Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Ależ bije od Ciebie szczęście ,ze masz wreszcie obok siebie i to na całe 2 miesiące swoja ptaszynę .Bawcie sie dobrze ,a nami sie nie przejmuj W zimie nadrobimy zaległości .Urodziwa z niej dziewczyna
dla Was obu Dzwonek śliczniusi a już myślałam ,że to Torpedo .Dzięki za piękna różyczkę też jest w moim ogródku od wiosny

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igo, witam w deszczowy dzień.
Masz racje nie ma nieładnych bodziszków. Mam wielki sentyment do tych niepozornych roślin.
Moje dzwonki będą w sierpniu przesadzane, bo nie wyglądały w tym roku najlepiej. Może czas je odmłodzić?
Myślę, że ten twój nowy kwiaciarniany dzwoneczek będzie wymagał szczególnej opieki w naszym klimacie
Róże masz piękne
Czytam, że zarażona jesteś różanką
Jeśli mogę coś doradzić...czasami lepiej dołożyć lub kupić mniej, ale to, co naprawdę chcemy i z dobrego źródła.
Unikniesz przykrych pomyłek i rozczarowań.
Modelka urocza.
Pozdrawiam z Kaszub
Masz racje nie ma nieładnych bodziszków. Mam wielki sentyment do tych niepozornych roślin.
Moje dzwonki będą w sierpniu przesadzane, bo nie wyglądały w tym roku najlepiej. Może czas je odmłodzić?
Myślę, że ten twój nowy kwiaciarniany dzwoneczek będzie wymagał szczególnej opieki w naszym klimacie

Róże masz piękne

Czytam, że zarażona jesteś różanką

Jeśli mogę coś doradzić...czasami lepiej dołożyć lub kupić mniej, ale to, co naprawdę chcemy i z dobrego źródła.
Unikniesz przykrych pomyłek i rozczarowań.
Modelka urocza.
Pozdrawiam z Kaszub

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JAGÓDKO
Dostałem wczoraj przesyłkę od Ciebie.Dzięki
Napisz na PW co przysłałaś...
Sławek

Dostałem wczoraj przesyłkę od Ciebie.Dzięki

Napisz na PW co przysłałaś...
Sławek
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj Jagódko Małopolska
.
Nie wiem, co chwalić, mam totalny zawrót głowy!
Dziewczyneczka słodka, kwiaty cudne, odmiany moje ulubione, niektóre wymarzone...
.
A pies
.
Jagódko, taki pełny dzwoneczek mam u siebie w wersji błękitnej i białej.
Oba rodem z kwiaciarni. W ogrodzie zimują bez problemu, nie okrywam ich i nie chronię w jakiś szczególny sposób, a mimo to rosną i kwitną bez problemu.
No chyba że Szuwarek zechce się na nich wylegiwać
.
Jagoda Pomorska, fanka wszelkich dzwonków pod warunkiem, że są białe lub niebieskie
.

Nie wiem, co chwalić, mam totalny zawrót głowy!
Dziewczyneczka słodka, kwiaty cudne, odmiany moje ulubione, niektóre wymarzone...

A pies

Jagódko, taki pełny dzwoneczek mam u siebie w wersji błękitnej i białej.
Oba rodem z kwiaciarni. W ogrodzie zimują bez problemu, nie okrywam ich i nie chronię w jakiś szczególny sposób, a mimo to rosną i kwitną bez problemu.
No chyba że Szuwarek zechce się na nich wylegiwać

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagódko,czytam,ze masz swoja księzniczkę i zarazem najwiekszy skarb u siebie.Wielka radość serce twoje rozpiera na pewno i chwytaj kazdą chwile spędzona z wnusia.
Czy pod domem w donicy stoi ta ogromiasta hosta,za którą chodze ostatnio?
Czy pod domem w donicy stoi ta ogromiasta hosta,za którą chodze ostatnio?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Zarywam noce , bo bez FO nie da się żyć
...poszłam spać o 3 rano ...ale to związane było z robieniem sałatek i pieczeniem placków ...Wchodzę z doskoku ...by być na bieżąco ..bo jesienią i zimą ..będą robótki Hand Made .
A teraz odpowiedzi dla moich wspaniałych , serdecznych Zielonych Przyjaciół ...dziękuję , że jesteście
Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam serdecznie
Berciu ...może takie coś Ci się spodoba ?
Jadzieńko...w rzeczy samej - czuję się pełna werwy i pomysłów , aby wakacje były dla Oliwki miłym wspomnieniem ...piekę , smażę , dogadzam jak potrafię najlepiej - a Oliwka maluje plakatówkami . Teraz sobie wymyśliła papranie w glinie samoutwardzalnej ...No i pewnie muszę kupić tę glinę i razem z nią zacznę lepić jakieś bohomazy .
Jestem zachwycona Isabell Renesaince ...tak kolorem głęboko bordowym , jak i ułożeniem płatków .
Dziękuję za buziaki ...kradnę chwile ...nocą , by coś poczytać , rzadko napisać ...bo nawet ostatnio fotek nie robiłam - więc tym bardziej nie było co wstawiać .
Dzisiaj nadrobiłam ...porobiłam fotki liliowcom i liliom oraz pozostałym ...
Buziaki
wraz z dedykacją różaną ( jakże by inaczej ) ...
Baronesse - prześliczna ...chociaż młodziutka - a już czaruje .
Justysiu ...Jeżeli będzie to Elizabeth Oliver - to one zimują bez problemów ...zobaczymy .
Dziękuję ...powiem z
, że jestem zachwycona moją nową rabatą ...dawno powinnam zlikwidować siatkę .
Róże zamówione w jednym miejscu są zgodne odmianowo ...zaś z drugiego źródła są pomyłki ...albo napis ..Hit sezonu ..co mi nic nie mówi
...coś mi się wydaje , że będzie to Double Delight ...ta sama , która po zimie 2011/2012 nie wypuściła szlachetnych gałązek ...tylko dziczki .
Buziaczki
Sławku ...napisałam na priv ...wszak obiecałam - a ja zazwyczaj dotrzymuję słowa ...
Jesteś smakoszem , koneserem , znawcą ...więc nie wiem , czy Ci się spodoba
Jagodo Pomorska ...dzięki za dobre słowo - tak o moich roślinach - jak i tyczące się Oliwki
Upodobania kolorystyczne mamy te same ...uwielbiam błękit ...ale też czerwień - której Ty raczej nie preferujesz ...a było by Ci do twarzy w czerwieni ...
.
Pochwaliłaś psa ...ale co czytam .." A pies "...to przypomina mi się skecz " Sęk " z Kabaretu Dudek - wykonany w duecie znamienitych aktorów Michnikowski & Dziewoński ...śmieję się sama do siebie
.
Jagodo ...mam nadzieję , że przezimuje dzwoneczek ...bo dalej siedzi w doniczce ...a ja szukam o nim info - co do odmiany .
Pozdrowienia ...dzisiaj było słonecznie i ...wietrznie
Proszę ...dedykowane specjalne dla Ciebie ...
Gosieńko...a no mam ...prawdę mówiąc - to są też wakacje dla mnie od moich chłopaków ..mam teraz wymówkę ...nie zrobiłam , bo nie miałam czasu ...
Czas spędzony z Oliwką - jest bezcenny ...
Pod domem , w donicy stoi datura o ogromnych liściach - albo różowa , albo żółta pierwszy sezon u mnie .
A hostę o olbrzymich liściach mam u siebie ...czy chodziło Ci o Sum & Substance ?

Trochę aktualnie kwitnących ...za chwilę już ich nie będzie ...kwiaty jednego dnia .

Serdeczne pozdrowienia ze " Słonecznego Południa " / w Polsce /
( ciekawe jak długo będzie
)...

A teraz odpowiedzi dla moich wspaniałych , serdecznych Zielonych Przyjaciół ...dziękuję , że jesteście

Tak potocznie się mówi , gdy sporo zostało zrobione , załatwione ...a ten ktoś ...albo śpi , albo nie zrobił tego , co miał zadane do zrobienia .Jagodka pisze:Objechałam Kraków , Maków ...
Bernadko ...ja nigdzie nie wyjeżdżałam - więc i w Krakowie byś mnie raczej nie spotkała ...Miiriam pisze:O rany - ja dziś też byłam w Krakowie -

Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam serdecznie

Berciu ...może takie coś Ci się spodoba ?

Jadzieńko...w rzeczy samej - czuję się pełna werwy i pomysłów , aby wakacje były dla Oliwki miłym wspomnieniem ...piekę , smażę , dogadzam jak potrafię najlepiej - a Oliwka maluje plakatówkami . Teraz sobie wymyśliła papranie w glinie samoutwardzalnej ...No i pewnie muszę kupić tę glinę i razem z nią zacznę lepić jakieś bohomazy .
Jestem zachwycona Isabell Renesaince ...tak kolorem głęboko bordowym , jak i ułożeniem płatków .
Dziękuję za buziaki ...kradnę chwile ...nocą , by coś poczytać , rzadko napisać ...bo nawet ostatnio fotek nie robiłam - więc tym bardziej nie było co wstawiać .
Dzisiaj nadrobiłam ...porobiłam fotki liliowcom i liliom oraz pozostałym ...
Buziaki

Baronesse - prześliczna ...chociaż młodziutka - a już czaruje .

Justysiu ...Jeżeli będzie to Elizabeth Oliver - to one zimują bez problemów ...zobaczymy .
Dziękuję ...powiem z

Róże zamówione w jednym miejscu są zgodne odmianowo ...zaś z drugiego źródła są pomyłki ...albo napis ..Hit sezonu ..co mi nic nie mówi

Buziaczki

Sławku ...napisałam na priv ...wszak obiecałam - a ja zazwyczaj dotrzymuję słowa ...

Jesteś smakoszem , koneserem , znawcą ...więc nie wiem , czy Ci się spodoba

Jagodo Pomorska ...dzięki za dobre słowo - tak o moich roślinach - jak i tyczące się Oliwki

Upodobania kolorystyczne mamy te same ...uwielbiam błękit ...ale też czerwień - której Ty raczej nie preferujesz ...a było by Ci do twarzy w czerwieni ...

Pochwaliłaś psa ...ale co czytam .." A pies "...to przypomina mi się skecz " Sęk " z Kabaretu Dudek - wykonany w duecie znamienitych aktorów Michnikowski & Dziewoński ...śmieję się sama do siebie

Jagodo ...mam nadzieję , że przezimuje dzwoneczek ...bo dalej siedzi w doniczce ...a ja szukam o nim info - co do odmiany .
Pozdrowienia ...dzisiaj było słonecznie i ...wietrznie

Proszę ...dedykowane specjalne dla Ciebie ...

Gosieńko...a no mam ...prawdę mówiąc - to są też wakacje dla mnie od moich chłopaków ..mam teraz wymówkę ...nie zrobiłam , bo nie miałam czasu ...

Czas spędzony z Oliwką - jest bezcenny ...
Pod domem , w donicy stoi datura o ogromnych liściach - albo różowa , albo żółta pierwszy sezon u mnie .
A hostę o olbrzymich liściach mam u siebie ...czy chodziło Ci o Sum & Substance ?

Trochę aktualnie kwitnących ...za chwilę już ich nie będzie ...kwiaty jednego dnia .

Serdeczne pozdrowienia ze " Słonecznego Południa " / w Polsce /

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jagódko , ależ ty masz śliczne liliowce
Okolice oczka przepiękne .
Z przyjemnością czytam , gdy piszesz o Oliwce . W kazdym słowie ukryta jest miłość .
Bawcie się dobrze , malujcie , lepcie , cieszcie się sobą
Pozdrawiam z zapłakanej Wielkopolski

Okolice oczka przepiękne .
Z przyjemnością czytam , gdy piszesz o Oliwce . W kazdym słowie ukryta jest miłość .
Bawcie się dobrze , malujcie , lepcie , cieszcie się sobą

Pozdrawiam z zapłakanej Wielkopolski

- JAKUCH
Uwielbiam te wielkie liściory języczek ,ale w tym roku nie dane mi ich oglądać za sprawą oślizgłych drani
Baw sie dobrze z wnusią
i ciekawe co uda Wam się ulepić z tej gliny .Mam nadzieję Jagódko ,że sie pochwalisz .Liliowce piękne i szkoda ,że nie mam zbyt dużo miejsca na nie
Baronessa 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mogłaś Jagódko nie pytać, jak długo jeszcze
Np. dziś już pada, a jaka ulewa była raniutko, lekko po 6
Właściwie o krok od gradu...
Ile Ty masz pięknych liliowców
Ja na szczęście nie mam ściśle określonych preferencji kolorystycznych
Więc podobają mi się wszystkie.

Ile Ty masz pięknych liliowców

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko piękne kępki liliowców. Różyczki z tegorocznych zakupów też i u mnie ładnie się sprawują.
Oliwka rosnie jak na drożdżach, widać że u babci super się czuje.
Oliwka rosnie jak na drożdżach, widać że u babci super się czuje.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Pięknie u Ciebie i kolorowo..
Fajnie masz teraz ...wakacje z wnuczką to wspaniały czas..pozdrawiam Was serdecznie:)

- Jagodka
Reniu ...oj , mam wakacje i to jakie ...wszystko podporządkowane jest Oliwce ...w końcu ma wakacje u " Dziadków ".
Pozdrawiam serdecznie Iga
Dorotko ...kwiaty , jakie ma Isabell Renesaince doprowadzają mnie do ekstazy ...ta głęboka czerwień ...prawie bordo , z aksamitną poświatą
...Baronesse , Gartentraume ...cudownie pachnąca ...tylko Chopin nie wiem , czy jest Chopinem
.
Muszę dokupić koniecznie róże parkowe , okazałe ...ale dopiero na wiosnę .
Dorotko , oj tak ...byczymy się ...wymyślając odlotowe zabawy ...młodszy syn musiał włazić na wysokie drzewo , bo latawiec tam poniosło .
Pozdrowienia słoneczne
Anuś ...a to dlaczego miałam nie pytać ...wszak cały czas jestem otwarta na propozycje odnośnie Twojej wizyty .
Podobnie i ja mam z liliowcami ...bez szczególnych wymagań ...jednak form udziwnionych kształtem , czy kolorami nie pasującymi do siebie nie toleruję .
Aniu ...myślę , że urlop masz po to , by odpocząć ...wyjeżdżacie gdzieś ...zapewne nad morze ...bo góry masz na co dzień .
Pozdrawiam serdecznie i życzę powrotu do dobrego zdrowia - a co za tym idzie - do formy
Jadzieńko...kochanie moje ...widziałam Twoje lilie - myśląc , że grad je tak podziurawił - a to wstrętne ślimory
.
Wytoczyłabym im największe działo ...oprócz granulek niebieskich ...kubki niskie , szerokie - z piwem ...wlezą zwabione zapachem piwa i ...już są " ugotowane ".
Nie darowała bym im takiego traktowania roślin , na które chucham i dmucham
.
Tak , Baronessa śliczna ...a widziałaś Gartentraume i jej zapach wdychałaś ...cud , miód , orzeszki .
Buziaki
.
Agusiu ...dziękuję , miło mi , że Ci się podobają
...Ja jestem za nowymi wyzwaniami ...zobaczymy - czy coś z tego wyjdzie
.
Pozdrawiamy
...Filipa też

Kiedykolwiek piszę ' Isabell Renesaince ' mam na ustach piosenkę Ch. Aznavour Isabelle - obok niej ...' Altari ' .

Cały dzień piszę , wklejam ...oczywiście " z doskoku " ...
Pozdrawiam serdecznie Iga

Dorotko ...kwiaty , jakie ma Isabell Renesaince doprowadzają mnie do ekstazy ...ta głęboka czerwień ...prawie bordo , z aksamitną poświatą

Muszę dokupić koniecznie róże parkowe , okazałe ...ale dopiero na wiosnę .
Dorotko , oj tak ...byczymy się ...wymyślając odlotowe zabawy ...młodszy syn musiał włazić na wysokie drzewo , bo latawiec tam poniosło .
Pozdrowienia słoneczne

Anuś ...a to dlaczego miałam nie pytać ...wszak cały czas jestem otwarta na propozycje odnośnie Twojej wizyty .
Podobnie i ja mam z liliowcami ...bez szczególnych wymagań ...jednak form udziwnionych kształtem , czy kolorami nie pasującymi do siebie nie toleruję .
Aniu ...myślę , że urlop masz po to , by odpocząć ...wyjeżdżacie gdzieś ...zapewne nad morze ...bo góry masz na co dzień .
Pozdrawiam serdecznie i życzę powrotu do dobrego zdrowia - a co za tym idzie - do formy

Jadzieńko...kochanie moje ...widziałam Twoje lilie - myśląc , że grad je tak podziurawił - a to wstrętne ślimory

Wytoczyłabym im największe działo ...oprócz granulek niebieskich ...kubki niskie , szerokie - z piwem ...wlezą zwabione zapachem piwa i ...już są " ugotowane ".
Nie darowała bym im takiego traktowania roślin , na które chucham i dmucham

Tak , Baronessa śliczna ...a widziałaś Gartentraume i jej zapach wdychałaś ...cud , miód , orzeszki .
Buziaki

Agusiu ...dziękuję , miło mi , że Ci się podobają

Pozdrawiamy

Kiedykolwiek piszę ' Isabell Renesaince ' mam na ustach piosenkę Ch. Aznavour Isabelle - obok niej ...' Altari ' .

Cały dzień piszę , wklejam ...oczywiście " z doskoku " ...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagódko,witam się z pochmurnego centrum.Jak mnie sie marzy znowu troche sie poopalać.Kwiatuchy u ciebie przecudne,własnie chodzi mi o hoste taka jak ja nazwałas.
- Jagodka
Gosieńko , u mnie dopiero się dzisiaj poprawiło - wczoraj padał deszcz ...cały dzień . Ja raczej do opalania się nie nadaję - nerwowo nie wyleżała bym - to raz , a dwa - opalanie nie jest bezpieczne w godzinach największej operacji słonecznej .
Tym bardziej - ja uważam , że najlepsze opalanie jest w ruchu ..np. grając w piłkę siatkową , jeżdżąc na rowerze .
Mam tę wielką hostę ... Sum & Substance - liście ma imponujących rozmiarów ...na razie w ilości 2 sztuk ...dostałam ją jesienią ...Dziękuję Gosiu za miłe słowa
- jednak u Ciebie cały ogród w kolorach tęczy - podoba mi się Twoja dżungla ...za jakiś czas zacznie Ci brakować miejsca , gdy rośliny się rozrosną .
Tym bardziej - ja uważam , że najlepsze opalanie jest w ruchu ..np. grając w piłkę siatkową , jeżdżąc na rowerze .
Mam tę wielką hostę ... Sum & Substance - liście ma imponujących rozmiarów ...na razie w ilości 2 sztuk ...dostałam ją jesienią ...Dziękuję Gosiu za miłe słowa

- JAKUCH
U nas od wczoraj ładnie więc dzisiaj znów miałam zajęcie w ogródku ze ślimakami
liliami i liliowcami .Gartentraume też mam i pachnie cudniście jak mój Lincoln .Jeśli go jeszcze nie masz to koniecznie musisz go nabyć tak samo cudnie pachnie Pink Peace i moja Kristalperle pachnie jak konwalie czy jaśmin .Piękne skapane deszczem liliowce tylko szkoda ,ze on je tak szybko niszczy
Agapanta mam dalej w pąkach. Zakotwiczył się na azaliowym poletku i widać służy mu to towarzystwo
Miłej zabawy z wnusia i uściski dla niej