Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu melduję się i lecę podziwiać kwiaty w nowym wątku, poszukuję moich ulubionych brunecików 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWCIU przy takiej pogodzie bruneciki są jednodniowe
.Nawet dzisiaj nie robiłam żadnych fotek ,bo znów deszcz mnie wygonił z ogródka .Mam nadzieję ,ze wypoczęłaś
AGUSIU no tak byłby cudny ,gdyby ślimaki nie pomogło pozbyć się najładniejszych lilii .Niestety takie widoki mam na porządku dziennym

Trochę weselej

AGUSIU no tak byłby cudny ,gdyby ślimaki nie pomogło pozbyć się najładniejszych lilii .Niestety takie widoki mam na porządku dziennym

Trochę weselej

- ewa w
A ja myślałam, że to grad tak uszkodził lilie a to ślimory 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu u mnie ślimaki tak co roku opiekują się języczką, az przykro patrzeć.
Moje lilie do znudzenia się żalę ale w tym roku marne, część pewnie gdzieś sobie poszła.
A na liliowca się piszę
Moje lilie do znudzenia się żalę ale w tym roku marne, część pewnie gdzieś sobie poszła.
A na liliowca się piszę

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,czy to wole serca te pomidorki?
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Jadziu, i róże i liliowce piękne, z ostatniej serii najbardziej jednak podobał mi się czerwony Mister Lincoln 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, ślimaków nie zazdroszczę!! Róże jak zawsze cudnej urody, ale i liliowce masz śliczne
Tych ostatnich nie mam dużo, a i nie wszystkie kwitną.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Jadziu
, jak nie róże to lilie, czy jeszcze coś pięknego dla nas przewidziałaś? Zachwycałam się różami a teraz liliami i nie szkodzi że stały się obiadkiem dla ślimaków i tak są piękne.
Planuję zakupić na jesieni róże i lilie, tylko nie wiem co mogłabym koło nich posadzić. Brak mi pomysłu, może mi doradzisz? Kiedy najlepiej jest sadzić lilie, wiosna czy jesienią?

Planuję zakupić na jesieni róże i lilie, tylko nie wiem co mogłabym koło nich posadzić. Brak mi pomysłu, może mi doradzisz? Kiedy najlepiej jest sadzić lilie, wiosna czy jesienią?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Jadziu, szalejesz!!! Już mam położoną podłogę. Pięknie Ci wszystko kwitnie

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
PIĘKNY JEST!JAKUCH pisze: dzisiaj zakwitł ten ,na którego czekałam 2 lata ,żeby ujrzeć go w pełnej krasie .. oto on FIRECRACKER
- JAKUCH
Wczoraj zabrali mi neta dzisiaj również działa z przerwami a tu tylu gości .Mam nadzieję ,ze uda mi sie skończyć posta ,bo u Tosi godzinkę czekałam żeby wysłać
.
ANDRZEJU powiedz ,czy nie jest piękny a w ubiegłym roku miał na wpół pełne te kwiaty .Warto było czekać .Dzisiaj znów oglądałam zmaltretowane deszczem kwiecie następnego pełnego.
Wczoraj byłam na wycieczce w ogródku Marysi [mar] To zaczarowany ogród z mnóstwem zakamarków , paprociowych rarytasków i nie tylko paprociowych także skalniakowych i liliowych .Róże grają drugie skrzypce ,bo u mnie pierwsze
Jej magnolia Susan wciąż kwitnie paroma kwiatami ,ale kwitnie .Ten typ podobno tak ma .Spodobała mi sie trawiasta rabata nie rabatka ale rabata całą gębą
z liliami i innymi rarytaskami

To jaśminowiec wonny Belle Etoile lecz nie wiem czy dobrze napisałam .Wielki krzaczor ,ale kończy kwitnienie ale w pełnej krasie musi wyglądać zjawiskowo

TOSIA jak to gdzie remontujesz
to nie masz czasu
SYLWUŚ jeśli mam być szczera to oprócz lawendy , lilii jeśli chcesz [bo niektórym lilie nie pasują do koncepcji różanej ]i jakich jednorocznych na razie bym nic nie dosadzała do róż.Niech sie porzadnie ukorzenią, a potem w miarę będziesz im dosadzać co uważasz .Przetaczniki są piękne jako dodatek do róż np przetacznik siwy on jest płożący a ma śliczne lila kłosy .Lilie azjatyckie jesienią Orientpety ,także a orientalne zależy jakie są zimy,bo lubią wymarzać to albo jesienią albo wiosna .Twardziele a na dodatek pachnące to Orientpety czyli drzewka liliowe dorastają niektóre do 2m
MONISIU a kto by zazdrościł ślimaków chyba ,że są to winniczki ,bo te oślizgłe dranie nawet śnią mi się po nocach
Oglądałam u Ciebie śliczne liliowce
HENIU Mister Lincoln to upojnie pachnący arystokrata tak jak Papa Meilland ,ale chyba Lincoln bije go o głowę w zapachu
MAŁGOSIU mam też bycze serca ,ale te na fotce to nie wiem jakie są .Kupiłam 5 krzaczków z każdego gatunku po 1 szt. Trochę za póżno zaczęły się zbierać i nie wiem czy nie będą dojrzewać w domu
ANIU moja jezyczka jest bez liści a o kwiatach nawet nie marzę
Na razie liliowiec mu sie porządnie rozrosnąć ,ale będę pamiętać
EWUNIU to nie grad tylko ślimory
tak mi zdewastowały wszystkie prawie lilie .Dzisiaj zrobiłam fotkę Gizmo ,bo akuratnie sie otwarła .Ciekawe jak będzie jutro

ANDRZEJU powiedz ,czy nie jest piękny a w ubiegłym roku miał na wpół pełne te kwiaty .Warto było czekać .Dzisiaj znów oglądałam zmaltretowane deszczem kwiecie następnego pełnego.
Wczoraj byłam na wycieczce w ogródku Marysi [mar] To zaczarowany ogród z mnóstwem zakamarków , paprociowych rarytasków i nie tylko paprociowych także skalniakowych i liliowych .Róże grają drugie skrzypce ,bo u mnie pierwsze

To jaśminowiec wonny Belle Etoile lecz nie wiem czy dobrze napisałam .Wielki krzaczor ,ale kończy kwitnienie ale w pełnej krasie musi wyglądać zjawiskowo

TOSIA jak to gdzie remontujesz

SYLWUŚ jeśli mam być szczera to oprócz lawendy , lilii jeśli chcesz [bo niektórym lilie nie pasują do koncepcji różanej ]i jakich jednorocznych na razie bym nic nie dosadzała do róż.Niech sie porzadnie ukorzenią, a potem w miarę będziesz im dosadzać co uważasz .Przetaczniki są piękne jako dodatek do róż np przetacznik siwy on jest płożący a ma śliczne lila kłosy .Lilie azjatyckie jesienią Orientpety ,także a orientalne zależy jakie są zimy,bo lubią wymarzać to albo jesienią albo wiosna .Twardziele a na dodatek pachnące to Orientpety czyli drzewka liliowe dorastają niektóre do 2m
MONISIU a kto by zazdrościł ślimaków chyba ,że są to winniczki ,bo te oślizgłe dranie nawet śnią mi się po nocach

HENIU Mister Lincoln to upojnie pachnący arystokrata tak jak Papa Meilland ,ale chyba Lincoln bije go o głowę w zapachu

MAŁGOSIU mam też bycze serca ,ale te na fotce to nie wiem jakie są .Kupiłam 5 krzaczków z każdego gatunku po 1 szt. Trochę za póżno zaczęły się zbierać i nie wiem czy nie będą dojrzewać w domu

ANIU moja jezyczka jest bez liści a o kwiatach nawet nie marzę

EWUNIU to nie grad tylko ślimory

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Przybiegłam zdyszana bo jednak to kawałek drogi ale warto było bo jest mój piękny 'żółtek' malutki, skromniutki ale najbardziej mi wpadł na wizycie u Jadzi w 'oko'piękne te pierwsze skrzypce u Jadzi i warto w realu zobaczyć
Dziękuję za relację z wizytu, zawsze to inaczej wygląda jak się okiem drugiej osoby widzi
i zapraszam na kolejną 

Dziękuję za relację z wizytu, zawsze to inaczej wygląda jak się okiem drugiej osoby widzi

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w
Też znalazłam wiele ślimaków przy ścinaniu trawy ale nie potrafie ich mordować i tylko wyrzucam na nieużytki. Coś jednak pożera liscie róż i tu ślepa jestem bo nic nie widzę zadnego wroga 

- JAKUCH
EWUNIU na nieużytki wyrzucam winniczki a reszta to zależy czasem też wędrują do wiadra ,którego zawartość idzie na śmietnik
MARYSIU nie trzeba było sie tak spieszyć
.Myślę ,że chyba powinna iść w bardziej eksponowane miejsce
,ale więcej mam takich okazów
i gdzie tyle takiego miejsca zdobyć .Kwiatki nie są duże jakieś 4 -5 cm w pełnym rozkwicie ,ale są fikuśne . Mnie też bardzo podoba sie ta różyczka . Jesienią lub wiosną to zależy od jej wigoru zrobię Ci sadzonkę
Dzisiaj dostałam patyczki od Zosi pięknej róży Warszawa jakiejś rabatówki i różyczki różowej o pięknym zapachu .Idę teraz sadzonkować i porobić fotki zostawiajac zapach lilii

MARYSIU nie trzeba było sie tak spieszyć

Dzisiaj dostałam patyczki od Zosi pięknej róży Warszawa jakiejś rabatówki i różyczki różowej o pięknym zapachu .Idę teraz sadzonkować i porobić fotki zostawiajac zapach lilii

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu niedługo po raz kolejny postaram się obejrzeć na spokojnie bez biegania i z kajecikiem
abym nie zapomniała które piękne, jeszcze piękniejsze i zachwycające 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny