Ogródek Robaczka cz. 9
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
Robaczku - Kaśku dziękuję za namiar. Pooglądam sobie. jeśli wyrośnie mi coś chociaż w połowie tak cudnego jak u Ciebie to dam każde pieniądze:).
Zdjęcia nieustająco cudowne a na nich nieziemskie widoki. Wiem, że jestem nudna jak flaki z olejem, ale tak jest!
Zdjęcia nieustająco cudowne a na nich nieziemskie widoki. Wiem, że jestem nudna jak flaki z olejem, ale tak jest!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiu, a mogłabyś mi podpowiedzieć różyczkę w kolorze Indigoletty lub ciemniejszy np kolor Heidi Klum, lub nawet fiolet ale o pokroju The Fairy. Małe kwiatki, pełne, obficie kwitnąca i powtarzająca.
Wiem dużo wymagam ale nie mogę czegoś takiego znaleźć. Namierzyłam Degenhard ale to nie koniecznie to.
Ewentualnie taki sam pokrój jak The Fairy ale blado kremowa ew. łososiowa.
Masz jakiś pomysł?
Wiem dużo wymagam ale nie mogę czegoś takiego znaleźć. Namierzyłam Degenhard ale to nie koniecznie to.
Ewentualnie taki sam pokrój jak The Fairy ale blado kremowa ew. łososiowa.
Masz jakiś pomysł?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu już mi głupio tak za każdym razem piać z zachwytu nad Twoimi zdjęciami..... no ale nie umiem inaczej
...... po prostu rozpływam się w zachwytach...... a to pierwsze na poprzedniej stronie.... no cudo po prostu..... 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry!
Pogoda nam się popsuła..dzisiaj od rana zachmurzone niebo i tylko 16 stopni
Deszcz by się przydał, ale czemu tak zimno..
Nemezjo, serdecznie polecam! Moje róże w większości są zeszłoroczne, kupowane właśnie tam
Za komplementy dziękuję, nigdy się nie znudzą ;-))
Julek, Bailando mnie jakoś nie zachwyca dotychczas..wydawało mi się, że kwitnienie będzie bardziej obfite...ale to ich pierwszy sezon, więc nie wymagam cudów.
April, ciesze się, że spacer Cię zainspirował! Jaką różę masz na pniu? Będziesz musiała zadbać o zabezpieczenie jej zimą, ale kompozycja na pewno będzie ciekawa..zdradzisz szczegóły?
Majka, Ewa na pewno miała van Goethe, zapytaj ja, może jeszcze ostały się jakieś ładne sadzoneczki
Jagi, oczopląs gwarantowany
Bardzo dziękuję za poetycki komplement odnośnie moich róż...
Aniu Czar_na, dziękuję! Bardzo miło mi to czytać, choć klimat ogrodu do w dużej mierze udane zdjęcia..
Lulka, nie porównuje mojego ogrodu do kolekcji róż w Rosarium to byłoby to śmieszne, inna liga..
Ale miło mi ogromnie, że podoba Wam się w moich domowych pieleszach
Sweety, dzięki! ps.To nie koper tylko czosnek ozdobny ;-))
Monia, Bailando się mocno wybarwiło od słońca, może też być kwestia światła późnym popołudniem..Moje Pomponelki są w większości pierwszy sezon, a ta największa jest u mnie od jesieni 2011r. To jedna z moich najlepszych róż, bardzo szybko rośnie, obficie kwitnie i nie choruje. W sumie mam 6 krzaczków. Joie de Vivre to inaczej Garden of Roses. Kupiłam ją jesienią z gołym korzeniem u Harknessa. Dopiero zaczyna kwitnąć i jest jeszcze malutka, ale zrobię jej dodatkowe zdjęcia
Ewa, Purpurea Plena El. mam od wiosny, bardzo szybko rośnie i kwiatuszki ma przecudne!
Marysiu-Mufko, bardzo dziękuję za przesympatyczny wpis
Constancjo, takie słowa to miód na moje serce i największa zachęta do prac w ogrodzie, dziękuję!
Milenko, mam nadzieję, ze Twój wyjazd dojdzie do skutku, warto! Pomponella to wspaniała, zdrowa róża, zestaw obowiązkowy w każdym ogrodzie
Miłego dnia kochani

r

Pogoda nam się popsuła..dzisiaj od rana zachmurzone niebo i tylko 16 stopni

Nemezjo, serdecznie polecam! Moje róże w większości są zeszłoroczne, kupowane właśnie tam

Julek, Bailando mnie jakoś nie zachwyca dotychczas..wydawało mi się, że kwitnienie będzie bardziej obfite...ale to ich pierwszy sezon, więc nie wymagam cudów.
April, ciesze się, że spacer Cię zainspirował! Jaką różę masz na pniu? Będziesz musiała zadbać o zabezpieczenie jej zimą, ale kompozycja na pewno będzie ciekawa..zdradzisz szczegóły?

Majka, Ewa na pewno miała van Goethe, zapytaj ja, może jeszcze ostały się jakieś ładne sadzoneczki

Jagi, oczopląs gwarantowany

Aniu Czar_na, dziękuję! Bardzo miło mi to czytać, choć klimat ogrodu do w dużej mierze udane zdjęcia..

Lulka, nie porównuje mojego ogrodu do kolekcji róż w Rosarium to byłoby to śmieszne, inna liga..

Sweety, dzięki! ps.To nie koper tylko czosnek ozdobny ;-))
Monia, Bailando się mocno wybarwiło od słońca, może też być kwestia światła późnym popołudniem..Moje Pomponelki są w większości pierwszy sezon, a ta największa jest u mnie od jesieni 2011r. To jedna z moich najlepszych róż, bardzo szybko rośnie, obficie kwitnie i nie choruje. W sumie mam 6 krzaczków. Joie de Vivre to inaczej Garden of Roses. Kupiłam ją jesienią z gołym korzeniem u Harknessa. Dopiero zaczyna kwitnąć i jest jeszcze malutka, ale zrobię jej dodatkowe zdjęcia

Ewa, Purpurea Plena El. mam od wiosny, bardzo szybko rośnie i kwiatuszki ma przecudne!
Marysiu-Mufko, bardzo dziękuję za przesympatyczny wpis

Constancjo, takie słowa to miód na moje serce i największa zachęta do prac w ogrodzie, dziękuję!

Milenko, mam nadzieję, ze Twój wyjazd dojdzie do skutku, warto! Pomponella to wspaniała, zdrowa róża, zestaw obowiązkowy w każdym ogrodzie

Miłego dnia kochani

r

Kasiu, rewelacyjnie prezentują się te Twoje rabaty... widzę, że nie będzie żadnej przerwy pomiędzy pierwszym a drugim kwitnieniem - róże się wzajemnie uzupełnią. Efekt uzyskałaś fantastyczny, a może i jedyny w swoim rodzaju jeśli chodzi o polskie amatorskie uprawy róż... coś pięknego!
Pozdrawiam z kubkiem kawy
Pozdrawiam z kubkiem kawy

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
April, róża o pokroju The Fairy w kolorze ciemniejszego różu, niemal amarantowego to np. Heidetraum, która u mnie jest na trzeciej fali przy ścieżce. W kolorze Indigoletty takich róż nie znam..prędzej białe czy kremowe - np. Swanny, White Fairy...ewentualnie piżmowe róże Lensa - np. Balerina albo Heavenly Pink
popatrzę jeszcze w książkach i napiszę u Ciebie

Agness, bardzo dziękuję! Od takich słów serce rośnie
Aguś, witaj kochana! Jak samopoczucie? dziękuję za przesympatyczny komplement, choć przerwę w kwitnieniu już widać..zdjęcia są z początku tygodnia. Mam nadzieję jednak, że będzie co podziwiać cały sezon, zaraz się zaczną hortensje
Miłego dnia! u mnie właśnie zaczyna się burza... 
Na różowo

Agness, bardzo dziękuję! Od takich słów serce rośnie

Aguś, witaj kochana! Jak samopoczucie? dziękuję za przesympatyczny komplement, choć przerwę w kwitnieniu już widać..zdjęcia są z początku tygodnia. Mam nadzieję jednak, że będzie co podziwiać cały sezon, zaraz się zaczną hortensje

Na różowo

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasia cudnie w twoim ogrodzie ....potrzebowałam takich widoków ....u mnie pochmurno i zyje w biegu...a tak bym tam przysiadła u ciebie i nic nie robiła , tam koło tych ptaszków 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22

Kasiu, a co to takie jasne, fioletowe, najniższe rośnie? Poza lobelią i lawendą. Jakaś macierzanka?
Będę Ci wdzięczna za pomoc. To do róży na pieńku, mam tylko napis Stammrose. Jest różowa w typie The Fairy, ciemniejsza, przekwitając blednie. Chcę inny kolor niż ona ale o podobnej budowie kwiatu. Choć nie trzymam się kurczowo tego pomysłu. Na liście mam na razie takie pomysły:
Bouquet Parfait
Degenhard
Robin Hood
Neige d/Ete
Partum d/Evita
Lovely Fairy
Aspirin Rose
Chopichon lub Heidi Klum
Może coś dopiszesz lub skomentujesz moje typy. Oczywiście bez pośpiechu, w wolnej chwilce

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Kasiu jak się nie odezwać w takim ogrodzie
Cudnie u Ciebie, zdjęcia róż powalające
zawsze ogladam je z niemym zachwytem 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lubię zaglądać do środka Geoff Hamilton
Twoje róże wydają mi się intensywniejsze w barwie od moich. Choćby wspomniana GH-u mnie bledziutka, podobnie Jubilee Celebration. Pewnie masz lepszą ziemię, to i róże barwniejsze 

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Robaczku miszczu różanego królestwa
uwielbiam zaglądać do Ciebie po cichaczu i patrzeć bez końca na cudowności jakie pokazujesz
rabaty upchane kwieciem i tak skomponowane kolorystycznie że dech zapiera
ach....
pozdrawiam

pozdrawiam

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Kasiu - z przyjemnością wróciłam do Twojego ogrodu ... śmiem twierdzić ,że nie spotkałam dotychczas tak rewelacyjnych różanych zdjęć
a doznania podczas ich oglądania są dla mnie bezcenne!!!!

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Piekne ujęcia Heidietraum. Uważam, ze to wspaniała róża, niedoceniana w naszych ogrodach.
Widoki z niemieckiego Rosarium CUDOWNE
. Najbardziej zazdroszę tych kwitnacych potworów ! Cos pięknego te kwitnące słupy.
W moim klimacie niestety takie widoki to tylko po łagodnej zimie
Widze, ze twoja Jubillee Celebration sztywno trzyma pion, więc jest nadzieja, że i u mojej kwiaty przestaną sie walać po ziemi
Widoki z niemieckiego Rosarium CUDOWNE

W moim klimacie niestety takie widoki to tylko po łagodnej zimie

Widze, ze twoja Jubillee Celebration sztywno trzyma pion, więc jest nadzieja, że i u mojej kwiaty przestaną sie walać po ziemi

- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Kasiu powiem tylko WOW
Normalnie zabrakło mi słów
Posiadasz niezwykły dar tworzenia i cudowną duszę
Idę jeszcze trochę powzdychać

Posiadasz niezwykły dar tworzenia i cudowną duszę

Idę jeszcze trochę powzdychać

jejku Kasiu te róże, lawendy i inne...nic tylko
dziś kupiłam w A. lawendy, no za 5,90 mieli takie odmianowe i tak pachniały, że jej
a mam teraz Munstead i Dark Hidcote Blue
hehe i u Ewci zamówiłam róże i pewnie podjade osobiście je odebrać

dziś kupiłam w A. lawendy, no za 5,90 mieli takie odmianowe i tak pachniały, że jej

a mam teraz Munstead i Dark Hidcote Blue

hehe i u Ewci zamówiłam róże i pewnie podjade osobiście je odebrać