Phalaenopsis Corningiana 4N

Witaj Mariusz 3357, obejrzalam twoja kolekcje jest bardzo imponujaca jak na twoj wiek i twoje zaangazowanie....no i teraz ta Cattleya jest na liscie moich chcijejsw
Nie badz taki skromny, ja mam dopiero storczyki od 4 lat wiec na tak dlugi okres czasu tez nie mam ich duzo, ale pocieszam sie tym ze po 20 sierpnia moja kolekcja bardzo sie rozszerzyMariusz3357 pisze:Oj tak tak,będzie z niej gwiazdaCiekawe która teraz będzie królową,Princess czy Corningiana...
Oby słoneczko było to na początku tygodnia będzie się nad czym zachwycać.
A pąków jest 7
![]()
Alice 12 dzięki za odwiedziny i miłe słowa.Ciesze się że coś ci się u mnie spodobało tym bardziej że kolekcja nie jest duża ale z roku na rok się rozrasta.
Oj tak Cattleya jest bardzo urodziwa nie dziwie się że jest na liście,chyba trzeba to marzenie spełnić.
Cymbidium żadne mi nie kwitło choć mam teraz trzecie.Pierwsze zjadły wciornastki i nic z niego nie zostało a drugie było przelane w sklepie i też padło.
Teraz mam 3 i ładnie rośnie,jest w dobrym stanie i ładnie się rozrasta.Podlewam dużą ilością nawozu i stoi na dworzu aż nie zakwitnie..
No chyba będę musiala cos wymyslic dla moich cymbiodum, jutro wezme sie za wymwslanieMariusz3357 pisze:Ohohoh to po 20 sierpnia jakieś wielkie zakupy będą![]()
![]()
Ile nowych przybędzie
![]()
Jeśli cymbidium nie zapewnisz niskich temperatur i dobowej różnicy temperatur to nie będą kwitły..Mogłabyś trzymać na jakimś balkonie lub tarasie pod zadaszeniem i ślimaków też byłoby mniej.