Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładny zbiornik wodny, masz duże możliwości do jego zagospodarowania, a jakie są plany?
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Jeszcze nie mam planów dotyczących samego zbiornika wodnego, bo mam dużo pracy w tej górnej części posesji. Na ten rok przewidziane jest położenie ścieżki w odpadów kamiennych (załatwiłam takie kamienne płyty z jedną płaską stroną) od kamiennych schodków do mostku na stawie i rozpoczęcie budowy ażurowej altanki w pobliżu stawu. Może coś mi zasugerujesz, jak Ty byś to widział? U siebie tak ciekawie nasadzasz rośliny, masz super pomysły.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewab123 pisze:Dziękuję Wam za odwiedziny i wszystkie pochwały. Po takich komplementach, aż chce się coś znowu porobić, ale niestety dzisiaj cały dzień leje. To już nie jest deszcz , tylko ulewa. Woda stoi wszędzie i ciągle pada. A mam tyle do zrobienia...
U nas też lało prawie cały dzień :( Byłam na działce i trochę popracowałam w tym deszczu :wink: zmarzłam, zmokłam i musiałam uciekać do domu :wink: A w domu zaczęłam kichanko i bez nalewki malinowej się nie obeszło ... :wink: :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ja oczywiście też byłam przez dłuższą chwilkę na podwórku. Chodzę tak sobie od rabatki do rabatki i myślę, planuję, zastanawiam się co zmienić, co jeszcze mogę zrobić.
Aniu, w takim razie popij naleweczki i do łóżka, bo się rozłożysz na dobre.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Ewuniu to masz dziś tak jak u mnie,też leje deszcz.
Rano w mżawce też trochę porobilam,potem wychodziłam tylko między deszczami
tak jak tylko pooglądać i poplanować,bo woda wszędzie stała.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ewab123 pisze:Izo, oto mój szczawik hodowany w skrzynce, jako roślina balkonowa:
ojojoj jakie śliczności.Ewuniu! i jak kwitnie!!! wow
Dopiero dziś zobaczyłam, bo wczoraj zdjęcie nie chciało się otworzyć.

Ewuniu coś Ci opowiem.. Wczoraj jak przestało padać wyszłam na chwilę roślinki pooglądać (chodzę codziennie każdą doglądami obserwuję jak się zmienia) nagle słyszę z lewej strony "a tego kwiatka to gdzie zasadzimy?" z tyłu "waruj, no waruj.. czemu nie słuchasz?" z prawej "te cegły tu będziemy składać"
Rozumiesz teraz dlaczego tak Ci zazdroszczę Twoich przestrzeni, zieleni, wody, dużych rabatek...ciszy i spokoju... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj Ewo ale piękna skarpa no i ten ogromny staw :lol: szczawik hodowlany jego tak samo się rozmnaża jak tego bordowego :roll: :roll: nie wiedziałam że taki istnieje jest cudowny
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ten mój szczawik pielęgnuje się tak samo ,jak ten bordowy. Inny jest pod tym względem, że wytwarza dużo więcej kwiatków i są one bardzo widoczne (myślę, że kolor ma ogromne znaczenie). W czasie kwitnięcia, to liście są prawie niewidoczne.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Ewuniu ale masz piękną posesje, murki rewelacja
nie mówiąc o stawie , jak tak oglądałam Twoje dokonania
to przypomniał mi się ogród który oglądałam w Anglii, on
też miał duży staw z wysepką, na środku której rosły 3 brzozy
złączone razem, korony u góry rozchylały się na boki,biała
kora drzew i te filigranowe liście -pięknie to wyglądało
po stawie pływały kaczki :D :D :D

500p
500p

Post »

Witaj Danusiu w moim ogrodzie. Na mojej wyspie też rośnie brzoza, ale płacząca, zwisła. A kaczki też przylatują- dzikie. W ubiegłym roku nawet było gniazdo i wykluło się 12 kaczątek.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Witaj Ewuniu! Nie było mnie jakiś czas, bo miałam trochę urlopu i wyjechałam w okolicę Suwałk do Puńska, a po powrocie "siadł" mi komputer i trochę trwało, zanim syn zlitował się i naprawił.
Widzę u Ciebie ogromne zmiany, Twój ogród przypomina mi klimaty z wakacji, dlatego wciąż z przyjemnością do niego wracam.
Świetny warzywnik; dałaś solidną podporę pomidorom i będziesz miała spokój, ja kupiłam śliczne bambusowe tyczki i teraz pomidory "leżakują" na grządce.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie . Właśnie wróciłam z urlopu . Bardzo mi brakowało forum i powiem Wam, że przejeżdżając całą Polskę i patrząc na piękne ogrody miałam wrażenie, że jest to ogród kogoś z forum. Swoją wędrówkę po Polsce rozpoczęliśmy w Bieczu. Później byliśmy w Gorlicach i Radocynie (maleńka osada w lesie przy granicy ze Słowacją). Następnie po wizycie u rodziny postanowiliśmy jeszcze coś zobaczyć i wybraliśmy się do Wieliczki i Oświęcimia. Stamtąd udaliśmy się przez Chrzanów, Olkusz, do Ojcowa i tam zatrzymaliśmy się na trochę, aby zobaczyć najciekawsze miejsca. Bardzo mi się tam spodobało. Te góry wapienne, groty i mała ilość turystów (w porównaniu z Tatrami) bardzo mi odpowiadały. Jadąc przez Chrzanów bardzo żałowałam, że nie zabrałam ze sobą adresu Agnieszki, bo właśnie tam potrzebowałam informacji. Przejeżdżając przez te wszystkie miejsca, cały czas miałam odczucie, że gdzieś blisko jest ktoś znajomy. Później jeszcze zajechaliśmy do Częstochowy i już stamtąd wracaliśmy do domu. Z urlopu jestem bardzo zadowolona, bo wypoczęłam i wiele zobaczyłam. Żałuję tylko, że nie mogłam się przy okazji zobaczyć z kimś z was.
Teraz nadrabiam prace domowe. Dzisiaj pieliłam , zbierałam już nasionka niektórych roślinek i robiłam zdjęcia. Jutro dalszy ciąg -przetwory z ogórków, zbieranie fasolki szparagowej i jeszcze wiele innych prac.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj,Ewciu co ja czytam... .
Byłaś w Olkuszu :shock: jaka szkoda że nie mogłyśmy się spotkać :cry: :cry: :cry:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ale wiedz, że przejeżdżając przez Olkusz, cały czas myślałam o Tobie. Ja też bardzo żałuję, że nie mogłyśmy się spotkać. Ten wypad nie był planowany. Po wizycie u rodziny, mieliśmy wracać prosto do domu, a nagle zachciało nam się poznać jakieś nowe zakątki Polski i tak wyszło, że nie miałam żadnych namiarów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”