moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Madziu, czytaj, ulepszaj, planuj :D Dziękuje za wizytę, niestety przerwaną durnym zebraniem :oops: Za co ogromnie przepraszam :? Odezwał się do mnie mój ogrodnik i jestem z nim umówiona w przyszłym tygodniu, jeśli chcesz możesz się podłączyć :lol: Pashminek już ci ogromnie zazdroszczę i żałuję, że się nie podłączyłam do zamówienia...Ale co nagle to po diable, jak wiadomo ;:108 Miłego dzionka życzę i pamiętaj o mnie jak do Słomczyna będziesz się wybierać ;:173 ;:65
:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu cóż cóż to za pięknota ta laurencja??? możesz coś o niej napisać???
Przepięknie zaaranżowany zakątek z różyczkami..... Takie dekoracyjne elementy wprowadzają bajeczny klimat, a Ty wspaniale potrafisz to wykorzystać w kompozycjach ;:138
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja właśnie się szykuję na kolejne zakupy u Królika :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Dorotko, to życzę powodzenia :wink: Ja zamiast wymarzonych Landini mam 20 sztuk wściekłego pomarańczu :evil: Mam nadzieję, że będziesz mieć więcej szczęścia, bo cebule duże i ładne.

Magduś, ale piękne te Pashminy - bajka ! :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Super, że chcesz wprowadzić do siebie sumaka ;:108 To wyjątkowe drzewa, ich kształt kojarzy mi się z... afrykańskimi klimatami ;:306 No i chyba przede wszystkim są nie do zdarcia. Na osiedlu, gdzie mieszkałam, było ich naprawdę bardzo dużo, ale ewenementem była dorosła sztuka, która wyrosła z odrostu pod samym murem bloku, praktycznie między nim a opaską z płyt betonowych :shock: Uwielbiałam ich jesienne barwy i "szyszki" zdobiące drzewa całą zimę ;:173 Chętnie widziałabym go u siebie, tylko skąd go wziąć (w żadnej szkółce go nie spotkałam). Będę z zaciekawieniem obserwować, jak tworzy się nowa rabata ;:180

Edit: znalazłam zdjęcia tego sumaka wyrastającego przy samym murze :) To ten po lewej stronie na 1 fotce. Wieczorem zmienię zdjęcia w linki, żeby nie zaśmiecać Ci wątku ;:108 (jakość iście komórkowa :D)

Obrazek

http://img842.imageshack.us/img842/6417/mce5.jpg
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu czy ogrodnik już był? Chętnie bym się podłączyła. O Słomczynie będę pamiętać ;:333
Aga laurencja podpatrzona u Robaczka, Kasia zawsze ma w donicach te kwiatuszki i bardzo mi się spodobały. Nigdzie nie mogłam ich kupić, ale pewnego pięknego dnia na giełdzie stał cały stół zastawiony niebieskimi kwiatuszkami ;:170 Generalnie bezproblemowa roślinka, lubi słonko i trzeba pamiętać żeby miała wilgotno
Dorciu właśnie też obmyślam plan zakupów jesiennych :heja Zamówienie jednak złożę w sierpniu...o ile wytrzymam ;:224
Mufko pomyłki się zdarzają. Właśnie obserwuję róże zakupione niedawno. Kupiłam m.in Petticoat i powinna być kremowa, jedna na pewno jest ok, a reszta pączkuje na różowo, mam nadzieję, że to tylko znana różana zmyłka i kwiaty będą kremowe
Milenko mnie sumak podoba się w każdej postaci, nawet jak jest łysy ma swój wdzięk. Koło mnie też ich sporo rośnie i każdy jest inny. Swoje drzewko kupowałam na all, bo w szkółkach faktycznie nie ma ;:185 Zdjęcia możesz zostawić-u mnie tylko jakość komórkowa ;:306

Dzisiaj ma padać deszczyk, w sumie ze 2 dni by się przydały deszczowe (bez przesady oczywiście), roślinki napiłyby się bardziej wartościowej wody niż kranówa, od razu inaczej rosną i lepiej się wybarwiają
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, pracuś pozdrawia pracusia :wit Ja przynajmniej mam urlop w planach...a co u Ciebie? Rabata przy sumaku się tworzy?????
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madzia, Ty to nigdy nie spoczniesz... ledwo zakończyłaś zakupy wiosenne, już planujesz jesienne ;:306
Pashminki cudne ;:167 Też się nie mogłam doczekać :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rabata przy sumaku się tworzy?????
bardzo intensywnie w mojej głowie Jolu :;230 Nie mam czasu cholerka. Młoda wcześniej wróciła, bo się na obozie rozchorowała, ale zamiast coraz lepiej to było coraz gorzej, więc leżała w łóżku i się wkurzała. M na antybityku z zapaleniem oskrzeli, aaaa...szkoda gadać. O urlopie nawet nie myślę, bo wiecznie coś ;:145
Gosiu no coś trzeba robić ;:306
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Madziu widzę, że planujesz nową rabatkę ;:224 Będzie cudna, a kamienna ścieżka na pewno zwali nas z nóg :wink:
Dziękuje za zdjęcia całości, cudnie u Ciebie ;:215 A Twój leżaczek bije wszystkie ;:333
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Madziu czytam o nowych planach i już mi się podobają, stworzysz świetne miejsce do wypoczynku a do tego ten sumak w kolorach jesieni to dopiero będzie widowisko. Super nowe nabytki różane ;:215 , przyznam ci się że ja tez szukam miejsca na nowe róże nawet kosztem pozbycia się niektórych roślin np. pięciornika żółtego który u mnie kiepsko rośnie i słabo kwitnie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny pochmurny dzień, jednak nie rozpaczam z tego powodu. Małe orzeźwienie dla roślinek się przyda. Dzięki wodzie z nieba wszystko ruszyło z kopyta ;:333 Jedynie u mnie jak zawsze przy takiej pogodzie problemy z ospałością, głowa opada, kawa nie pomaga, a rabotać trzeba :D. Prace z rabatką przesuną się chyba na sierpień, bo jutro jadę do parku dinozaurów (jeśli pogoda pozwoli), a w następnym tygodniu planuję z Młodą wyjazd do naszego ukochanego Paryża-Starsza woli się spotkać ze swoją miłością ;:306 Muszę poszperać dzisiaj za biletami :roll:
Madziu huśtawa kusi, ale w upalne dni nie da rady tam wysiedzieć, bo cały czas świeci słonko. Liczę, że sumak w niedługim czasie rozwiąże ten problem i zacieni nieco ten zakątek ;:333 Dzisiaj prawdopodobnie będę już szczęśliwą posiadaczką nowego sprzętu foto, więc postaram się częściej robić zdjęcia z szerszej perspektywy. Telefonem, wiadomo są marnej jakości :oops:
Aniu mój pięciornik zaliczył kosz, bo rozmiary miał potężne, za to kwiat tylko 1 szt ;:124 Na jego miejscu wdzięczy się pięknie hortensja Anabell ;:167 Jestem pewna, że na róże znajdziesz miejsce ;:224 Ja myślałam, że już nie mam, a tu proszę... ;:306

Kilka ujęć

Najbardziej ukwiecony u mnie powojnik Jackmanii

Obrazek

Jan Paweł II urósł dosyć mocno, ale cieszy tylko 1 kwiatem ;:145
Obrazek
Obrazek

Pierwsza lilia w tym roku
Obrazek

Liliowce
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aspirin Rose z powojnikiem X-aromatica
Obrazek
Pomponella
Obrazek
Róża NN z hortensją Anabell
Obrazek
Double Delight
Obrazek
Guajard z przekwitniętym kwiatem
Obrazek
Posadziłam i wyrasta
Obrazek
Moje własne ;:167
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Na tyłach rozwar
Obrazek

A jednak pomyłka jedna z trzech, miała być Petticoat
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Magda! Pozdrawiam piątkowo... orzeźwienie faktycznie się przyda - ostatnio były istne tropiki...
Dobrze, że zainwestowałaś w powojniki, bo naprawdę doskonale czują się w Twoim ogrodzie... u mnie jakieś marne co roku.
Udanej wyprawy do Paryża!
Buziaki,
A
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Posadziłam i wyrasta