Jeszcze raz od początku... cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku... cz. III

Post »

;:3
Elu - Ty masz wypoczywać i nie przemęczać się, a nie siedzieć przed kompem do białego rana. ;:173
Po całodziennej zabawie w przedszkolankę, nianię, kucharkę i wiele innych postaci, padam wcześniej niż zwykle. :wink:

Dzisiaj obejrzałam dokładnie ogród i z przerażeniem stwierdziłam, że jeszcze trochę, a chwasty będę miała do kolan. ;:oj
Jeżeli wnusie wyjadą w niedzielę, to od poniedziałku zabieram się ostro do pracy, tym razem jako robotnik ogrodowy. ;:224

Przy okazji zrobiłam kilka fotek kwiatkom, którym też się należy trochę uwagi...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cynie z moich siewek. Nie przepadam za nasionami typu mix ale te chyba wyglądają nie najgorzej. :D

I malwy, zakwitły na razie tylko żółte...

Obrazek

Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno masz jednak rękę do siewów... nie wiem co się stało miały być łany cyni a tu nic
tak jak z aksamitkami pierwszy raz coś takiego mam...troszkę będzie aksamitek a gdzie reszta... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie piękne chwasty po kolana (a nawet wyżej!) ;:306 ;:306 Kokietka!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Masz piękne cynie :D Moje dopiero zaczynają kwitnąć...też z własnych siewek i w dodatku z własnych nasion, ale trochę za późno posiałam :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynie piękne ;:215 nawet w ciapki ;:180 Moje jeszcze nie kwitną ;:185 Tak wiem że wnuczki są teraz najważniejsze ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu - z tą ręką do siewu, to jest tak sobie. Męczyłam się z tymi cyniami, a one ze mną. Mam ich trochę ale na "łan" by nie starczyło. :lol: Obiecałam sobie, że z cyniami w przyszłym roku, dam sobie spokój. Aksamitek wysadziłam jakieś astronomiczne ilości, te rosły chętnie i bezproblemowo. Nieźle też wypadły astry, z zastrzeżeniem przekłamania przez sprzedawcę niektórych odmian.

Ewuniu - to nie problem, będziesz miała kwiaty do samych mrozów. Mnie się marzy "łan" ciemnoczerwonych. Udało mi się kupić tylko "mix". Rzekomo czerwone nie zawsze powtarzają kolor rośliny matecznej i stąd w sprzedaży jest najwięcej miksów. ;:174

Marysiu - jesteś spostrzegawcza, a nie zauważyłaś, że wszystkie zdjęcia są robione powyżej kolan, stąd też chwastów nie widać. ;:224

Elu - oczywiście, że wnuczki są ważne, tylko dlaczego są tak bardzo absorbujące. M włazi na dach i nie słyszy (albo udaje, że nie słyszy) i dlatego wszystkie, niekończące się sprawy, załatwia babcia.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Helenko teraz dzieci są innego chowu i właśnie takie są ,ja miałam trójkę swoich i robiłam wszystko a teraz mam jednego wnuczka i nic nie zrobię a już jak są oba to masakra ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie jestem spostrzegawcza, bo cynie wyplewione a malwa po prawej ;:oj .....ale takie zdrowiutkie na zupkę ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nadia to jedyna róża czerwona o której marzę. Ale na razie nie mogę jej nigdzie namierzyć.
A Ty gdzie swoją kupowałaś?
Hansestadt Rostock faktycznie jest piekna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

HELENKO...ja też jestem w posiadaniu takie 4-letniego absorbującego wnusia.......czy Twoje nie potrafią się bawić same :?: :?: ....mój na bardzo krótko i zaczyna.......babuniu....nudzę się ....w co będziemy się bawić.....

....ja chyba zapomniałam jak się wychowywało moje dziecię... ;:124
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Teraz widzisz jak ktoś ma taka dwójkę rozbieganą,nie jest lekko.No chyba ,że latają w samopas,ale i tak co chwile coś tam :roll:
Chciałabym mieć takie chwasty jak Ty ;:306
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Jutro wnusie wyjeżdżają. ;:145

Elu - bardzo mnie podbudowałaś. Sądziłam, że to ja nie potrafię się zorganizować. Dzisiaj wygospodarowałam trochę czasu na ogród i ruszyłam wyrywać chwasty (tych, których nie ma). Wnusie oczywiście ruszyły z pomocą. I zaczęło się: Baaabciuuu, czy to jest kwsat? (Gosia), baaaabciuuu, czy to dobra czy zła roślinka? (Adaś). I tak w kółko. Efekt pracy zespołowej był bardzo mizerny. :lol: Obrazek

Marysiu - a ta zupka to z czego? :shock:

Gosiu - z Nadią to zupełny przypadek. Kupiłam ją od właściciela szkółki z południa kraju, który każdego roku wiosną przyjeżdża z sadzonkami róż. Wszystkie kupione u niego rosną przepięknie. M.in. Grootendorst i Lichtkönigin Lucia. Kilka przegapiłam i nie wzięłam etykietek z nazwami i są teraz NN. Problem w tym, że jest on tylko raz w roku i trudno na niego trafić.

Krysiu - Właśnie po raz pierwszy zaczęły się bawić same. ;:173 Przedtem woleliśmy opiekować się nimi pojedynczo, teraz stanowczo wolimy w pakiecie :;230 Choć lepiej jest ich na dłużej nie spuszczać z oczu...

Ewuniu - jest wielka różnica pomiędzy własnymi dziećmi a wnukami i pomiędzy mamą, a babcią. ;:108 Babcie drżą o każdy krok wnuków, o to, czy im smakuje, czy nie, itp. Stąd ta dezorganizacja życia rodzinnego...

Dzisiejszy przegląd ogrodu bardzo mnie zmartwił. Część moich róż zaatakowało jakieś paskudztwo. Prawdopodobnie to śluzownica różana. ;:174 Tak wydedukowałam po wielogodzinnym ślęczeniu w internecie. Trochę za późno się zorientowałam. Trudno, muszę jakoś z tym walczyć.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helios pisze:;:3

Obrazek
Wydaje mi się, że na tym zdjęciu po prawej widzę pokrzywę, ale może to jakaś inna szlachetna roślinka, a jeżeli się jednak nie mylę to zupa z pokrzyw jest lepsza od szpinakowej!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno malwa która pokazuje Maryś jest cudna he, he to o bok nie pokrzywa... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Nieeee... to nie pokrzywa to chyba jakiś słoneczniczek :?: A cynia w ciapki przecudna.Wnuczki te mniejsze są absorbujące, ale te "stare" juz nie tak, ja czekam na "najazd" od 1-sierpnia, ale że maja być wszystkie 3 -sztuki to najmłodszą 3-latką zajmą sie te "stare' ja tylko będę zerkać ;:218....i tak sobie tłumacz Baśka ;:306
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”