachną trąbkowe , orientalne ale nie azjatyckie . Azjatyckie też są piękne zwłaszcza te pełne . A ja właśnie chodzę i szukam tych pachnących ogród wtedy pachnie przepięknie .
M-alinka - Kalie są piękniusie zwłaszcza te z cebul które są kilku letnie ,te które są z cebuli z ubiegłego roku maja 5 kwiatów a z cebulek tego rocznych po jednym więc cebula musi się rozrosnąć aby obficiej kwitnąć zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
nemezja - Tez kiedyś nie wiedziałam że lilie to tak rozległy gatunek . Na przykład lilia żółta jedna ma u mnie 1m 82 cm czyli jest wyższa ode mnie i to dużo
inna też zółta zaledwie 20 cm taka odmiana doniczkowa w szoku byłam jak tą wysoką zmierzyliśmy z mężem
A pełne też są tez mi się bardzo podobają ale lilia jak ja to mówię standard też jest piękna
Lucy36 - Miło że zajrzałaś i przycupnęłaś zapraszam częściej
Nikus - Jeszcze raz dziękuje lilie
a zapach jest
ale tylko niektóre pachną a mogły by wszystkie

Paulii - Fajnie że ci się podoba , w liliach się zakochałam i jest ich u mnie w tej chwili najwięcej a i jeszcze tulipany a już widziałam że w sieci zaczyna się szał tulipanowy i upatrzyłam już sobie kilka fajnych cukiereczków , których w mojej cebulowej kolekcji mi brakuje . Nie sposób mieć ich wszystkich ale te które mi się podobają najbardziej na pewno kupię.
anym - Widzę że większości forumowiczek i nie tylko najbardziej podoba się lilia Elodie , co prawda jest u mnie pierwszy rok ale będzie na prawdę piękna jak się już cebula wzmocni i rozrośnie

Amara - Nie wszystkie lilie pachną azjatyckie nie pachną pachną trąbkowe , orientalne ale nie azjatyckie . Azjatyckie też są piękne zwłaszcza te pełne . A ja właśnie chodzę i szukam tych pachnących ogród wtedy pachnie przepięknie .
M-alinka - Kalie są piękniusie zwłaszcza te z cebul które są kilku letnie ,te które są z cebuli z ubiegłego roku maja 5 kwiatów a z cebulek tego rocznych po jednym więc cebula musi się rozrosnąć aby obficiej kwitnąć zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
nemezja - Tez kiedyś nie wiedziałam że lilie to tak rozległy gatunek . Na przykład lilia żółta jedna ma u mnie 1m 82 cm czyli jest wyższa ode mnie i to dużo

Lucy36 - Miło że zajrzałaś i przycupnęłaś zapraszam częściej

Nikus - Jeszcze raz dziękuje lilie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu kalia niesamowita...
Lilijki też wspaniałe, masz śliczne odmiany, uwielbiam te kwiaty.... praktycznie całkowicie bezobsługowe, a takie piękne
Niektóre azjatyckie też pachną..... mają delikatny i subtelny zapach, ale śliczniutki
np Koures wciąż mnie zachwyca 

Lilijki też wspaniałe, masz śliczne odmiany, uwielbiam te kwiaty.... praktycznie całkowicie bezobsługowe, a takie piękne

Niektóre azjatyckie też pachną..... mają delikatny i subtelny zapach, ale śliczniutki

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Z liliami nigdy nie jest nudno
Piekne je masz
Kalia Purpurowa śliczna,sadzisz widzę po więcej sztuk,ja mam tylko żółtą
óżyczki,tawułka śliczne

Z liliami nigdy nie jest nudno

Kalia Purpurowa śliczna,sadzisz widzę po więcej sztuk,ja mam tylko żółtą

óżyczki,tawułka śliczne

- gosiaczek12a11
- 500p
AGNESS - Kalia już powoli przekwita liście jej żółkną , ale wczoraj znalazłam w gruncie kalie które gdzieś włożyłam do ziemi i nie wiedziałam gdzie , może lepiej bo nie podglądałam i rosną , ładnie wyglądają więc i może zakwitną
lilie w zasadzie bezproblemowe ale potrzebują zasobnego podłoża wtedy mają większe kwiaty i widzę że służy im zimowa warstwa torfu
anabuko1 - Lilie to mój obecny bzik bardzo je lubię i cieszę się z nabytej każdej cebulki . A co do kali to purpurową mam od wzeszłego roku i kwitła najopficiej 5 kwiatów inna kupiona w tym roku jeden kwiat pozostałe tego roczne jeszcze nie kwitły w cale
czyli 2 zółte i czerwona ale może jeszcze zakwitną
Teraz kilka dzisiejszych wczesno - rannych pstryczków i uciekam robić obiadek
życzę wszystkim słoneczka

Ta żółta lilia z tyłu jest najwyższa jak mierzyliśmy z mężem 1m i 82 cm

Widok ze ślizgawki na zielony zakątek dzisiaj rankiem

Fiołek Alpejski w domku szleje mam go już 10 miesięcy i prawie na okrągło kwitnie mniej lub bardziej obficie

Nowy nabytek specjalnie zdjęcie zrobione w takich ustawieniach dla lepszego postarzającego efektu

anabuko1 - Lilie to mój obecny bzik bardzo je lubię i cieszę się z nabytej każdej cebulki . A co do kali to purpurową mam od wzeszłego roku i kwitła najopficiej 5 kwiatów inna kupiona w tym roku jeden kwiat pozostałe tego roczne jeszcze nie kwitły w cale

Teraz kilka dzisiejszych wczesno - rannych pstryczków i uciekam robić obiadek

Ta żółta lilia z tyłu jest najwyższa jak mierzyliśmy z mężem 1m i 82 cm

Widok ze ślizgawki na zielony zakątek dzisiaj rankiem

Fiołek Alpejski w domku szleje mam go już 10 miesięcy i prawie na okrągło kwitnie mniej lub bardziej obficie

Nowy nabytek specjalnie zdjęcie zrobione w takich ustawieniach dla lepszego postarzającego efektu

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gosiu fiołeczek ma cudną donicę....zauroczyło mnie to zdjęcie 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Masz talent dziewczyno
zdjęcia rewelacyjne, druga fotka powala na kolana 

- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
no no no prawdziwy zielony zakątek 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosiu czytałam, że lubisz zmiany w domku urządzać, przestawiać ale w ogrodzie to penie rok musisz wytrzymać aby coś zmienić
rośliny tak łatwo nie przeżywaja zmian jak meble. Ja mam tyle do przesadzania a boję się, że to zszkodzi zwłaszcza teraz gdy ciepło. Twoje lilie są piękne i ten kącik wypoczynkowy z hamakiem - do zgapienia 

- gosiaczek12a11
- 500p
aage - tak donica jest śliczna stylizowana na starą świetnie u mnie pasuje
anym - jestem amatorką ale podobają wam się moje zdjęcia , mnie też się podobają
czasem coś nie wyjdzie ale nie jestem fotografem i pstrykam do woli
Amara - zakątek faktycznie teraz jest zielony taki podoba mi się najbardziej
ewa w - Tak roślinki to nie mebel czy bibeloty które można przestawiać na szczęście dosadzać można do woli
w tym roku jeszcze nie jest najgorzej co jakiś czas popaduje ale jak susza i upał to trzeba się wstrzymać bo potem mogą być straty . Zielony kącik wypoczynkowy powstał pierwotnie w wersji huśtawki dla dzieci teraz wisi hamak ale i huśtawki na jesień wrócą dla dzieci . Świetnie jest się chociaż na 5 min położyć w tej soczystej zieleni i już jest człowiek jak nowo narodzony 

anym - jestem amatorką ale podobają wam się moje zdjęcia , mnie też się podobają

Amara - zakątek faktycznie teraz jest zielony taki podoba mi się najbardziej

ewa w - Tak roślinki to nie mebel czy bibeloty które można przestawiać na szczęście dosadzać można do woli

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Masz piękna kolekcję lilii!! Zwróciłam też uwagę na doniczkę, w której rośnie fiołek alpejski

Masz piękna kolekcję lilii!! Zwróciłam też uwagę na doniczkę, w której rośnie fiołek alpejski