Jasiu!
Dziękuję. Ja jakoś lubię tez trójsklepkę. Kwiaty są godne zainteresowania tylko w zbliżeniu, albo w dużej ilości. U mnie rośnie bezproblemowo i ładnie rozrasta się.
Anabuko1!
Miło mi, że zaglądnęłaś. Szałwia muszkatołowa jest rośliną dwuletnią (choć nie do końca)się sieje, więc jeśli raz wprowadzisz ja do ogrodu zagości w nim na dłużej.
Leszczyna!
Nasion ja specjalnie nie zbieram, bo zawsze przegapiam ten moment, ale spróbuję. Natomiast ona sama sie wysiewa i liczę, że siewki będą.
Marysiu!
Bo pewnie masz tę szlachetniejszą odmianę, być może Royal Purple. Ona nie chce rozmnażać się wegetatywnie i nie tworzy nasienników. Royal Purple też rośnie u mnie i mam porównanie.
Aniu!
Koniczynkę posadziłąm na razie w doniczkach, bo mam niewyplewiony ogród. A goryczka też tak jak przyszła, tak została, bo stwierdziłam, że i tak padnie. Po kwitnieniu gdzieś upcham, ale nie przyzwyczajam się do niej.
Tereniu!
Epimedium rośnie na półcienistej rabacie. Słońce ma tak do około 12-tej.
I znowu kilka moich różnych ogrodowych
Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' - konwalnik
Geranium 'Slpish Splash' ładnie wygląda tylko w zbliżeniu. Zawiodłam się na tej roślinie.
Asclepias tuberosa - trojeść bulwiasta
Miniaturowa Hosta 'Pandora's Box'
Heliopsis helianthoides 'Loraine Sunshine'
Cotinus coggygria - perukowiec podolski
Hydrangea macrophylla_hortensja ogrodowa
Hydrangea serrata 'Blue Bird', niestety nie jest niebieska mimo moich, być może mało konsekwentnych zabiegów
Nie wiem, dlaczego zachciało się jej kwitnąć, przecież dopiero lipiec.
Chryzantema
Echinacea 'Marmalade' na początku kwitnienia, mam nadzieję, że "wyładnieje"
Echinacea 'Irresistible'
Coreopsis grandiflora 'Calypso'
koniczynki