Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

Przepiękne kwiaty pokazujesz, Róże i lilie cudooooo....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,fajne to ciurkadeło.Ja myslałam o identycznym w kamieniach przy tarasie,ale jeszcze nie teraz.Pisałas cos o płynie do naczyn na mszycę,w jakich proporcjach,bo u mnie w tym roku jest plaga,juz 3 opakowania srodków chemicznych zuzyłam i nadal jest.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Magdalena witam bardzo serdecznie w moim ogrodzie :wit Dziękuję za uznanie i zapraszam :)

Małgosiu powiem Ci, że ja wlewam z butelki z płynem na oko - tak chlup - do pełnej szklanki z wodą i zanurzam w tym łapkę i przemywam obsiądnięte przez mszycę miejsca :) Nie wracają ;:173 Ale u mnie nie było za dużo na roślinach. Dwa dni temu zauważyłam na glicynii i tam muszę już spryskać. Zdecydowanie.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Cudne, cudne, cudne :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Ciurkadełko rewelacyjne. Fajny akcent w ogrodzie. Ja kiedyś też chciałam mieć jakąś kaskadkę wodną, która będzie szumieć wieczorową porą, ale jakoś nie wyszło ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w dość pochmurny deszczowy dzionek :D Wiem, że Ci co mają urlop tęsknią za słońcem, ale ja jestem szczęśliwa , bo mi się samo podlewa :lol:

Mariolko :oops: Miód na moje serce, że Ci się podoba ;:173 Lilie zaaplikowałam ogrodowi pierwszy raz i mimo, że kilka jest pięknych to nie jestem pewna czy w dobrych miejscach je wsadziłam i w ogóle....W tym roku przystopowałam z roślinami i bardzo się cieszę z moich decyzji. Teraz zamiast dosadzać, będę wywalać :lol: zakątek iglasty muszę bezwzględnie oczyścić i sprawić, żeby był przejrzysty. Zamierzam wysypać go kamykami żeby go delikatnie wyróżnić ;:173 Lubię busz, ale kontrolowany :lol:

Celino Borowina Witam Cię bardzo serdecznie :wit Z ciurkadełkiem malutkim nie ma zbytniego problemu, z większym owszem, bo do tego niezbędny jest fachowiec ;:108 Ciesze się, że do mnie zajrzałaś ;:204 Byłam już pozwiedzać twój zakątek i wydaje mi się, że na ciurkadełko miejsce masz ;:306 Zdecydowanie :lol:

Jutro się wybieram na giełdę kwiatową zdam relację co widziałam :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Akurat pokazywane lilie bardzo ładnie wyglądają w trawie :D W ogóle z trawami wiele roślin dobrze wygląda, nie mogę jedynie przekonać się do róż. One też dobrze wyglądają, ale jakoś mi nie pasuje :roll:
Wiosną będzie jeszcze jedna rabata trawiasta :D Może tam wetknę lilie? Na pewno liliowce będą pasować.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa z liliami to było tak :
Najpierw zamówienie, a potem za radą heliofitki dziura w ziemi i hop cebula....i tak wyszło heheh. Oj w gorącej wodzie kąpana jestem ;:124
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kasiu, u mnie lilii jest wiele. O dziwo- jedne rozrastają się w coraz wększe kępy, inne zanikają i jest ich coraz mniej. Generalnie jednak uważam, że dodają sporo uroku ogrodom :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Kasiu miejsce by się zapewne znalazło ;:306 gdzieś bym upchnęła ciurkadełko :;230 ale jakoś jeszcze nie dojrzałam do tego gdzie i czy w ogóle. W każdym razie jak się napatrzę na Twoje to kto wie czy kiedyś nie zrealizuję tego pomysłu. Twoje jednak podoba mi się bardzo, fantastycznie komponuje się z całością.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolko, to tych cebul nie wykopuje się na jesieni? Jeszcze nie zgłębiłam tego tematu ;:131 Nie wątpliwie cudnie pachną, ale jakie gdzie jakie odmiany zasadziłam to nie wiem.... ;:124

Celinko, dziękuję ;:173 ;:173 Ja początkowo też nie myślałam o wodzie plumkającej, ale właśnie jak się napatrzyłam to dojrzałam ;:306

Dzisiaj gdyby nie wy...i FO to zeszłabym z nudów...na południu leje cały dzień, ale jutro choćby padało lecę na ogródek rodziców i koniec :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoje lilie sadziłam ze znacznikami. Tylko tradycyjnie nie wzięłam pod uwagę tego, że koty mają nóżki do biegania i przewracają znaczniki :? Już nie wszystkie są podpisane :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też zakupiłam znaczniki ;:173 ;:173 tylko zaraz po zakupie gdzieś je wsadziłam ;:306
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Piękne róże :D . Przyznam, że ja również ubolewam nad tym, że nie są samoobsługowe :? . U mnie stoją przekwitłe kwiatostany, nawet nie mam ich kiedy przyciąć :| . I mocno łapią czarną plamistość.

Widzę, że u Ciebie wspaniale kwitną także lilie ;:138 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu Golden Celebration zjawiskowa ..... uwielbiam róże w tym odcieniu :D i ten cudny układ płateczków ..... ;:oj
Lilie prześliczne, moje ukochane kwiaty, mogę je podziwiać bez końca, każda mi sie podoba i każdą chciałabym mieć u siebie.....ale na to nie ma szans ;:145 Twoje w trawie wyglądają przepięknie....
Widziałam, ze wcześniej zadałaś pytanie o wykopywanie cebul..... nie trzeba tego robić one wspaniale zimują i z roku na rok są coraz większe, dorodniejsze, bardziej ukwiecone i piękne :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”