Ten "pająk zaczepa" jest niesamowity No i jak łądnie można przeanalizować jego historię kwitnienia, wszystko widać
No i ten nowonarodzony też ładniutki. On taki kremowy jest, czy mi się wydaje (?)
kama ale mi się wydaje, ze rozcieńczonym nawozem to powinnaś pryskać reanimka a nie wlać do słoika bo i tak paruje sama woda a nawóz będzie się tylko osadzał na szkle.
ale co z tego, ze keramzyt podciągnie nawóz skoro roślina nie będzie z nim miała bezpośredniego kontaktu? To w jaki sposób skorzysta z tego nawozu? Myślisz, ze sam przemigruje do rośliny? do mnie to nie przemawia Kamilo.. woda jest po to by parowała i tworzyła wilgoć, a nawóz nie wyparuje razem z wodą.. Będzie sobie zalegał. Ja stosuję guano do zraszania albo do kąpania storczyka.
Na moim reanimku coś rośnie...Czy to będzie pędzik I co z tym zrobić w tym wypadku
Chodzi mi o ten ciemny dzyndzelek
A tu dla odświeżenia urodzinkowy od Braciaka
I po wczorajszym przesadzeniu w keramzyt
A u tego coś dzisiaj dojrzałam
Takie "cuś" się wychyla obok resztek z pędu
co do reanimka to nie sadze aby był chętny wypuszczać pęd w momencie gdy jest tak słaby i nie ma korzonków Stawiałabym prędzej na basal keiki, chociaż u mnie takie grube "coś" było zwyczajnym wypasionym korzonkiem