Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Dzień dobry wszystkim piszącym i zaglądającym ?? :wit :wit

Miło mi jest, że zaglądacie. Zdjęcia, co słychać na rabatkach różanych za chwilę.
Moje róże mają się bardzo dobrze. Na rabatach kwitną mi następne róże te, które kwitły jako pierwsze mają nowe przyrosty.

Aniu-nena jeszcze nie zakwitła mi różowa panterka.

Moniczko-vertigo, o Chandos Beauty pisałam już wiele dobrego. Piękna, pachnąca o olbrzymich kwiatach, dobrze znosi upały i deszcze. Zdrowa o pięknych błyszczących liściach. Ja mam wsadzone dwa krzewy razem, daje to dobry efekt. Kolor kwiatów bardzo subtelny i zmienny. Polecam ta różę a do towarzystwa koniecznie Sweet Revelation?. idealnie podkreślają wzajemnie swoją urodę.

Kasiu ? Shida, dziękuję za miłe słowa. Tak?. Edenka robi wspaniałe wrażenie?. Posiedziałam sobie wczoraj na trawniczku wśród różyczek i tak sobie myślałam, która jest najpiękniejsza. Nie umiałam dokonać wyboru?. Wszystkie je ?.
Majeczko-edulkotku, za porównanie różyczek dziękuję?. widziałam, pomaga mi się zastanowić którą wybrać. GS poza kolorem nie jest podobna do Edenki. Ma mniej płatów niż Edenka i ich ułożenie jest zupełnie inne. Zdjęcia dla Ciebie zaraz będą.

Moniczko-monimg obie różyczki są śliczne.

Gosiu-Margo, Szekspir bardzo mnie cieszy, to piękna róża. GS jak na razie utrzymuje kwiat dalej.
Szkoda, że nie można jej przetestować na deszcz. U mnie rośnie lekko zacieniona przez Polais Royal.
Poczekajmy co będzie dalej. Sama jestem ciekawa.

Kasiu-magenta ?. dasz radę spokojnie kupa czasu przed Tobą do podjęcia decyzji.

Alexia, oglądaj koniecznie?? to poprawia nastój, a e-Ma koniecznie wycałuj i niech nie marudzi.

Miłeczko, Mamma powala, to przepiękną róża. Szkoda, że już jej nie będzie w sprzedaży. Jak gdzieś jeszcze z tego sezonu można ją kupić, to barć?.. warta tego.

Aniu-An-ka jesteś kochana?.. każda różyczka cieszy. Akurat mamy podobne upodobania kolorystyczne, co pozwala nam wzajemnie zachwycać się nimi.

Danusiu, następne jej zdjęcia za chwilę. Jeżeli pachnie, to raczej mało intensywnie, bo jak się nachylam i wącham, to niestety bardziej dochodzi do mnie zapach rosnącej obok Kronprinsesse Mary .

Ewciu-majowa?.. jedne róże kończą inne zaczynają, a jeszcze inne już powtórzyły. Jeszcze będzie co oglądać.

Justynko_gl, ta słoneczna różyczka, to Candlelight . Mnie też się podoba.

Aniu-DS. Chandos Beauty zachwyca, polecam Ci ją.

Anetko, Champange .. już mi się podoba, ale jak zobaczyłam jej kolor tuż po rozchyleniu pierwszego kwiatuszka, to skojarzyła mi się z Pilgrimem. Na niego już się prawie doczekałam? jutro zobaczę kwity. Co do Jet Set, długo ją reanimowałam?. teraz dopiero widzę, że się ukorzeniła, bo górą zaczęła przybierać. Postaram się wstawić jej zdjęcie, choć kwitów prawie nie widać.

Małgosiu-Ma-Do pewnie o Poesie też pomyślisz?? jeżeli tak, to daj znać.

Zdjęcia z wczorajszego dnia?? zapraszam chętnych do oglądania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zachwyca mnie nowa u mnie róża z jesiennych zakupów - Clair Marschall - jest wspaniała pod każdym względem. Jaka jest Twoja opinia o tej odmianie?
Jak sprawuje się Parky? Zauważyłam, że kilka osób ją ma na forum w tym roku i każdy chwali. Może i ja się skuszę na jesień ;:224 Muszę teraz robić bardziej przemyślane zakupy, bo zaczyna miejsca brakować, a nie chcę na razie tworzyć kolejnych rabat :lol:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko..... ;:196 odpowiem Ci później :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zochy :;230 :;230 Justynki ;:108
Obrazek

CDN nastąpi ;:196

Moniczko, odpowiem ..... muszę pędzić ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam kilka pytań...
Co to za odmiana przetacznika - jasnoróżowy w prawym donym rogu? Możesz zrobić fotki z bliska tego przetacznika? Zachwyca mnie ta bylinka - mam dużo odmian, ale takiego chyba nie.
I co to za róża na łukowatej rabacie z tymi jasnoróżwymi wielkimi pomponami przy białym obelisku?
Cudne to zdjęcie ;:215
Obrazek

Jaka to róża w prawym dolnym rogu?
Obrazek

I to co to za ślicznotka?
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Majeczka, Twoje rabaty różane są po prostu bajkowe ;:167 Pierwszą różą, w jakiej się u Ciebie zakochałam był Chippendale, a teraz już kwitnie u mnie ;:138 No może nie tak cudnie, jak u Ciebie, ale z czasem...
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Maju, rozumiem że Hansestadt Rostock jest na 4 zdjęciu w oddali?
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko-jesteś naprawdę mistrzynią w dobieraniu róż kolorystycznie i oczywiście w pielęgnacji,nie mogę się napatrzeć,jak umiejętnie wychwytujesz moment,w którym najlepiej cyknąć zdjęcie różyczce ;:138
Bardzo podoba mi się Twoja Julitah,szczególnie te małe falbaneczki na obrzeżach płatków :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam, ostatnio ciągle ganiam i nawet nie mam czasu porządnie pobuszować po forum?.. :;230

Moniczko-vertigo?? jestem do Twojej dyspozycji?. ;:306
Clair Marschall, dokładnie to, co napisałaś dla mnie doskonała pod każdym względem. Mam cztery krzaczki i nie żałuję. Parky jak ktoś, tu na forum napisał, ta róża jest konkurencją dla Austina i ja również tak ją odbieram. W tej chwili ma kolejne pąki, czekam na kwiaty. Więcej o niej napiszę Ci bliżej końca sezonu.
U mnie jest jeszcze dość krótko.
Moniczko, zdjęcie przetacznika zrobię jutro, a nazw ja niestety nie pamiętam, ale mogę Ci podać gdzie kupiłam.
Róża o którą pytasz, to Alexandra Princesse de Luxembirg.
Prawy dolny róg, to Lavender Pinocchio ?. w tym roku ma wyjątkowo katalogowy odcień.
Ślicznotka, to Spirit of Freedom?. teraz kwitnie na tegorocznych pędach. Pędy mam przygięte stąd ta dziwna jej poza?..

Aniu ? Sweety ?. o to, to Ty Chipkem ja Avalonkiem i w ten sposób wyszukujemy kolejne perełeczki.
Zaglądam do Ciebie i nie marudź jest tam na prawdę cudnie. ;:168

Ilonko-imwisz, dokładnie tak jak piszesz. Oceń sama jaka kolorystyczną plamę ona daje. ;:173

Mieciu, trafiłaś w mój czuły punkt?.. :;230 dobór kolorów?. to jest, to co mnie najbardziej kręci na moich rabatkach.
Nie zawsze róża w Realu ma kolor, którego szukam. ;:173
Stąd czasami kolejne zmiany.

Kolejne wspomnienia wczorajszego dnia :uszy :uszy

Doktorek ponownie kwitnie :D
Obrazek

Obrazek

Mamma Poulsena
Obrazek

Obrazek

A Shropshire Lad
Obrazek

Najniższa moja róża ma 10 cm wysokości, a jej kwiat jest ogromny , to reanimowana Andre le Notre.
Cudna róża, ale chyba nie przetrwa kolejnej zimy.
Obrazek

Obrazek

Ogólnie na rabatkach
Obrazek

Obrazek

Hansestadt Rostock i Alexandra Princesse de Luxembirg
Obrazek

Alexandra
Obrazek

Inna część rabatki różanej :;230
Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Maju, jak to dobrze, że masz żółte róże. U Ciebie one pięknie się komponują i stanowią taki radosny akcent ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Majka, :wit ,powiedz jak wysoko/szeroko rosnie Alexandra.Bardzo mi sie podoba ;:108 .Znowu cos planuje ;:223 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Majuś ,no nieziemskie kolorki,prawdziwy Eden.Masz rację-nie da się wybrać tej naj.Każda wabi czym innym-kolorem,kształtem,pokrojem,zapachem.....
Pinocchia już nie mam ;:145 zadeptalam w zeszłym sezonie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-An bardzo lubię ciepłe kolory, żółte, maślane, kremowe? ;:168 ;:168
Dalej za Tobą chodzi pewna francuzeczka ?.. będziemy działać ?

Witaj Alexia, a, co Ty planujesz ?.. ;:oj ;:oj zdradź nam troszeczkę nowych pomysłów.
Aleksandra rośnie od 120 ? 140 cm. Nie jest bardzo szeroka , może 40 ? 50 cm.
Natomiast pod ciężarem kwitów lekko sie pokłada na boki, akurat temu można zaradzić, podwiązując ją. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam Aleksandrę, ale niestety ze szkółki, z której nic u mnie nie chce rosnąć i stąd nie poznałam. Moja to taka bida z nędzą, że szkoda mówić... Jeszcze nie zdołała wytworzyć pąka...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko pisałam o Alexandrze Princesse de Luxembirg, a z której szkólki jeżeli moge spytać Twoja jest?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sumienia nie masz ;:145 Kiedy już pomyślałam, że nie aż tak źle posadziłam róże, Ty pokazujesz takie cudne zestawienia ;:145 Odgapię ile wlezie 8-)
Ostatnio drażnią mnie, a właściwie raczej niepokoją, róże pstre, wielokolorowe, a mam takich kilka. Dotyczy to tych różowo-żółtych :roll: Podoba mi się Jubilee Celebration, ale drażni :? Może wreszcie zaczynam wiedzieć, co mi się podoba ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”