Małgosiu, kolor jest przecudny. Już wiem, że Summer Song będzie królową mojej nowej rabaty różanej. Przyciąga wzrok bez względu na to gdzie jestem i co chcę sfotografować - i tak zawsze cała uwaga skupia się na niej
Ewuniu, dziękuję za radę! Ty znasz wszystkie róże!!!

Strasznie mi Ciebie brakuje na forum
Zakwitła mi dzisiaj Rapsody in Blue, o której kiedyś rozmawiałyśmy

Piękny ma kolorek. Posadziłam ją na mojej nowej rabacie różanej, w części pomarańczowo-czerwonej. Mam nadzieję, że będzie miłym dla oka akcentem.
Dorotko, dziękuję za troskę. Nadal coś mnie kręci ale... trzeba się ruszać

Różyczka niestety ma główki na dół ale kolor niesamowity. Tak jak już mówiłam, nie mogę się na nią napatrzeć
A to widok ogólny na moją nową rabatę różaną. Umęczyłam się nad nią do tego stopnia, że dzisiaj boli mnie od niej brzuch. Wszystko by było w porządku gdyby nie to, że na mojej działce jest masę kamieni. W wielu miejscach gdzie kopałam dołki pod rośliny musiałam najpierw wykopać kamień, który oczywiście musiał dokładnie w tym miejscu się pojawić! Dwa kamole były tak wielkie, że musiałam prosić męża - leżą z tyłu za rabatą, są za ciężkie żeby je przenosić!
Niestety przez kolejny kamień nie mogę skończyć tej rabaty! Pojawił się w miejscu w którym chciałam posadzić jaśminowca. Nie dam sobie z nim rady sama bo ma mniej więcej pół metra szerokości więc muszę poczekać na męża.
Pośrodku rabaty planuję postawić ławeczkę, aby móc czytać książki w pięknym i pachnącym otoczeniu. Najbliżej ławki sadziłam najbardziej pachnące odmiany róż: Westerland, Comte de Chambord. Czyli takie, których zapach unosi się w powietrzu.
Jeżeli ktoś zna takie odmiany róż, których zapach jest wyczuwalny na odległość to będę wdzięczna za podanie ich nazwy.
Za ławeczką planowałam posadzić jeszcze jaśminowca ale... w ziemi siedzi ogromny głaz więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jedna część rabaty jest w kolorystyce pomarańcz-czerwień
Druga część rabaty jest zdecydowanie różowa. Posadziłam na niej róże w różnych odcieniach różu.
Może będzie ładnie

Zobaczymy za rok