Ogródek osiedlowy
Przędziorek
spryskałam dziś cały żywopłot z dwóch stron i róże takim ręcznym małym spryskiwaczem napełnionym środkiem na przędziorka, ale mam teraz muskularna rękę od tego pompowania 

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Zainwestowałam
zainwestowałam i kupiłam to:

kosztowało mnie to 39.99 zł w Leroy merlin, wiadomo nie jest to sprzęt wysokiej jakości ale na mój mini trawnik starczy, dziś pierwszy raz w życiu kosiłam podkaszarką
i wykosiłam środek trawnika 

kosztowało mnie to 39.99 zł w Leroy merlin, wiadomo nie jest to sprzęt wysokiej jakości ale na mój mini trawnik starczy, dziś pierwszy raz w życiu kosiłam podkaszarką

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Czy masz tą podkaszarkę gdzie podłączyć ?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
:D
spinam wszystkie przedłużacze w domu przekładam przez okno i jakoś daje rade
na szczeście mam długie przedłużacze i dużo okien 

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
A na którym piętrze mieszkasz......... bo ja z czwartego nie mogę dostać i muszę bez trawnika :x
Widziałaś już?
Widziałaś już?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
:)
mieszkam na parterzeBarWo pisze:A na którym piętrze mieszkasz......... bo ja z czwartego nie mogę dostać i muszę bez trawnika :x
Widziałaś już?
widziałam Pani ogródek, w sumie to przejrzałam wszystkie przyblokowe ogródki na forum zanim sie tu zapisałam

z ogródkami przyblokowymi jest tak, albo dobiera sie rośliny, które potencjalnemu złodziejowi nie wpadną w oko lub ciężko je zerwać, albo buduje się porządne ogrodzenie jak eukomis. Ja na razie staram się sadzić rośliny, które powszechnie występują w ogródkach na osiedlu, no ale na pewno będę mieć także takie rośliny, które u sąsiadek nie występują i tu pojawia się problem złodziejstwa i ogrodzenia. Na razie mam wbite tylko drewniane paliki i drut, ale taki palik to może nawet większe dziecko wyrwać, no muszę problem ogrodzenia jeszcze przemyśleć i jakoś rozwiązać. Choć już widzę, że dzikie róże tuż za żywopłotem to był niezły pomysł i już nie jednego pohamował przy wejściu do ogródka.

czyli krótko, kolce, kolce i jeszcze raz kolce

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony.
prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony. Gdziekolwiek jadę na jakąś wycieczkę lub do rodziny biorę ze sobą łopatke i worki na śmieci. I tak ostatnio jadąc na grzyby odwiedziliśmy rodzinę narzeczonej szwagra i co ja widzę, przecudny wielgachny skalniak pełen roślinek, których ja nie mam u siebie
i łopatka poszła w ruch
wzięłam sobie szczepki, które już rosną u mnie na skalniaczku pod blokiem. Bardzo dziękuje za te szczepki, mam nadzieje, że się przyjmą.
Uważaj ogrodniku szczepki mogą czyhać na ciebie wszędzie !!!!
i łopatka poszła w ruch
wzięłam sobie szczepki, które już rosną u mnie na skalniaczku pod blokiem. Bardzo dziękuje za te szczepki, mam nadzieje, że się przyjmą.

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
:D
dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper 
i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie

i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Re: :D
Ale szczęściara !!! - u mnie dopiero dzisiaj trochę popadało.milka100 pisze:dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper
Witam milko!
Jak się cieszę, ze znalazłem kolejnego maniaka przyblokowych ogródków! Tak trzymaj i pokazuj nam mnóstwo fotek z zakładania tego kawałka zieleni! Ja już zakładanie ogródka pod blokiem mam za sobą i wiem ile to zachodu (i to nie tylko z roślinami
). Pozdrawiam i zapraszam pod swój blok
.
Jak się cieszę, ze znalazłem kolejnego maniaka przyblokowych ogródków! Tak trzymaj i pokazuj nam mnóstwo fotek z zakładania tego kawałka zieleni! Ja już zakładanie ogródka pod blokiem mam za sobą i wiem ile to zachodu (i to nie tylko z roślinami

Re: Prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony.
Milka!!!!!!! Ja w neidzielę, jechałam do lasu do kuzynki. I wychodzac z domu przypomniałam sobie Twoje słowa "prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony"i wróciłam się do domu po worki na smieci i łopatkę...milka100 pisze:prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony. Gdziekolwiek jadę na jakąś wycieczkę lub do rodziny biorę ze sobą łopatke i worki na śmieci. I tak ostatnio jadąc na grzyby odwiedziliśmy rodzinę narzeczonej szwagra i co ja widzę, przecudny wielgachny skalniak pełen roślinek, których ja nie mam u siebie
i łopatka poszła w ruch
Mam jednek do Ciebie pretensję... oj bardzo ...
Czemu nie napisałaś, że to muszą być baaaaaaardzo wytrzymałe worki???????? hihihihih
I masz rację .. wróciłam z pełnymi workami.

z uśmiechami Iza
u liski
u liski