Ogród violetty
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wiolu.
Z racji mojego nędznie wolnego neta miałam u ciebie troszeczkę zaległości. Z wielką przyjemnością już je nadrobiłam.
Masz przepiękną kolekcję lilii. Debiut z nimi naprawdę Ci się udał.
Widzę też próbę rozmnażania roślinek. Życzę Ci aby jak najwięcej roślinek ci się przyjęło i tylko zachęciło do kolejnych tego typu prób.
Bardzo, bardzo jestem ciekawa, co planujesz posadzić na nowej rabatce
Z racji mojego nędznie wolnego neta miałam u ciebie troszeczkę zaległości. Z wielką przyjemnością już je nadrobiłam.
Masz przepiękną kolekcję lilii. Debiut z nimi naprawdę Ci się udał.
Widzę też próbę rozmnażania roślinek. Życzę Ci aby jak najwięcej roślinek ci się przyjęło i tylko zachęciło do kolejnych tego typu prób.
Bardzo, bardzo jestem ciekawa, co planujesz posadzić na nowej rabatce

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Mamy już tam posadzoną języczkę pomarańczową, która rosła w doniczce przy oczku, ale marnie jej tam było, bo miała za dużo słońca i popaliło jej liście. Ta nowa rabatka jest raczej cienista, tylko późnym popołudniem jest tam słońce. Przesadzę też języczkę Przewalskieg, która też nie lubi słońca, a ma go teraz w nadmiarze.
Chcę posadzić jakiegoś iglaka, który w przyszłości zrobiłby ściankę zieloną dla tarasu i już nie byłoby takiego przeciągu jaki jest tera w wietrzne dni.
No i pewnie kilka funkii.
chyba, że coś mi podpowiecie co jeszcze lubi cień.
Chcę posadzić jakiegoś iglaka, który w przyszłości zrobiłby ściankę zieloną dla tarasu i już nie byłoby takiego przeciągu jaki jest tera w wietrzne dni.
No i pewnie kilka funkii.
chyba, że coś mi podpowiecie co jeszcze lubi cień.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Taka podbalkonowa rabatka pewnie będzie ślicznie pachnąca
. Podziwiam ludzi, którzy potrafią nawet najskromniejszy kawałek ziemi "uestetycznić", jak to właśnie zaczynacie robić z tym kącikiem. Ładne to obramowanie jest, czy to beton?

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem, pisząc obramowanie
. Mam na myśli krawężniki, nie dom 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Gabrysiu, tym razem pomysł na rabatę miał mój mąż. Ja mam tylko dobrać rośłinki. Stwierdził, że teraz zajmie się bardziej ogrodnictwem, ponieważ praktycznie już wykończył domek na zewnątrz. Ma w planach delikatne powiększenie oczka, kamyczki juz zamówił, bo trzeba jeszcze trochę przysłonić folię. A co dalej będzie , zobaczymy.
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
witaj Wiolu rzeczywiście lilie wspaniałe i oleander zachwycił mnogością kwiatów
, ponieważ mieszkamy w tej samej czesci Polski susze masz ogromna jak i ja. Może czas nastawic sie na roślinki światłolubne bo klimat coraz gorętszy i parzy biedaki po listkach, a podlawania coraz więcej. Pomysł na rabatę wspaniały, pewnie z czasem rabata się powiększy bo roślinki do obsadzenia już szykujesz
Pozdrawiam serdecznie Isia