Marzenko, moje cleome są dość wysokie, co prawda nie mierzyłam ich, ale mają sporo ponad metr, mam je po raz pierwszy i z tego, co wiem są to kwiaty jednoroczne, czyli trzeba zebrać nasiona i za rok powtórzyć to samo. Te kwiaty i owszem są bardzo ładne, ale jak mam być szczera, to na zdjęciach wychodzą o wiele ładniejsze niż są w rzeczywistości, spodziewałam się zupełnie innego wrażenia, być może to też kwestia miejsca, moje rosną pomiędzy różami, które mi w tej chwili zasłaniają i najchętniej bym je wykopała, gdybym nie chciała zebrać nasion. Strasznie mnie kusi, chociaż to nie czas na to, żeby w weekend z jedną spróbować i do doniczki, jeśli się uda, to potem następne, zobaczymy.
Zuziu, i cleome i bratki są śliczne, ale ja już chyba dojrzałam do tego momentu, kiedy umiem powiedzieć sama sobie, co chcę, a czego nie, robiąc miejsce kosztem tych mniej jak dla mnie interesujących dla tych, które mieć muszę, tak więc z bratków wyrosłam

Krysiu, świecznicę mam od zeszłego sezonu i prawdę mówiąc nie wiem, kiedy powinna kwitnąć, fajnie, żeby te wakacje dzieciaczki zapamiętały, ale sama chyba wiesz jak mało z takiego okresu się pamięta, chociaż są takie chwile, które pozostają w pamięci na zawsze, więc oby tak było, szkód specjalnie nie ma, ale nawet gdyby się zdarzyły to trudno. Jejku szkoda lewkonii, doprawdy nie wiem, co mogło je zeżreć, u mnie rosną i kwitną jak szalone i wciąż mi ich za mało, to jeden z kwiatów, który na pewno siać będę co roku, z innych rezygnuję np takie astry wysiane wprost do gruntu są o wiele ładniejsze i większe od tych sianych do doniczek.
Ewuś, nie sądziłam, że już w pierwszym roku po posadzeniu będą tak ślicznie kwitły i się rozrastały, jestem wciąż i na okrągło w nich zakochana, mój ogród wygląda teraz dużo ciekawiej niż w zeszłym roku i Ty masz w tym swój udział

Kochani mam zrobionych multum zdjęć, ale nie mam kiedy ich wszystkich pokazać, więc wrzucam dzisiaj troszkę kwitnących tak na szybciutko, niestety większość bez nazw, które postaram się z czasem pouzupełniać, jeśli takowe mam, muszę też pomału pomyśleć o nowej części wątku, do której Was zaproszę jak przygotuję, na razie jednak jeszcze kilka dni tutaj
jedna z pergol na tarasie
Olimpic Palace
Bremer Stadtmusikanten
Chopin
Chippendale
Baron Girod de l?Ain
Queen of Bermuda, wyglądała tak nie pozornie a jest sliczna
Artemis
Heidi Klum
Berolina
Thomas Graham
Summer Song