Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Przyszłam z rewizytą :wit . Masz piękne lilie a zdjęcia wspaniałe ;:333 . Ja też dopiero uczę się robić zdjęcia kwiatom, bo same zdjęcia to już ho, ho, bardzo dawno, ale było to przy okazji zwiedzania w stylu: ja na tle :;230 , lub zdjęcia zabytków i przyrody, czyli daleka perspektywa ;:224.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko!
Cały czas próbuję. Większośc zdjęć to moje. Cały czas się uczę. Nie mogę ponarzekać na sprzęt gdyż mój M twierdzi,że to nie sprzęt robi zdjęcia tylko ten co go trzyma.To takie jego motto a tu muszę mu przyznać rację.

Madziu!
Cieszę się,że Ci się podobają. Wczoraj byłam na wystawie lilii w Rybniku i muszę Ci powiedzieć ,że grupa azjatek nie zwaliła mnie z nóg. Moje azjatki średnicą i wielkością kwiatów wykasowały by te na wystawie. Było też kilka odmian , które mam u siebie i z dumą stwierdziłam ,że niektóre moich lilii są bardziej okazalsze i bardziej wybarwione niż te z wystawy. Była m.in Eyeliner i Conca 'Dor. Moja Conca D'or da razy większa niż ta na wystawie. Wyszłam dumna jak PAW!

Aniu!
Zostań. Będzie mi raźniej :D Przeważnie na ogródku towarzyszą mi koty.

Jolu!
Witam i zapraszam ponownie. Oglądaałm Twoje zdjęcia i są naprawdę poprawne. Widziałam Twoje liliowce w liliowcowym wątku. Piękne liliowce i piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Dziś zakwitły kolejne liliowce :tan

Dennali, Frans Hals
Obrazek Obrazek

Foled Mee i trzeci kwiat falbankowej pięknoty

Obrazek Obrazek

Spełniło się moje marzenie o liliowcowej ścieżce.

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

;:173 Rozmarzyłam się... ;:173 Aniu które kwiaty bardziej Ci podpasowały? Lilie czy liliowce?
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!
Liliowce to była moja miłośc od pierwszego wejrzenia jak weszłam do ogródka i zobaczyłam kwitnącą na żółto kępę liliowców botanicznych. To był wtedy jedyny kolorowy akcent w moim zapuszczonym ogródku. Zaczełam szukać informacji o nich i tak trafiłam na forum. Lilie to z kolei miłość mojego męża, który pamięta te kwiaty z babcinego ogródka. Przekomarza się ze mną na temat wyższości lilii nad liliowcami. Dokuczał mi ,że sadzę "pory", (tak wyglądały kłacza liliowcówz obciętymi liściami po psadzeniu ) króre nie wiadomo kiedy zakwtną a cebulę się sadzi i kwinie po dwóch miesiącach.
Takie były argumenty.Zeby wilk był syty i owca cała kupiłam kilka cebulek i posadziłam mu te lilie. Jak zakwitły patrzyłam już na nie łaskawszym okiem ale dopiero po ubiegłorocznej wystawie lilii zaczęłam poświęcać im więcej uwagi. No wzięło mnie...
Mój mąz dalej przekomarza się ze mną ale już widzę,że liliowce już mu się spodobały. Nadal mi dokucza...
W maju dźwigał na ogród ciężkie kępy liliowców i wypadł mu dysk. Spędził miesiąc w łóżku a ja robiłam za pielęgniarkę robiąc zastrzyki bo nie mógł wstać z łóżka. Śmiał się, że załatwiły go moje liliowce. Teraz łazi (ledwo) po ogródku i pyta, które to...i dogaduje mi że gdyby to były cebule lilii to dziś byłby zdrowy bo cebule nie są takie ciężkie. :D
Lilie pięknie komponują się z liliowcami . załęły też sporo miejsca w moim serduchu. Dokupiłam na wystawie następne
orienpety w dodatku kwitnące w doniczcze. Cudo! Jutro wrzucę zdjęcie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ojj no to naprawdę załatwiły liliowce męża. Musiał się tyle nacierpieć że głowa mała. Sądząc po Twoich zdjęciach to myślałam że lilie wolisz. A tu proszę, niespodzianka. Jednak liliowce. To liliowce trzeba wykopywać na zimę? Skoro mąż przenosił takie ciężkie? Nie mogę doczekać się zdjęć nowych cudeniek. Ja dzisiaj dokupiłam kolejnego storczyka- wymarzoną krówkę. Tyle czasu na nią polowałam. Czekałam na promocję bo 50 zł wydawać to mi żal było. Za 20 zł kupiłam. Powoli wpadam w storczykomanię. Mam już 7. I ciągle chcę więcej. Powiedz mi czy warto już kupić cebulki lili? Skoro jesienią się dopiero wsadza?
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu! Mój mąż biegając z aparatem po ogrodzie więcej uwagi poświęca liliom stąd tyle zdjęć. Chociaż mnie też wzięła choroba liliowa. Nie potrafiłam wyjśc ze sklepu bez cebulki. Po tym sezonie już wiem co chcę dokupić. Na cebule lilii jest jeszcze czas. Nie powinno się teraz sadzić cebul. Im później tym lepiej. Żeby nie zaczęły wypuszczać pędów przed zimą. Wyjątkiem są candidum, które sadzi się w sierpniu. Poczekaj z zakupami do jesieni. Poradzę Ci gdzie kupić ładne zdrowe cebule.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Aniu. Wszystko według Twoich rad kochana ;:168 . Bardzo dobrze że Twój mąż tyle zdjęć robi liliom bo dzięki temu ja u Ciebie czuję się jak w niebie. Wchodzę ciągle i podglądam te śliczności. Cofam się kilka stron wcześniej żeby podglądać wszystkie lilie.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!
Lada moment zamieszczę zdjęcia z wystawy lilii. Zastanawiam się czy utworzyć nowy wątek czy wrzucić je tutaj.

Lilie w obiektywie Ema..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę że śmiało możesz wrzucić tutaj, ale zrobisz oczywiście jak uważasz. Ja w swój wątek jak widziałaś wrzucam różne rzeczy. Nowa dostawa zdjęć ;:oj Zdjęcie nr 2 powalające ;:oj Jejku jakie one wszystkie piękne..Ta plamiasta jaka fajna. No a w ogóle to ostatnio baaardzo urzekają mnie białe.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!
Mówisz i masz...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! ;:215 Ale mi niespodziankę zrobiłaś na sam koniec dnia (a właściwie początek). Teraz to już chyba spać nie pójdę. Jakie piękne są te białe śliczności.... normalnie śnieżna biel.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Lipec mógłby trwać i trwać...
Jest tak pięknie zielono i nareszcie kolorowo w ogródku,że żal wracać do domu.
Zaświeciło słoneczko a moje ogródkowe koty ogarnęło błogie lenistwo. Po prawej kotka a po lewej dwa kastraty. Teraz żyją ze sobą w wielkiej przyjaźni.

Obrazek Obrazek

Wspólnik do kociej stołówki. Przechyla łapkami pojemnik i wyjada kocie jedzonko. Nie gardzi suchą karmą.

Obrazek

-- 17 lip 2013, o 22:35 --

Mój nowy nabytek już kwitnie.
OT Satysfaction

Obrazek

Urandi

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit nowy nabytek piękny. Gość w kociej stołówce chyba się odżywa od dawna bo taki jakiś dożywiony :) Już dawno miałam się Ciebie zapytać i ciągle zapominałam - co z tym maleństwem co upodobało sobie kapcie Twojego Męża?
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!
Maleńswtwo rośnie jak na drożdżach i już nie sika do kapci.Grzecznie chodzi do kuwetki. Ale mam inne zmartwienie.
Druga kicia - Figa uciekła nam nocą przez okno. Miała ruję. Dostawała Proverę przez dwa dni ale widocznie tabletki nie zadziałały. Uciekła przez uchylony lufcik. Szukam jej od niedzieli. Mam nadzieję,że wróci. Na początku łudziłam się,że znajdę ją na ogródkach bo tam się wychowała ale niestety...Dzwoniłam do schroniska też nic.. Kicia miała na szyi taką opaskę zrobioną ze skarpety, która miała ochronić jej rankę przez rozdrapywaniem i matwię się bo może się zaczepić gdzieś o krzaki. ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”