G. riojense oczywiście super, ale z G. anisitsii to chyba ktoś Cię zrobił w trąbę

rzeczywiście podobny, zobaczymy czy kwiat będzie ten samemerald pisze:Świetne zakupy. Piękne G. anisitsii 'Variegata'![]()
Natomiast Gymnocalycium riojense jest baaardzo podobne do mojego G. ochoterenai polygonum
dziękiNadzieja pisze:Zakupy pierwsza klasa
no to mi dałaś do myślenia... Napiszę do tej Pani ciekawe co odpisze...sokolica pisze:Aniu, fajne zakupy. Ten rozczochraniec z cebulek uroczyPrzydałaby się jakaś doczka w kształcie głowy, żeby roślina robiła za włosy.
G. riojense oczywiście super, ale z G. anisitsii to chyba ktoś Cię zrobił w trąbęOn raczej po prostu opalony niż variegata. Variegata powinien wyglądać tak: http://mobustyle2.jugem.jp/?eid=176
ten na zdjęciu z pączkiem ma 4cm, więc chyba już nie całkiem z niego maluszekPhacops pisze:Jakiej wielkości są te małe echinopsisy?
Subdenundaty lubią wcześnie mieć kwiat ale to już jest naprawde mała sztuka. Zastanawiam się czy aby mój tegoroczny odrost się nie wysili za rok....
dziękujęnyskadu pisze:Wypasione nowości, szczególnie uroczo wyglada G. riojense
dziękuję, ja też mam nadzieję że i mój znowu zakwitnie za rok, no chyba że coś mu się w tym roku pomyliłoprzemo1413 pisze:Nadrobiłem zaległości i s. rauschii po prostu bombowa i w dodatku jeszcze kwitnie no i Gymnocalycium saglionis też niczego sobie fajnie kwitnieTeż mam jednego może w następnym roku zakwitnie
Paula15 pisze:Mimo, że nie variegata to i tak jest ślicznyChoć sprzedawca nie powinien tak robić
no tak... sama nie wiem co myśleć...rosarita pisze:też mi się zdarzyło dostać coś innego niż zamawiałam. To wkurzające.