Zaglądam codziennie i zaglądać będę zawsze jak lulam małą do snu to przeglądam Twój ogród by nacieszyć oczy trochę się pozłościć, że mój to jeszcze dużo mu brak by było tak pięknie kolorowo a ostatnio to nawet brak czasu na pielenie bo mała zaczyna chodzić wiec biegamy tylko po ogrodzie i zrywamy kwiatki zamiast chwastów
-- 9 lip 2013, o 18:32 --
A co do róży to moja miała być właśnie różowa ale pąki małe kwiaty takie jakieś mizerne po jednym co jakiś czas może się jeszcze rozkręci
Maryniu jaka piękna ta niebieska hortensja.
Cudne odmiany jeżówek.
Liliowce uwielbiam, tylko te kwiaty codziennie więdną i jak pojadę na działkę po tygodniowej nieobecności, to wiesz, ile mam skubania?
Miłego dnia.
Pełno słońca Teraz marudzę, że upał, a zimą będę płakać, że zimno i światła brak
Wczoraj zaczęłam pielić zarośniętą rabatę-nie tylko powój się rozbestwił, ale i pojawił się pasożyt-kanianka polna Jak już zaczęłam wyrywać, tak i wyrwałam Słoneczniczek szorstki, który akurat miał zamiar zakwitnąć Zezłościłam się okropnie na własne gapiostwo i w ogóle zniechęciłam do wszystkiego.
slimak900- serdeczne dzięki za kibicowanie mojemu wątkowi Ja działam w moim ogródku przeszło 30 lat ...nie od razu Kraków zbudowano..mówi się! Jak malutka zaczyna chodzić i już zrywa kwiatuszki to następnym etapem będzie podlewanie ...pamiętam ,że moje małe wnuczki to uwielbiały a potem były babki z piasku w piaskownicy zrobionej na działce ... A dziś to już pannice...i podlewanie to przymusowe zajęcie... Czas szybko leci... A róża z pewnością się dopiero rozkręca ..trzeba jej dać trochę czasu ! Miłego biegania w ogródku ! A tak w ogóle to jak masz na imię i dlaczego nie zakładasz wątku ??? Miło Cię gościć! Tajko- jeżówki jakoś powoli się rozkręcają i jeszcze nie wszystkie kwitną..a obrywania przekwitłych pąków liliowcom - nie cierpię... Miałam przez lata 2 olbrzymie kilkunastoletnie liliowce i z tego powodu rozdałam je w kawałkach sobie zostawiając też niewielkie kępy więc tego obrywania nie mam dużo bo liliowce mam raczej niewielkie... ale obfitego kwitnienia nie mam i muszę pilnować kwitnień nowych liliowców bo mogę nie zdążyć nawet kwiatka zobaczyć..bo to kwiaty jednego dnia!
Mix ogrodowy - CD
NA MIŁY DZIEŃ MOIM GOŚCIOM
Ewciu - nie zniechęcaj się ! U mnie dziś 30 st. a robotę zaplanowałam nie tylko w cieniku...
CDN...
U mnie raczej będzie chłodniej Zajmę się chyba wyłącznie zbieractwem Mam trochę groszku i porzeczek, trzeba agrest oberwać i przerobić-żadnego pielenia
Lilia na drugim zdjęciu
Ewciu ,Aniu - miło,że jesteście u mnie częstymi Gośćmi i obdarowujecie mnie miłym słowem Mariasen - miło,że zawitałaś do mnie ! Kolorowo w ogródku - ma być! bo tak lubię!!! A hortensja taka jest z natury ...żadnego farbowania nie stosuję.
Róża o pojedynczych płatkach taka jaskrawa, że aż podskoczyłam na krześle Śliczna Wiem, gdzie by mi pasowała, żeby z daleka było ją widać.
Na swoje lilie sadzone wiosną ciągle czekam. Zresztą jaką wiosną-pod koniec kwietnia Kiedy ziemia rozmarzła i lekko obeschła
Ewciu ,Iwonko - za odwiedziny! Róże o pojedynczych płatkach coraz bardziej lubię ...chyba przesyt tymi napakowanymi widokami róż A te są takie subtelne ...no rzecz gustu ...
Od wczoraj byle jaka pogoda , deszczowo , choć opadów wiele nie było , zimnica...
Ogrodowy MIX...
rosenfee
nostalgia
fairy dance
pierwsze kwitnienie - miał być czerwony..pierwszy kwiatuszek był fioletowy w słońcu blednie - pójdzie do cienia a tam podobny już rośnie od lat...
Twoja najnowsza z B. jest piękna, ale ja takiej nie mam Moje są znacznie jaśniejsze.
Pokazujesz tak wiele, że nie wiadomo, co chwalić. Może tym razem zestaw tawułkowy?
Marysiu, faktycznie kolorów w Twoim ogrodzie nie brakuje - jest ich cała masa, a każdy na swój sposób piękny...
Powiedz proszę, jak długo kwitną ostróżki? Bo noszę się od dłuższego czasu z zamiarem zaproszenia ich do swojego ogrodu, a wciąż niewiele o nich wiem...
Pozdrawiam piątkowo!