Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Jolciu w Twoim ogrodzie ,jak zwykle cudownie .Lilie masz piękne ,każde zdjęcie nadaje się na pocztówkę
Dużo masz gatunków ,u mnie w tym roku wiele kwiatów zeżarły mi robale ,nienawidzę tego dziadostwa :twisted: ,ale niestety wszędzie ich pełno .Pozdrawiam Cię ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jola, u Ciebie niedługo bedzie jak u Ewy Rozanki ;:306
Liliowo-różany ogród.
A wiesz, że mnie się bardzo Twój przedogródek podoba?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Iglaki tak, ale róże trzeba mieć :D Na większość róż trzeba poczekać, The Fairy jest chlubnym wyjątkiem. A i ona za dwa lata będzie jeszcze piękniejsza :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilie masz przepiękne! :D
Ostatnio też mnie opanowały :D posadziłam kilka nowych jesienią i jeszcze teraz wiosną...i muszę jeszcze dokupić :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudne lilie i prawie wszystkie inne niż u mnie, więc z tym większą przyjemnością je oglądam ;:oj Dzięki Twoim fotkom poznałam nazwę mojej bezimiennej - Montenegro.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś lilie cudne ;:oj ja też na nie zachorowałam i zamierzam jeszcze dokupić kilka odmian :tan
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
No kochana, tyle odmian lilii ;:oj Piękne są !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Jola, gdzie Ty mieścisz tyle lilii?! Ależ same piękności u Ciebie. Ta Lorina mnie zaintrygowała. Czy to jest rozwijąjący się pąk, czy ona ma taką urodę?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Może kiedyś uda mi się kupić kilka takich lilii i nie okażą się żółte ?

Biel, zieleń i róż ;:oj

Obrazek BELL SONG

Mam bardzo podobną lilię, Anna Maria's Dream. Ale nie jestem pewna :)
Obrazek MONT BLANC

Jolu, róże zadomowią się u Ciebie i będą Cię zachwycały, a New Dawn w szczególności :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, jeśli idzie o te "łyse" pergole to u mnie jest ich 5 sztuk, więc znam ten ból ;-)) Róże młodziutkie to efekt marny, ale za 2-3 lata... ;:224 Lilie dają fantastyczny efekt w pierwszym roku i za to też je kochamy ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wybaczcie, że Wam nie odpowiadam i zaglądam do wątków bardzo sporadycznie ale miałam szkolenie. Dziś muszę nadrobić zaległości więc też bez szans na pogawędki.
Dziękuję za odwiedziny i obiecuję że jutro się poprawię, będą też nowe lilie, bo się rozwinęły kolejne.
;:4
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, podziwiam Twoje róże :) U mnie w ogóle nie chcą rosnąć, więc bez żalu je oddałam.
Lilie piękne!! :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Rozalko witaj i bardzo dziękuję. Lilie testuję, trochę ich mam ale to raczej na razie próbki odmian, po 2-5 sztuk. Te co mi się będą najbardziej podobać to dokupię lub będę próbowała rozmnażać. Inne rozdam :D Robali u mnie raczej nie ma wiele. Jeszcze goła przestrzeń i w lesie się nie spodziewają pyszności :;230 A u Ciebie gąszcz więc walą stadami jak do knajpy ;:224
Margo, jakoś tak wyszło że się rozsmakowuję w liliach i różach. O ile lilie zostają o tyle z różami jeszcze się zobaczy. Pierwszy sezon jeszcze o niczym nie świadczy...Dziękuję w imieniu przedogródka ;:180
Ewo Majowa, dzięki za wsparcie. Nie będę się więc poddawała i źle mówiła o różach. Poczekam, choć cierpliwość do moich mocnych stron nie należy ;:306 A Fairy skradła moje serce. Szczególnie ta pomyłkowa, ciemna. Wiosną, bo na zimę się jednak boję, dokupię jeszcze tej ciemniejszej jak gdzieś znajdę. Bo we Floribundzie nie będą jej mieli. Będzie inna odmiana, odrobinę jaśniejsza od tej co mi przysłali. Ale nie pamiętam teraz nazwy odmiany ;:174
Ewo Gajowa to witaj w klubie. Ja lilie uwielbiam i z pewnością jeszcze dokupię jak tylko finanse pozwolą.
Agness, lilie inne bo my gustujemy w innych kolorkach. Ale tym ciekawiej ogląda się inne ogrody. Byłoby nudno gdybyśmy miały tak samo. Mimo że nie przepadam za czerwienią to kilka pojedyńczych akcentów mam. Zwłaszcza na rabacie przed syna tarasem. On lubi ciemne, bordo i tym podobne więc się trochę poddaję jego sugestiom. Fajnie że ustaliłaś nazwę swojej NN ;:215
Niunia, popieram, popieram całym sercem ;:215
Mufka, to jeszcze nie koniec, zaraz wrzucę fotki nowych a i te nie będą ostatnie ;:306 Choroba liliowa utrzymuje się u mnie w największym natężeniu ;:224
Linetko, ja mam duuuuużo miejsca. Więc będę je jeszcze zapełniać ;:306 Lorina to gratis z Lilypolu. Niestety tylko początkowo jest taka cudna, potem bieleje ale nie jest w pełni otwarta. Przypomina lilie trąbkowe. Nie znam odmiany, jeszcze nie miałam czasu o niej poczytać...
Irminko ;:168 Moje lilijki w większości młode ale jak tylko będą miały cebulki przybyszowe to dostaniesz które chcesz. Mam tylko jedną żółtą, też pomyłkową, więc ode mnie jej nie dostaniesz, ryzyko spada niemal do zera ;:306
Kasieńko/Robaczku ale w Twoim gąszczu to te łyse pergole nie są niemal widoczne. A u mnie są tylko dwie pergole-kratki i obydwie łyse. To na czym tu oko zawiesić ;:218 Ćwiczę się w cierpliwości ale to nie moja dziedzina. A lilie, właśnie to co piszesz, są piękne od początku ;:215 Jak ich nie kochać?
Monia, super że wróciłaś ;:138 Moje róże to pierwszy sezon, jeszcze się wszystko zdarzyć może ale żal by mi było gdyby się nie udało. Nie myślę o wielkokwiatowych ale takie jak Fairy mogłyby rosnąć...

Nowe odmiany lili:
Obrazek PAPILIO. Bawiłam się aparatem żeby uchwycić jej barwy ale bardzo trudno. Albo róż robi się za ciemny albo żółty za blady. Generalnie na żywo jest bajeczna.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejna piękność, początkowo się na nią nie nastawiałam. Wzięłam bo chciałam coś białego. Okazała się niesamowita i do tego bajecznie wprost pachnie. Lilia The Edge zdjęcia wieczorne, niemal o zmroku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek niemal daje po oczach tą bielą a róż na brzegach staje się fioletowy

Obrazek

I zdjęcia dzienne, też bardzo atrakcyjnie się prezentuje choć ta biel jest tak biała że niemal nie do zrobienia dobre zdjęcie moim aparatem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I teraz mam zagwozdkę, ta też opisana jako Mont Blanc a jaka inna od tej prezentowanej wcześniej. Przede wszystkim biała, nie kremowa i drugie tyle wyższa. Muszę je zidentyfikować ;:131
Obrazek

Obrazek Niedługo będzie Flore Pleno :tan ale już teraz wygląda fajnie

I zdjęcie rodzinne :lol:
Obrazek Linetko, z tyłu widać Lorinę, teraz jest biała. Pozostałe to, od lewej Rocelli, Aventino i Syracuse...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No nie, ale dałaś po oczach ;:oj
Już sobie zapisałam - Papilio i The Edge - musowo do kupienia ;:215
Gdzie kupiłaś swoje?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cudne lilijki ;:138
A ten zapach....u mnie na tarasie roztacza się taka łuna upojnej woni, zwłaszcza wieczorem, ze chętnie usnełabym pod gwiazdami upajając się tymi zapachami ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”