Początki zazielenienia mieszkania
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
aaaaaaa i mój ulubiony przepis.. na imprezki
wydrążyć pomidora i dać tam ile się da czosnku wyciśniętego ... taki krakowski kopiec kościuszki zrobić :P
Podać jako przystawkę na "impresce" tzn. ja to uwielbiam
wydrążyć pomidora i dać tam ile się da czosnku wyciśniętego ... taki krakowski kopiec kościuszki zrobić :P
Podać jako przystawkę na "impresce" tzn. ja to uwielbiam

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
KOniczynka pewnie sa przepisy na pomidorki- mimo to wole swiezego zjesc z duza iloscia dymki,lubie pomidorowa zupke, wszelkiej masci sosy pomidorowe..pomidor sa pyszne:-)
carol witam u siebie:-))))milo ze wpadles. Mam nadzieje ze pokazesz nam swojego storczyka jak rozkwitnie:-)))
Lisko zazdroszcze swojego szpinaku:-))) swiezy jest najlepszy!
Basqa- baklazan jest pyszny- sprobuj!
POkroj baklazana w grbsze plastry- posol i odstaw na 10 minut. Papierowym recznikiem delikatnie wytrzyj sok ktory sie wydobedzie z baklazana. Na odrobinie oleju podsmaz go troszke. Odstaw na blaszke. Pokroj soczystego pomidora w plasterki i kladz pojedynczo na każdy plasterek baklazana, na wierzch poloz plasterki mozarelli na to oregano , bazylia, sol, pieprz i do piekarnika. Piec az sie mozarella roztopi i wcinac.. przepyszne!!!
carol witam u siebie:-))))milo ze wpadles. Mam nadzieje ze pokazesz nam swojego storczyka jak rozkwitnie:-)))
Lisko zazdroszcze swojego szpinaku:-))) swiezy jest najlepszy!
Basqa- baklazan jest pyszny- sprobuj!
POkroj baklazana w grbsze plastry- posol i odstaw na 10 minut. Papierowym recznikiem delikatnie wytrzyj sok ktory sie wydobedzie z baklazana. Na odrobinie oleju podsmaz go troszke. Odstaw na blaszke. Pokroj soczystego pomidora w plasterki i kladz pojedynczo na każdy plasterek baklazana, na wierzch poloz plasterki mozarelli na to oregano , bazylia, sol, pieprz i do piekarnika. Piec az sie mozarella roztopi i wcinac.. przepyszne!!!
Polecam tego baklazanka:-) jest naprawde smaczny i na cieplo i na zimno.
Lubie tez salatke ze swiezo grilkowanego baklazana cukini papryki do tego swieze pomidory, oliwki jeśli ktos lubi i wystarcz skropic sokiem
z cytryny ( albo posolic) i odrobina oliwy z oliwek na calosc- do tego sos czosnkowy wlasnej roboty i wyzerka do grilla gotowa.
Lubicie pieczona papryke w zalewie czosnkowej?Jadl ktos z Was? moge podac jak sie ja robi. Faktem jest ze zjada sie ja w ciagu kilku dni. ALe jest przepyszna- wogole pieczona papryka jest pyszna.
Lubie tez salatke ze swiezo grilkowanego baklazana cukini papryki do tego swieze pomidory, oliwki jeśli ktos lubi i wystarcz skropic sokiem
z cytryny ( albo posolic) i odrobina oliwy z oliwek na calosc- do tego sos czosnkowy wlasnej roboty i wyzerka do grilla gotowa.
Lubicie pieczona papryke w zalewie czosnkowej?Jadl ktos z Was? moge podac jak sie ja robi. Faktem jest ze zjada sie ja w ciagu kilku dni. ALe jest przepyszna- wogole pieczona papryka jest pyszna.
Jogurt naturalny, kubeczek creme fraiche (albo gesta smietana 30%) kilka zabkow drobno posiekanego albo przecisnietego przez praske- czosnku, ziola ( ja daje mrozone 8 ziol w pudeleczku jest posiekanych) moze byc koperek i pietruszka, pieprz sol i gotowe. Czasami jak mam ochote na tzatziki to dodaje startego swiezego ogorka:-) sos wychodzi fajnie gesty i nadaje sie swietnie do mies z grila jak i do pieczeni a nawet z tostem, badz z warzywami jako dip.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.