Mój ogród przy lesie cz.9
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród przy lesie cz.9
Witaj Tajeczko. Napatrzyłam się na przepiękne kępy kwiatów, szczególnie podziwiam rozrośnięte liliowce bo je lubię i czekam aż moje się też rozrosną. Zauważyłam chabra wielkogłówkowego, ja mam go u siebie od roku i pięknie się rozrósł, kwitnie, ale każda łodyga,której kwiat przekwitł usycha, czy to normalne, czy coś złego dzieje się z tą rośliną?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Tajko, do bardzo długo. Kiedyś i ja będę tak mieć.
Gratuluję.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu witaj.
Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
Nie mam pojęcia, co może się dziać z Twoim chabrem. Czasami, jak jest sucho, to potrafią im liście od dołu zasychać, ale łodyga, to raczej nie. Moim zdaniem przytnij, skoro już i tak przekwitły, a część podziemna się zachowa i na drugi rok wyrośnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Weroniko z pewnością będziesz tak miała o wiele wcześniej, gdyż teraz jest tak duży wybór roślin, że tylko sadzić.
Dziękuję za gratulację,
ale jest wiele piękniejszych ogrodów od mojego. 

Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.

Nie mam pojęcia, co może się dziać z Twoim chabrem. Czasami, jak jest sucho, to potrafią im liście od dołu zasychać, ale łodyga, to raczej nie. Moim zdaniem przytnij, skoro już i tak przekwitły, a część podziemna się zachowa i na drugi rok wyrośnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Weroniko z pewnością będziesz tak miała o wiele wcześniej, gdyż teraz jest tak duży wybór roślin, że tylko sadzić.

Dziękuję za gratulację,

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Tajeczko, dziękuję za radę, może rzeczywiście ma za sucho. Jutro powycinam zasuszone łodygi.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Tereniu olbrzymie kępy liliowców, studnia i świerk super fotka
Lilie i cała gama kolorów róż przyprawia o zawrót głowy, lubię spacerować po Twoim ogrodzie z duszą, ciągle się coś w każdym kątku dzieje, cały czas ogród żyje

Lilie i cała gama kolorów róż przyprawia o zawrót głowy, lubię spacerować po Twoim ogrodzie z duszą, ciągle się coś w każdym kątku dzieje, cały czas ogród żyje

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Tajka
Ewuniu cieszę się, że mogłam Ci coś zasugerować.
Marysiu witaj .
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa . Studnia, to wypociny mojego M .
Obudował starą cembrowinę, on lubi takie robótki .
Chociaż napracujemy się w tych naszych ogrodach, ale bez ogrodu nie wyobrażam sobie już teraz życia, sądzę, że Ty tak samo uważasz?
Wstawiam obiecane fotki moich prezentów ogrodniczych, tak bez okazji je otrzymałam .

Ciekawe, czy malwa na drugi rok zakwitnie? a może się wysieje jako pełna, czy to możliwe?

Budleja Dawida Adonis Blue Adokeep, trochę zagłodzona w tej doniczce, ale z pewnością w ogrodzie odżyje.
Tak cudownie pachnie, że pomimo otwartego okna, głowa boli od zapachu. Kolor ma ciemniejszy zdecydowanie, aparat rozświetlił .

Marysiu witaj .

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa . Studnia, to wypociny mojego M .

Chociaż napracujemy się w tych naszych ogrodach, ale bez ogrodu nie wyobrażam sobie już teraz życia, sądzę, że Ty tak samo uważasz?

Wstawiam obiecane fotki moich prezentów ogrodniczych, tak bez okazji je otrzymałam .

Ciekawe, czy malwa na drugi rok zakwitnie? a może się wysieje jako pełna, czy to możliwe?

Budleja Dawida Adonis Blue Adokeep, trochę zagłodzona w tej doniczce, ale z pewnością w ogrodzie odżyje.
Tak cudownie pachnie, że pomimo otwartego okna, głowa boli od zapachu. Kolor ma ciemniejszy zdecydowanie, aparat rozświetlił .

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Tereniu, jaka wspaniała malwa, nie pomyślałam, że można w ten sposób kupić ten kwiat.
Ciekawe czy zawiąże nasiona? Jak pszczółki nad nią popracują to pewnie tak, ale czy wysiana powtórzy cechy matki, naprawdę wspaniała.Nigdy takiej nie widziałam.
Budleja też o ciekawym kolorze, już sobie wyobrażam jak będzie wyglądać jak zaspokoi głód
Ciekawe czy zawiąże nasiona? Jak pszczółki nad nią popracują to pewnie tak, ale czy wysiana powtórzy cechy matki, naprawdę wspaniała.Nigdy takiej nie widziałam.
Budleja też o ciekawym kolorze, już sobie wyobrażam jak będzie wyglądać jak zaspokoi głód

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ciekawa jestem tej budlei. Moje maja zapach, motylom się bardzo podobają, ale mnie
Co do malw ostatnio na ryneczku moja koleżanka taką właśnie kupiła. Zwróciłam na nią uwagę, bo ma zupełnie inne liście od tych tradycyjnych.

Co do malw ostatnio na ryneczku moja koleżanka taką właśnie kupiła. Zwróciłam na nią uwagę, bo ma zupełnie inne liście od tych tradycyjnych.
- Tajka
Zosiu cieszę się, że podobała Ci się moja malwa, gdyż Twoje pełne są naprawdę wspaniałe.
Wprawdzie ostatnio mało jeżdżę po sklepach ogrodniczych, ale kwitnącej malwy w doniczce także nie widziałam.
A jeszcze dodam, że listki tej budlei pod spodem mają biały kutner.
Iguniu cieszę się, że Ci się podobały.
Aniu zapach budlei może jest trochę mdły, ale mi się podoba, tylko w mieszkaniu trudno z nią wytrzymać.
Ale Ty jesteś spostrzegawcza.
Dopiero na to zwróciłam uwagę, że rzeczywiście ma inne liście od pozostałych, takie powcinane.
Kochani miłego weekendu Wam życzę.
Deszczu dla potrzebujących, pogody dla znudzonych już deszczem.
Ja chciałabym pogodę i słońce .

Watykan

Dorthmund

Rosarium Uetersen

parkowa Grand Hotel

Heandel

Błękitny Anioł

Jacmanii

The Fairy

Lilia NN
Wprawdzie ostatnio mało jeżdżę po sklepach ogrodniczych, ale kwitnącej malwy w doniczce także nie widziałam.
A jeszcze dodam, że listki tej budlei pod spodem mają biały kutner.

Iguniu cieszę się, że Ci się podobały.

Aniu zapach budlei może jest trochę mdły, ale mi się podoba, tylko w mieszkaniu trudno z nią wytrzymać.

Ale Ty jesteś spostrzegawcza.

Dopiero na to zwróciłam uwagę, że rzeczywiście ma inne liście od pozostałych, takie powcinane.

Kochani miłego weekendu Wam życzę.

Deszczu dla potrzebujących, pogody dla znudzonych już deszczem.
Ja chciałabym pogodę i słońce .

Watykan

Dorthmund

Rosarium Uetersen

parkowa Grand Hotel

Heandel

Błękitny Anioł

Jacmanii

The Fairy

Lilia NN
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tajeczko
Piekne lilia,ja tez mam większośc NN
Prezenciki fajniutkie,śliczna postrzępiona malwa,jeszcze takiej nie widziałam,i taka niebieska budleja

Piekne lilia,ja tez mam większośc NN

Prezenciki fajniutkie,śliczna postrzępiona malwa,jeszcze takiej nie widziałam,i taka niebieska budleja

Tajeczko, jakie piękne roślinki! Doniczkowe wspaniałe, oby Ci rosły i mnożyły się na pożytek całego FO! 
A w ogrodzie masz przepych kwiatów, te róże aż biją po oczach kolorami.

A w ogrodzie masz przepych kwiatów, te róże aż biją po oczach kolorami.

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Tajka u mnie pada deszcz a i weekend nie zapowiada się lepiej więc zgodnie z obietnicą zaczynam wydeptywać trawniki których już rzeczywiście nie wiele Ci zostało do koszenia . Właśnie zatrzymałem się przy ciekawych ,kwitnących liliowcach których już pokazną kolekcje zgromadziłaś, liliowce moje M właśnie dopiero teraz zaczynają kwitnienie.
Pozdrawiam Zenek
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tajeczko widzę upragnioną przez Ciebie pełną malwę a taka budleję pierwszy raz widzę, ja polowałam na żółtą ale zrezygnowałam bo podobno tylko na zdjęciach tak pięknie wygląda.
Miłego pobytu na działce.
Miłego pobytu na działce.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Piękna ta malwa.
Dzięki Twoim prezentom wiem co mam.
Zastanawiałam się co ja mam za krzew....właśnie zaczyna kwitnąć tzn ma pączki. Juz wiem to budleja.... kupuje a potem nie pamiętam co 
Dzięki Twoim prezentom wiem co mam.