Różanka Anety 2013

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różanka Anety 2013

Post »

no i co tu pisać ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Anetko, masz piękny, duży ogród, warzywnika można pozazdrościć, wszystko takie dorodne i zdrowe.
Z róż widzę, że masz Jude de Obscure, co sądzisz o tej róży, od jakiegoś czasu obserwuję ją na forum, może kiedyś i ja ją zaproszę.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Amaro, Heniu, dziękuję :)

Heniu, Jude the Obscure to prawdziwa perełka, jestem nią zachwycona chociaż mam ją pierwszy rok i nie przepadam za żółtymi różami. Zapach ma nieziemski, cudny i niespotykany. Kwiat idealny. To miłość od pierwszego wejrzenia :)
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Witaj Anetko, przepiękne róże i peonie. Wygląda pachnąco, pozdrawiam.
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ostatnie zdjęcie cudne.
Ale nie wiem, czy Ty nie posadziłas za blisko róż przy tych jałowcach. U mnie one tak się rozrosły, że hej.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Róże wspaniale rosną :D Uetersener Klosterrrose chwilę szukałam :wink: Będziesz coś przesadzać, czy tak zostawisz?
Warzywnika szczerze zazdroszczę :D U siebie dosiałam pietruszkę, bo w ogóle nie wzeszła-w czerwcu :? Za to ta nowa jak szczotka :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach te zwierzęta w ogrodzie, zawsze coś muszę zniszczyć. Moje koty namiętnie załatwiały się pod młode róże ciągle je podkopując czy zasypując, aż w końcu powtykałam różne pościnane gałązki nawet z listkami. Nie miały miejsca to przestały. Za to psa mam w miarę grzecznego bo nie wykazuje chęci kopania i niech mu tak zostanie. :roll:

Róże przy tych jałowcach aż powylegiwały , pewnie w dążeniu do słońca. Moje tak uciekają od domu mimo że rosną dość daleko od niego. Chyba musisz dać im jakieś podpory i je podwiązać bo one będą tak ciągle robić. Ale że pięknie rosną to trzeba przyznać.
Uetersener K. nie znalazłam mimo że się skupiłam bardzo ;:306 ale się schowała.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Majka, dzisiaj pies wykopał kolejne cztery (!) dziury przy tarasie, już nie mam do niego siły.
Uetersener widać tylko jedną gałązkę więc nie dziwię się, że nie zauważyłaś :D Muszę jej zrobić jakieś ładne zdjęcia bo pięknie kwitnie.
Róże przy jałowcach pięknie się rozrastają, podwiązuje je do płotu sznurkami jak za bardzo wystają i przeszkadzają w koszeniu trawy.

Ewa, ja też muszę dosiać pietruszkę, nie wiem czy nie jest już za późno ale najwyżej będzie w przyszłym roku. W tym roku dałam bardzo dużo kompostu na grządki i wszystko bujnie rośnie, nawet pory, które u mnie nigdy rosnąć nie chciały.
Jeśli chodzi o roślinki to mam skłonności do zbyt gęstego sadzenia więc non stop coś przesadzam ;:173
Powinnam przesadzić przynajmniej Uetersener bo Anabellka ją zarosła ale muszę poczekać z tym do jesieni.

Małgoś, jaką średnice mają u Ciebie Blue Arrow? Ja je sadziłam jak miały 30 cm wysokości więc wydawało mi się, ze na róże zostanie dużo miejsca a, że urosły tak szybko... :?

Anesse, dziękuję za wizytę i miłe słowa :)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko ten clematisek na pergoli takie małe niebieskie dzwoneczki co to za odmiana?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Tolinko, to Betty Corning.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Anetko, u mnie średnicę mają około metra, no może trochę więcej, ale za to urosły na jakieś 6 :roll:
Ale jak patrzyłam ostatnio u sąsiadów to były mniejsze. Nie wiem dlaczego moje takie olbrzymy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pietruszkę siej czym prędzej, przynajmniej z natki skorzystasz. Jeśli będzie ciepła jesień, może jakieś korzenie się znajdą :D Kompost wyrzucam na warzywnik od kilku lat, wydawało mi się, że to nic nie zmienia. Jednak kiedy kopałam go wiosną, "stara" część to była przyjemność-miękko i szybko sie kopało. Całkiem nowa część, uprawiana zaledwie dwa lata (zeszły rok się nie liczy, bo było to bagno, nie warzywnik :evil: )-skała.
Ze swoimi różami też czekam do jesieni, choć mnie korci, żeby je poprzesadzać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, u mnie nie mogą osiągnąć takiej średnicy bo są posadzone co metr ;:173 więc będą musiały rosnąć w górę.

Ewa, na korzenie pietruszki to ja nawet nie liczę - jeszcze nigdy nie miałam, zawsze mam natkę a korzenie są małe i twarde albo podgniłe więc je wyrzucam. Masz może jakąś sprawdzoną odmianę pietruszki?
Ziemia w warzywniku bardzo zbita, słabo rosną pory, selery posadziłam w samym kompoście więc pierwszy raz może będę miała bulwy. Ładnie za to rosną buraczki, marchew i ogórki.
Cóż przyznam, ze też uwielbiam przesadzać :D Już chodzę po ogródku i rozmyślam co by tu pozmieniać.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Anetko, witam w nowym tygodniu! Dopiero teraz zaglądam do Twojej różanki - wybacz zagapienie :oops:
Jak zwykle jestem pod wrażeniem kwitnienia róż - Larissa w tym roku daje Ci niesamowity popis, ale innym królewnom też nie można odmówić wigoru i urody... piękne połączenia z powojnikami... bardzo zadbany trawnik... a warzywniak - marzenie!
Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

No Aga, myślałam, że już o mnie zapominałaś :)
Larissa jeszcze w pąkach a ma ich bardzo dużo, rozwiną się pewnie za 1-2 tygodnie. Zapowiada się na piękny krzaczek.
Dziękuję Aguś za miłe słowa i pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”