Ogródek osiedlowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

Przędziorek

Post »

spryskałam dziś cały żywopłot z dwóch stron i róże takim ręcznym małym spryskiwaczem napełnionym środkiem na przędziorka, ale mam teraz muskularna rękę od tego pompowania :D
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ z Ciebie konsekwentna "zadziora" ;) ! Życzę aby wszystko dokonało się zgodnie z planem! ;:63 [/code]
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

Zainwestowałam

Post »

zainwestowałam i kupiłam to:
Obrazek
kosztowało mnie to 39.99 zł w Leroy merlin, wiadomo nie jest to sprzęt wysokiej jakości ale na mój mini trawnik starczy, dziś pierwszy raz w życiu kosiłam podkaszarką :D i wykosiłam środek trawnika :D
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Milko!
Z dużym zainteresowaniem śledzę Twoje poczynania i kibicuję Tobie bardzo gorąco.
Dokładnie trzy lata temu z podobnym zapałem zaczęłam tworzyć ogród koło bloku.Sprawia mi to ogromną przyjemność czego i Tobie życzę.

Pozdrawiam. Marta.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Czy masz tą podkaszarkę gdzie podłączyć ?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

:D

Post »

spinam wszystkie przedłużacze w domu przekładam przez okno i jakoś daje rade :D na szczeście mam długie przedłużacze i dużo okien :D
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

A na którym piętrze mieszkasz......... bo ja z czwartego nie mogę dostać i muszę bez trawnika :x
Widziałaś już?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

:)

Post »

BarWo pisze:A na którym piętrze mieszkasz......... bo ja z czwartego nie mogę dostać i muszę bez trawnika :x
Widziałaś już?
mieszkam na parterze
widziałam Pani ogródek, w sumie to przejrzałam wszystkie przyblokowe ogródki na forum zanim sie tu zapisałam :D
z ogródkami przyblokowymi jest tak, albo dobiera sie rośliny, które potencjalnemu złodziejowi nie wpadną w oko lub ciężko je zerwać, albo buduje się porządne ogrodzenie jak eukomis. Ja na razie staram się sadzić rośliny, które powszechnie występują w ogródkach na osiedlu, no ale na pewno będę mieć także takie rośliny, które u sąsiadek nie występują i tu pojawia się problem złodziejstwa i ogrodzenia. Na razie mam wbite tylko drewniane paliki i drut, ale taki palik to może nawet większe dziecko wyrwać, no muszę problem ogrodzenia jeszcze przemyśleć i jakoś rozwiązać. Choć już widzę, że dzikie róże tuż za żywopłotem to był niezły pomysł i już nie jednego pohamował przy wejściu do ogródka. :D
czyli krótko, kolce, kolce i jeszcze raz kolce :D
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

Prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony.

Post »

prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony. Gdziekolwiek jadę na jakąś wycieczkę lub do rodziny biorę ze sobą łopatke i worki na śmieci. I tak ostatnio jadąc na grzyby odwiedziliśmy rodzinę narzeczonej szwagra i co ja widzę, przecudny wielgachny skalniak pełen roślinek, których ja nie mam u siebie
i łopatka poszła w ruch
wzięłam sobie szczepki, które już rosną u mnie na skalniaczku pod blokiem. Bardzo dziękuje za te szczepki, mam nadzieje, że się przyjmą.
Uważaj ogrodniku szczepki mogą czyhać na ciebie wszędzie !!!! :lol:
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

:D

Post »

dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper :D
i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie :D
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Re: :D

Post »

milka100 pisze:dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper :D
i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie :D
Ale szczęściara !!! - u mnie dopiero dzisiaj trochę popadało.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam milko!
Jak się cieszę, ze znalazłem kolejnego maniaka przyblokowych ogródków! Tak trzymaj i pokazuj nam mnóstwo fotek z zakładania tego kawałka zieleni! Ja już zakładanie ogródka pod blokiem mam za sobą i wiem ile to zachodu (i to nie tylko z roślinami :evil: ). Pozdrawiam i zapraszam pod swój blok :wink: .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony.

Post »

milka100 pisze:prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony. Gdziekolwiek jadę na jakąś wycieczkę lub do rodziny biorę ze sobą łopatke i worki na śmieci. I tak ostatnio jadąc na grzyby odwiedziliśmy rodzinę narzeczonej szwagra i co ja widzę, przecudny wielgachny skalniak pełen roślinek, których ja nie mam u siebie
i łopatka poszła w ruch
wzięłam sobie szczepki, które już rosną u mnie na skalniaczku pod blokiem. Bardzo dziękuje za te szczepki, mam nadzieje, że się przyjmą.
Uważaj ogrodniku szczepki mogą czyhać na ciebie wszędzie !!!! :lol:
Milka!!!!!!! Ja w neidzielę, jechałam do lasu do kuzynki. I wychodzac z domu przypomniałam sobie Twoje słowa "prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony"i wróciłam się do domu po worki na smieci i łopatkę...

Mam jednek do Ciebie pretensję... oj bardzo ...

Czemu nie napisałaś, że to muszą być baaaaaaardzo wytrzymałe worki???????? hihihihih

I masz rację .. wróciłam z pełnymi workami.

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

Prace trwają

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

robota idzie na przód, grządki sie robią i czekają na jesienne obsadzenie, coś nawet zakwitło :D
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A powiedz nam co masz tam zamiar posadzić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”