Aneczko 
nie jest tak kolorowo, wczoraj wszystko zmłócił grad, wszystkie rośliny mają liście z dziurami...przy okazji znowu leje od wczoraj, mniej lub bardziej intensywnie.
Jolka gipsówka rośnie pod tulipanowcem, przesadzę ją w tym roku na bardziej słoneczne miejsce...szkoda mi obciąć gałązki i ususzyć, kwiaty są już w pełni rozwinięte...o tej porze to już ostatni dzwonek.
Mariolko ta roślina to na sto procent Malope. Poznałam też nazwę krzewu...nazywa się Tawułka japońska'Crispa' z opisem się zgadza, kwitnie właśnie o tej porze. Rośnie do 90 cm wysokości...przyrasta co rocznie 15cm.
Grażynko nie mam Gunery...chociaż w tym roku mogłam kupić sadzonkę za grosze, zrezygnowałam...za dużo z nią opatulania...w naszych stronach jest dla niej za mroźno. Trzeba robić daszki, okrywać...miejsca też odpowiedniego nie mam, za duża rośnie.
Zauważyłaś pewnie liście języczki pomarańczowej, ma liście bardzo podobne do gunery...liście języczki w tym roku urosły bardzo duże, roślina bardzo lubi wilgoć...nie lubi tylko upałów i suszy.
Dyniowy zagonek
Dynia
Cukinia.
Z prawej strony, patison...ale się udał

nie wiem kiedy go przerobię na sałatkę...nie śpieszy się do słoika